Arhiva vijesti
Riječki isusovac Marchesetti
Srijeda, 29.11.2017.
Sveučilišna knjižnica Rijeka poziva zainteresirane na predavanje pod nazivom ''Riječki isusovac Marchesetti'', koje će prof. dr. sc. Mirjana Polić Bobić s Odsjeka za Romanistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održati u četvrtak, 30. studenog s početkom u 18 sati u dvorani izložbe ''Glagoljica''.
Saznaj više
 
Trideset godina Erasmusa
Utorak, 28.11.2017.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija sudjelovala je u ponedjeljak, 27. studenog 2017. na svečanoj konferenciji povodom proslave 30 godina programa Erasmus, jednog od najuspješnijih programa Europske unije i najvećeg programa akademske mobilnosti u svijetu. 
Saznaj više
 
Održan Job Fair na RITEH-u
Utorak, 28.11.2017.
Na Tehničkom fakultetu 24. studenog održan je Sajam poslova, koji je objedinio prezentacije gospodarskih subjekata namijenjene studentima i prezentacije studija, laboratorija i ostalih mogućnosti Fakulteta namijenjenih učenicima srednjih škola. Uz studente, sudjelovalo je oko 300 učenka srednjih škola te čak 21 poduzeće.
Saznaj više
 
Predstavljanje AZ Trećeg horizonta
Petak, 24.11.2017.
Predstavnici iz središnjice Nezavisnog sindikata znanosti i visokoga obrazovanja održat će u srijedu, 29. studenog 2017. prezentacije o zatvorenom mirovinskom fondu ''AZ Treći horizont'' na Sveučilištu u Rijeci, na Filozofskom fakultetu i Pomorskom fakultetu. Pozvani su članovi, ali i nečlanovi Sindikata.
Saznaj više
 
Predsjednica u Sveučilišnoj
Četvrtak, 23.11.2017.
Predsjednica Republike Hrvatske gđa Kolinda Grabar Kitarović, uz pratnju supruga g. Jakova Kitarovića, prisustvovala je 22. studenog svečanom otvorenju Izložbe knjiga iz isusovačke zbirke, održanom u Sveučilišnoj knjižnici povodom obilježavanja 390. obljetnice osnutka Isusovačkog kolegija u Rijeci. 
Saznaj više
 
Održana radionica u Akvariju
Četvrtak, 23.11.2017.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci od 19. do 21. studenog 2017. održan je seminar pod nazivom ''Novi modeli upravljanja kulturnim resursima'', u sklopu programa ''Učionica'', namijenjen profesionalcima u kulturi. Seminar su organizirali Zaklada ''Kultura nova'' i projekt ''Rijeka 2020 - EPK'', uz partnerstvo Sveučilišta.
Saznaj više
 
Sporazum RITEH-a i MEYER WERFT-a
Četvrtak, 23.11.2017.
Na Tehničkom fakultetu u Sveučilišta u Rijeci u utorak, 21. studenog 2017. potpisan je Sporazum o suradnji na znanstvenim, istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima između Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i brodogradilišta MEYER WERFT GmbH & Co. KG iz Papenburga u Njemačkoj.
Saznaj više
 
Pohvala riječkom Sveučilištu
Četvrtak, 23.11.2017.
Sudjelovanje na simpoziju posvećenom personaliziranoj medicini koji su organizirali riječki odjel HAZU-a, Jean Monnet centar izvrsnosti i Sveučilište u Rijeci, prof. dr. sc. Ivanu  Đikiću bila je prigoda za susret i razgovor s rektoricom Sveučilišta prof. dr. sc. Snježanom Prijić Samaržija, nakon kojeg je istaknuo:
Saznaj više
 
Održana radionica o EU fondovima
Srijeda, 22.11.2017.
U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) u Opatiji i Rijeci održana je 20. i 21. studenog 2017. druga u nizu radionica za novinare pod službenim nazivom ''Radionica o EU fondovima za medije''. Yonas d. o. o. partner je u organizaciji Radionice.
Saznaj više
 
Održana 7. sjednica Senata
Srijeda, 22.11.2017.
U utorak, 21. studenog 2017.na Rektoratu je održana 7. redovna sjednica Senata, na kojoj je za novog člana iz redova znanstveno-nastavnih sastavnica Sveučilišta u Rijeci izabran prof. dr. sc. Mladen Petravić, pročelnik Odjela za fiziku. Imanovan je i Znanstveni odbor za obilježavanje 45. obljetnice Sveučilišta.
Saznaj više
 
Predstavnici WB-a na Sveučilištu
Srijeda, 22.11.2017.
U prostorima STEPRI znanstveno-tehnologijskog parka na Kampusu održan je sastanak predstavnika Sveučilišta u Rijeci i predstavnika Svjetske banke. Strategija partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom netom je završena te Svjetska banka započinje proces konzultacija za pripremu nove strategije.
Saznaj više
 
Preminuo akademik Milan Moguš
Ponedjeljak, 20.11.2017.
U 91. godini života jučer, 19. studenog 2017. u Zagrebu preminuo je akademik Milan Moguš. Njemu je 1995. bio dodijeljen prvi počasni doktorat Sveučilišta u Rijeci. Akademik Moguš javnosti će najviše ostati zapamćen po poznatom Babić-Finka-Moguševom Hrvatskom pravopisu.  
Saznaj više
 
Vijeće za suradnju s NR Kinom
Četvrtak, 16.11.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci jučer, 15. studenog 2107. održana je konstituirajuća sjednica Intersektorskog vijeća Sveučilišta u Rijeci za suradnju s Narodnom Republikom Kinom. Za predsjednika Vijeća izabran je prof. emerit. dr. sc. Ante Simonić, predsjednik Hrvatsko-kineskog društva prijeteljstva Rijeka.
Saznaj više
 
Donirajte umjetnička djela
Srijeda, 15.11.2017.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci i tvrtka Metis d.d. organizatori su tradicionalne donatorske aukcije slika, čije će peto izdanje biti održano u srijedu, 6. prosinca u 19 sati u konobi Tarsa na Strmici na Trsatu. U prethodne četiri godine prikupljeno je više od 350 tisuća kuna za institucije socijalne i zdravstvene namjene.
Saznaj više
 
Posjet britanskog veleposlanika
Petak, 10.11.2017.
Nj. E. Andrew Dalgleish, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH, u sklopu svojega posjeta Rijeci, boravio je i na riječkom Sveučilištu. Održan je nastupni prijam na Rektoratu, a potom je na Kampusu održao predavanje studentima o britansko-hrvatskim odnosima te razgledao superračunalo ''Buru''. 
Saznaj više
 
Posjet francuske delegacije
Petak, 10.11.2017.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija ugostila je u četvrtak, 9. studenog na Rektoratu francusku delegaciju koju je predvodio ravnatelj Francuskog instituta u Hrvatskoj i savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost u Francuskom veleposlanstvu u Zagrebu g. Guillaume Colin.
Saznaj više
 
Godišnje Nagrade Zaklade
Petak, 10.11.2017.
Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci na svojoj je 75. sjednici donio odluku o dodjeli Nagrada Zaklade Sveučilišta za 2016. godinu. Nagrada za životno djelo dodijeljena je prof. dr. sc. Jasni Krstović s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Svečana dodjela Nagrada bit će održana 8. prosinca na Rektoratu.
Saznaj više
 
Posjet mađarskog veleposlanika
Srijeda, 08.11.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 8. studenog 2017. održan je nastupni posjet mađarskog veleposlanika Nj. E. Jozsefa Magyara. Pratnju veleposlanika činili su njegova zamjenica gđa Anita Gyorei i ravnatelj Mađarskog instituta Zagreb g. Denes Sokcsevits.
Saznaj više
 
Potpisano 27 ugovora
Utorak, 07.11.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 7. studenog 2017. potpisano je 27 ugovora o financiranju znanstvenih projekata. Projekti se provode na tri sastavnice: treću godinu zaredom na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija te po prvi puta na Ekonomskom i Pomorskom fakultetu. 
Saznaj više
 
Zaključno predstavljanje
Petak, 03.11.2017.
Danas, 3. studenog 2017. u Cafe-baru ''Akvarij'' Studentskog centra Rijeka na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održano je zaključno predstavljanje projekta ''Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci - 1. faza (TRIS)'', uz nazočnost ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije gđe Gabrijele Žalac.
Saznaj više
 
Smotra glumačkih akademija
Četvrtak, 02.11.2017.
Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci organizira četvrto izdanje Smotre glumačkih akademija, međunarodnu manifestaciju koja ove godine okuplja studente sa sveučilišta u Zagrebu, Grazu, Hamburgu i Mississippiju, uz domaćine, studente riječke Akademije primijenjenih umjetnosti.
Saznaj više
 
Radionica za članove Senata
Utorak, 31.10.2017.
U ''Akvariju'' Studentskog centra na Kampusu Sveučilišta u Rijeci jučer, 30.listopada 2017. održana je cjelodnevna radionica za članove Senata te pomoćnike i savjetnike rektorice. Do kraja godine bit će utvrđeni strateški prioriteti i akcijski plan za ovu akad. godinu te za cjelokupno mandatno razdoblje ove uprave.
Saznaj više
 
Treća nagrada projektu RITEH-a
Petak, 27.10.2017.
Projekt Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci ''Razvoj mehatroničkog uređaja za rehabilitaciju pacijenata sa smanjenom funkcionalnošću gornjih ekstremiteta'',prijavljen na natječaj Zagrebačke banke ''Moj ZABA Start'', odabran je kao dobitnik treće nagrade i 80.000 kuna u kategoriji ''Kultura i znanost''.
Saznaj više
 
Otvoreni Dani Učiteljskog
Petak, 27.10.2017.
Na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održana je svečanost otvaranja prvih Dana Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, koji slavi jedanaest godina svojeg samostalnog djelovanja. Dekanica Fakulteta izv. prof. dr. sc. Lidija Vujičić i rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snjažana Prijić Samaržija održale su pozdravne govore.
Saznaj više
 
Započeo Erasmus projekt GLAT
Četvrtak, 26.10.2017.
Games for Learning Algorithmic Thinking projekt je sufinanciran Erasmus+ programom. Cilj je projekta poticanje uključivanja kodiranja i algoritamskog razmišljanja u poučavanje različitih predmeta u nižim razredima osnovne škole na zabavan i atraktivan način. Uvodni sastanak održan je na Odjelu za informatiku 19. listopada.
Saznaj više
 
Rektorica u Geisenheimu
Četvrtak, 26.10.2017.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija posjetila je Sveučilište u Geisenheimu i održala sastanak s Borisom Rheinom, ministrom za obrazovanje, istraživanje i umjetnost Savezne pokrajine Hessen u Njemačkoj i dr. Ralfom Norbertom Barteltom, članom Parlamenta Hessena.
Saznaj više
 
UNIRI na listi najboljih
Četvrtak, 26.10.2017.
Sveučilište u Rijeci jedno je od pet hrvatskih sveučilišta koje se našlo na listi regije Istočna Europa i Centralna Azija. Na 37. mjestu je Sveučilište u Zagrebu, na 86. mjestu Sveučilište u Rijeci te od 201. do 250 . mjesta Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Dubrovniku i Sveučilište u Zadru.
Saznaj više
 
Dani Učiteljskog fakulteta
Četvrtak, 26.10.2017.
Dekanica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Lidija Vujičić i Organizacijski odbor pozivaju zainteresirane da se pridruže obilježavanju Dana Učiteljskog fakulteta, koje će biti održano u petak i subotu, 27. i 28. listopada 2017. u prostorijama Fakulteta na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Održana tribina o mirenju
Utorak, 24.10.2017.
U gradskoj Vijećnici jučer je održana tribina pod nazivom ''Mirenje kao saveznik u rješavanju sporova i konflikata''. Na tribini je, među ostalima stručnjacima, sudjelovala prof. dr. sc. Sanja Barić, predstojnica Katedre za ustavno pravo Pravnog fakulteta i prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Prorektor Alen Ružić u Estoniji
Ponedjeljak, 23.10.2017.
Prorektor za znanost Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Alen Ružić sudjelovao je na radionici pod nazivom Universities in regional innovation ecosystems: coherent policies for Europe beyond 2020, održanoj 17. listopada 2017. u gradu Tartuu u Estoniji. Radionica je okupila vodeće stručnjake i dužnosnike unutar područja.
Saznaj više
 
Mladi glumci gradu Rijeci
Ponedjeljak, 23.10.2017.
U petak, 20. listopada u Antikvarijatu Ex libris održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena manifestacija ''Mladi glumci gradu Rijeci'', koja će biti održana od 25. do 31. listopada 2017. Riječ je o festivalu koji su pokrenuli studenti diplomskog i preddiplomskog studija ''Gluma i mediji''.
Saznaj više
 
Predstavljena platforma InCites
Petak, 20.10.2017.
Danas je u Sali Senata na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana prezentacija pod nazivom ''Prema 2020. godini - povećanje vidljivosti riječkog sveučilišta''. Predstavnici tvrtke Clarivate Analytics kroz prezentaciju su prikazati alat InCites koji služi za evaluaciju istraživačkog rada, a temelji se na podacima o citiranosti.
Saznaj više
 
Rektorica na UB Forumu na Visu
Petak, 20.10.2017.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija sudjelovala je na Konferenciji pod nazivom ''Dualno obrazovanje, praksa, poduzetništvo i zapošljivost u fokusu'' University-Business Foruma, održanog 19. i 20. listopada 2017. u VERN' Island School akademsko-poslovnom centru na otoku Visu.
Saznaj više
 
Održan 6. Sajam stipendija
Petak, 20.10.2017.
U organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja u četvrtak, 19. listopada 2017. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održano je 6. riječko izdanje Sajma stipendija i visokoga obrazovanja. Na ovogodišnjem je Sajmu predstavljeno više od 14.000 dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu te preko 40 izlagača iz 12 zemalja.
Saznaj više
 
300 godina pravoslavlja
Četvrtak, 19.10.2017.
Na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas, 19. listopada 2017. održan je znanstveni skup pod nazivom ''Pravoslavlje u Rijeci i na sjevernom Jadranu u ranom novom vijeku''. Skup je održan kao prvo događanje dvotjednog obilježavanja 300. obljetnice pravoslavlja na ovim prostorima. 
Saznaj više
 
Drugo izdanje Realizatora
Srijeda, 18.10.2017.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci otvorila je prijave za drugu ediciju sveučilišnog case study natjecanja Realizator 2017. Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima riječki studentice i studenti dobit će mogućnost stečeno znanje prenijeti u praksu te razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada.
Saznaj više
 
Zlato u crkvi Uznesenja BDM
Srijeda, 18.10.2017.
Katedra za umjetnost ranog novog vijeka i Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci pozivaju zainteresirane na predavanje ''Umjetničko blago župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci: Zlato'', koje će biti održano u utorak, 24. listopada 2017. u 19 sati.
Saznaj više
 
Humanitarni koncert
Srijeda, 18.10.2017.
Studentski zbor Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci poziva sve profesore, studente i djelatnike Sveučilišta  5. humanitarni koncert ''Gradimo bolju budućnost.'', koji će biti održan u petak, 20. listopada 2017. s početkom u 19.30 sati u atriju Građevinskog fakulteta na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Tribina u sklopu Tjedna mirenja
Srijeda, 18.10.2017.
U sklopu Tjedna mirenja u ponedjeljak, 23. listopada 2017. u 17 sati u Vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, bit će održana tribina pod nazivom ''Mirenje kao saveznik u rješavanju sporova i konflikata''. Na tribini će, među ostalima stručnjacima, sudjelovati prof. dr. sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente. 
Saznaj više
 
Održana 6. sjednica Senata
Utorak, 17.10.2017.
altNa današnjoj sjednici Senata potvrđeni su izbori novih članova Senata iz redova triju znanstveno-nastavnih sastavnica te iz redova studenata Sveučilišta u Rijeci. Prof. dr. sc. Mariu Pečariću potvrđen je izbor u trajno zvanje redovitog profesora, a prof. dr. sc. Stipanu Jonjiću omogućen je nastavak rada iza 65. godine.
Saznaj više
 
Predavanje prof. Nenada Miščevića
Utorak, 17.10.2017.
Centar za jezična istraživanja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci poziva zainteresirane na predavanje pod nazivom ''Rođenje pragmatike'', koje će u petak, 20. listopada 2017. s početkom u 14 sati u predavaonici br. 105 Filozofskog fakulteta održati prof. dr. sc. Nenad Miščević sa Sveučilišta u Mariboru.
Saznaj više
 
Od 19. do 22. 10. četvrti STIFF
Utorak, 17.10.2017.
Od 19. do 22. listopada u riječkom će se Art-kinu moći zaviriti u budućnost filma. Počinje četvrti Međunarodni studentski filmski festival STIFF koji će tijekom četiri dana omogućiti uvid u presjek 38 studentskih, uglavnom kratkometražnih,  filmova iz 21 zemlje, od Brazila do Indonezije.
Saznaj više
 
Predstavljanje programa
Utorak, 17.10.2017.
Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Zagreb i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci pozivaju zainteresirane na predstavljanje programa cjeloživotnog učenja ''Biopsihosocijalni pristup djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom kroz Model SUVAG-a.
Saznaj više
 
Sajam stipendija na Kampusu
Petak, 13.10.2017.
U četvrtak, 19. listopada 2017. od 10 do 16 sati u zgradi sveučilišnih odjela, Ulica Radmile Matejčić 2, na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održan 13. Sajam stipendija i visokoga obrazovanja. Zemlja partner ove je godine Austrija. Posjetite bogat program i informirajte se o brojnim mogućnostima stipendiranja!
Saznaj više
 
3D Experience STEM Lab
Srijeda, 11.10.2017.
Na Tehničkom fakultetu, povodom potpisivanja Sporazuma o osnivanju 3D Experience STEM Laba između Fakulteta te tvrtki AITAC i CADCAM Grupe, održana je prezentacija CAD mogućnosti 3D experience platforme namijenjene studentima strojarstva, brodogradnje, elektrotehnike i računarstva.
Saznaj više
 
FMTU - Tečaj kineskog jezika
Srijeda, 11.10.2017.
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Sveučilišta u Rijeci održava programe cjeloživotnoga obrazovanja na kineskom jeziku. Do 20. listopada otvorene su prijave na programe ''Kineski jezik u turizmu za početnike'' i ''Poslovno komuniciranje na kineskom za početnike''.
Saznaj više
 
Zbornik Dijalozi s baštinom
Utorak, 10.10.2017.
Na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas je održano predstavljanje zbornika urednika izv. prof. dr. sc. Marijana Bradanovića pod nazivom ''Dijalozi s baštinom 2011.-2017. – Prvih šest godina'', u organizaciji Katedre za istraživanje i zaštitu kulturnih dobara Odsjeka za povijest umjetnosti.
Saznaj više
 
Dodjela odličja UNISPORT lige
Petak, 06.10.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas je održana svečanost dodjele odličja i zahvalnica studentima sportašima koji su na državnom studentskom prvenstvu ''Unisport Finals 2017'' ostvarili sjajne rezultate. Odličja su uručili rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i predsjednik RŠSS-a Haris Pavletić.
Saznaj više
 
Konferencija o biološkom satu
Petak, 06.10.2017.
Danas je u jutarnjim satima na Odjelu za biotehnologiju na Kampusu Sveučilišta u Rijeci započela 5. Međunarodna konferencija o eksperimentalnoj biologiji i medicini s temom ''Biološki satovi: mehanizmi i primjene''. Upravo u ovom području dodijeljena je Nobelova nagrada za 2017. godinu.
Saznaj više
 
Dobrodošlica za Erasmus studente
Srijeda, 04.10.2017.
Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci je danas, 4. listopada u zgradi Građevinskog fakulteta organizirao informativni dan za dolazne Erasmus studente. Ove će akad. godine na Sveučilištu u Rijeci boravit će oko 250 Erasmus studenata. Studente je pozdravila rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.
Saznaj više
 
Rektorska konferencija
Srijeda, 04.10.2017.
Prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Sanja Barić i prorektor za znanost izv. prof. dr. sc. Alen Ružić Sveučilišta u Rijeci sudjelovali su u subotu, 30. rujna 2017. na Rektorskoj konfereciji Alpe-Adria (Alps-Adria Rectors Conference), na drugom Godišnjem sastanku Znanstvenog savjeta, održanom na Sveučilištu u Trstu. 
Saznaj više
 
Nova dekanica Pravnog fakulteta
Utorak, 03.10.2017.
Pravnim fakultetom Sveučilišta u Rijeci od 1. listopada, prvoga dana akad. god. 2017./2018., upravlja novoizabrana dekanica prof. dr. sc. Vesna Crnić Grotić. Nova je dekanica u dva mandata bila prodekanica za nastavu, a vodila je i hrvatski pravni tim na Međunarodnom sudu u Haagu.
Saznaj više
 
Prof. Simoniću prestižna nagrada
Ponedjeljak, 02.10.2017.
Prof. dr. sc. Ante Simonić, professor emeritus Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, raniji zamjenik premijera Republike Hrvatske, raniji veleposlanik RH u Narodnoj Republici Kini i predsjednik Društva hrvatsko-kineskog prijateljstva prvi je Hrvat dobitnik prestižne Nagrade prijateljstva kineske Vlade.
Saznaj više
 
Edukacija o rukovođenju
Petak, 29.09.2017.
altTijekom protekloga tjedna, od 25. do 29. rujna 2017. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održan je prvi dio akreditiranoga programa cjeloživotnog obrazovanja pod nazivom ''Rukovođenje i strateško upravljanje u visokome obrazovanju" (Governance and Strategic Management ​in Higher Education), dio HEISEE inicijative.
Saznaj više
 
Šesta generacija istraživača
Petak, 29.09.2017.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u Centru za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci (Center for Advanced Studies – South Eastern Europe – CAS SEE) jučer je održana inauguracija šeste generacije gostujućih istraživačica, koji će tijekom sljedećih pet mjeseci boraviti na Sveučilištu u Rijeci.
Saznaj više
 
Superračunala za razvoj inovacija
Četvrtak, 28.09.2017.
U petak, 29. rujna 2017. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održana radionica Interreg Inno HPC projekta Centra za napredno računanje i modeliranje Sveučilišta u Rijeci. Cilj radionice je učiniti superračunalnu infrastrukturu dostupnijom malim i srednjim poduzećima, kako bi se ubrzao razvoj i inovacije.
Saznaj više
 
Tjedan brucoša u Sveučilišnoj
Četvrtak, 28.09.2017.
Sveučilišna knjižnica Rijeka od 2. do 6. listopada organizira ''Tjedan brucoša''. Brucoši će moći saznati sve o Knjižnici, održavat će se orijentacijski obilasci Knjižnice pod stručnim vodstvom, a unutar ''Happy Houra'' svakoga dana od 15 do 17 sati brucoše očekuje povoljnija godišnja članarina po cijeni od samo 25 kuna.
Saznaj više
 
Održan konzorcij u Novome Sadu
Utorak, 26.09.2017.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić–Samaržija u periodu od 20. do 22. rujna 2017. sudjelovala je na četvrtom Međunarodnom konzorciju institucija visokog obrazovanja u okviru suradnje Narodne Republike Kine i 16 zemalja centralne i istočne Europe. 
Saznaj više
 
Održana 5. sjednica Senata
Utorak, 19.09.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 19. rujna 2017. održana je 5. redovita sjednica Senata. Za člana Savjeta Sveučilišta u Rijeci iz redova sveučilišnih nastavnika iz znanstvenog područja tehničkih znanosti izabran je prof. dr. sc. Marko Čanđija s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Prijam kod rektorice
Utorak, 19.09.2017.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija primila je na Rektoratu skupinu profesora i znanstvenika uključenih u znanstveno-istraživački projekt "Bilateralno jačanje institucija u cilju postizanja vodećih uloga u području autentičnosti pčelinjih proizvoda".
Saznaj više
 
Kamp za brucoše RIBROO
Petak, 15.09.2017.
Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci produžio je rok za prijave za sudjelovanje studenata u Kampu za brucoše RIBROO do 21. rujna 2017. Kamp će, kroz tri dana kombinacije zabave i radionica te upoznavanja nove sredine, biti održan od četvrtka 28. rujna do nedjelje 1. listopada u Uvali Scott u Kraljevici.
Saznaj više
 
CERIecon Playpark Rijeka
Petak, 15.09.2017.
Nedavno ste saznali da su Grad Rijeka – Odjel za poduzetništvo i STEPRI pokrenuli CERIecon Playpark Rijeka, međunarodno umreženi centar u kojem se razvijaju inovativne poslovne ideje? Prijavite se na besplatne radionice do 20. rujna! Radionice će biti održane u ponedjeljak i utorak, 25. i 26. rujna.
Saznaj više
 
Međunarodni skup - LOFAR teleskop
Petak, 15.09.2017.
U organizaciji Instituta ''Ruđer Bošković'' i Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci tijekom idućega će tjedna, od 18. do 22. rujna 2017. na Kampusu biti održan godišnji znanstveni sastanak – međunarodni skup ''Low Frequency Aray – Magnetism Key Science Project'' (LOFAR Magnetisam KSP).
Saznaj više
 
Poduzetnik početnik
Ponedjeljak, 11.09.2017.
U organizaciji STEPRI Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci u srijedu, 20. rujna 2017. bit će održan seminar pod nazivom ''Poduzetnik početnik''. Seminar će pokušati dati odgovor na pitanje ''Znamo li sve što je potrebno za pokretanje poduzetničkog pothvata?'' Predavačica: Jana Marčelja Blažević.
Saznaj više
 
Prijam na Rektoratu
Petak, 08.09.2017.
U četvrtak, 7. rujna 2017. rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija na Rektoratu je primila nadbiskupa mons. dr. Ivana Devčića, vlč. Matiju Matičića, novoga rektora katedrale sv. Vida te Kseniju Rukavina Kovačević, predstojnicu Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije.
Saznaj više
 
Baltazar prošetao Gradinom
Četvrtak, 07.09.2017.
Ovogodišnje 12. Ljeto na Gradini zaključeno je popularnom manifestacijom ''Baltazar na Gradini'', koja je inspirirana likom iz istoimenog animiranog filma u kojem je upravo Rijeka poslužila kao inspiracija za stvaranje Baltazargrada. Manifestacija je organizirana u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci.
Saznaj više
 
Otvorena izložba u SKC-u
Srijeda, 06.09.2017.
U Galeriji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci otvorena je zajednička izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Svaki se umjetnik bavio njemu bliskom tematikom. Izložba je otvorena do 8. rujna od 18 do 21 sat.
Saznaj više
 
Potpore razvoju inovacija
Utorak, 05.09.2017.
Primorsko-goranska županija objavila je danas Natječaj za izbor osoba s područja Primorsko-goranske županije, čiji će razvoj inovacija biti sufinanciran bespovratnim poticajnim sredstvima u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 29. rujna 2017. Posebno će biti nagrađene 3 inovacije mladih inovatora.
Saznaj više
 
Baltazar na Trsatskoj gradini
Ponedjeljak, 04.09.2017.
Danas, 4. rujna 2017. u podne je na riječkome Korzu održana konferencija za medije na kojoj je najavljena manifestacija ''Baltazar na Gradini''. Manifestacija se održava u sklopu ''Ljeta na Gradini'' u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, a ove će godine biti održana sutra, u utorak, 5. rujna 2017. s početkom u 18 sati.
Saznaj više
 
Zeleno, kreativno i zdravo
Četvrtak, 03.08.2017.
altIrene Woelle, poznata slovenska dizajnerica i autorica brojnih projekata kreativnog urbanog ozelenjivanja Ljubljane, bila je u kratkom radnom posjetu Rektoratu Sveučilišta u Rijeci. Obišla je zgradu i okućnicu, kako bi prikupila informacije za uključivanje ove vrijedne mikrolokacije u ekološke projekte na kojima surađuje.
Saznaj više
 
Natječaj za ravnatelja Zaklade
Utorak, 01.08.2017.
Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci na 73. sjednici donio je odluku o raspisivanju natječaja za imenovanje ravnatelja (m/ž) Zaklade Sveučilišta u Rijeci u mandatnom razdoblju od 2017. do 2021. godine. Prijave se šalju isključivo poštom na adresu Zaklade, a natječaj je otvoren od 28. srpnja do 15. rujna 2017.
Saznaj više
 
Kamp za brucoše RIBROO
Ponedjeljak, 31.07.2017.
Ovogodišnje izdanje Kampa za brucoše „RIBROO“ održati će se u  Uvali Scott (Kraljevica) od 29. rujna do 1. listopada 2017. godine. Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci će po peti puta organizirati ovaj jedinstveni događaj koji je prava manifestacija kohezije studenata svih sastavnica Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Prijam na Rektoratu
Četvrtak, 20.07.2017.
altRektorica je primila skupinu profesora uključenih u interdisciplinarni projekt "Analiza i predikcija mikrobiološke kakvoće mora u priobalju", koji je rezultirao objavom rezultata istraživanja u prestižnom znanstvenom časopisu Water Research, uz ciljanu primjenu rezultata istraživanja na korist lokalne zajednice.
Saznaj više
 
Intervju s rektoricom
Četvrtak, 20.07.2017.
U srpanjskome broju magazina ''Zeleno i plavo'' kojeg izdaje Primorsko-goranska županija izašao je intervju s rektoricom Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježanom Prijić-Samaržija. Tekst ''Biti rektorom nije tek protokolarna funkcija'' (koji možete pronaći na str. 7-11) potpisuje glavni urednik magazina Dragan Ogurlić.
Saznaj više
 
Održana 4. sjednica Senata
Utorak, 18.07.2017.
altNa današnjoj sjednici potvrđeni su izbori novih članova Senata iz redova znanstveno-nastavnih sastavnica i to: prof. dr. sc. Dore Smolčić Jurdana s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, prof. dr. sc. Tomislava Rukavine s Medicinskog fakulteta u Rijeci te prof. dr. sc. Vesne Crnić-Grotić s Pravnog fakulteta.
Saznaj više
 
Prof. dr. Šustiću još jedan mandat
Petak, 14.07.2017.
Fakultetsko vijeće Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci na sjednici održanoj 13. srpnja izabralo je za predstojeći trogodišnji mandat dosadašnjeg dekana prof. dr. sc. Alana Šustića, koji je bio i jedini kandidat za tu funkciju. Dekan planira modernizirati diplomske studije, ali i otvoriti neke nove
Saznaj više
 
Prijam u Münchenu
Četvrtak, 13.07.2017.
Sveučilište u Rijeci sudjelovalo je 3. srpnja 2017., povodom Dana državnosti Republike Hrvatske i 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke, na svečanom prijmu Petra Uzorinca, generalnog konzula Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj.
Saznaj više
 
Transfuzijska medicina
Petak, 30.06.2017.
Jučer, 29. lipnja 2017. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, a povodom 30. obljetnice osnutka Zavoda za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Rijeka, održana je znanstvena tribina pod nazivom ''Značaj transfuzijske medicine u kliničkoj praksi''. U ime rektorice Skup je pozdravio prorektor za znanost izv. prof. dr. sc. Alen Ružić.
Saznaj više
 
Svjetski centar izvrsnosti
Četvrtak, 29.06.2017.
Hrvatska grupa za klizišta koja se sastoji od znanstvenika s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta UNIZG i Građevinskog fakulteta UNIRI proglašena je Svjetskim centrom izvrsnosti za umanjenje opasnosti od klizišta, a prof. dr. sc. Željko Arbanas potpredsjednikom Međunarodnog konzorcija za klizišta.
Saznaj više
 
Kultura, baština i zavičaj
Četvrtak, 29.06.2017.
Udruga studenata kroatistike Idiom u suradnji s prof. dr. sc. Irvinom Lukežićem, s Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizira međunarodnu konferenciju posvećenu temama iz kulture, baštine i zavičaja te poziva sve zainteresirane da se prijave.
Saznaj više
 
Održana 3. sjednica Senata
Utorak, 27.06.2017.
Danas je održana 3. sjednica Senata pod predsjedanjem rektorice Snježane Prijić-Samaržija. Prof. dr. sc. Estela Banov i prof. dr. sc. Ivone Uhač izabrane su u trajno, a izv. prof. dr. sc. Daniela Kovačević Pavličić i izv. prof. dr. sc. Goran Palčevski u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora na 5 godina.
Saznaj više
 
O studentskoj prehrani
Ponedjeljak, 26.06.2017.
Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci poziva studentice i studente da ispune anketu o zadovoljstvu studentskom prehranom u objektima Studentskog centra Rijeka. Anketa ispituje raznolikost ponude, cijenu i veličinu porcija, kao i čistoću restorana, a rezultati će biti predstavljeni Upravi SC-a. 
Saznaj više
 
Rok za prijave 3. srpnja
Ponedjeljak, 26.06.2017.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci podsjeća da je Natječaj za dodjelu ''Nagrade Zaklade'' otvoren do 3. srpnja 2017. Zaklada poziva zainteresirane da prilože prijave potencijalnih kandidata. Za dodatne informacije možete se obratiti na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , a više o Natječaju pronaći ovdje.
Saznaj više
 
Jonjiću Nagrada za životno djelo
Petak, 16.06.2017.
Na Svečanoj akademiji održanoj u srijedu, 14. lipnja 2017. u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, povodom dana sv. Vida, zaštitnika Rijeke, dodijeljena su javna priznanja Grada Rijeke. Nagrada za životno djelo uručena je prof. dr. sc. Stipanu Jonjiću, profesoru s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Posjet američke veleposlanice
Srijeda, 14.06.2017.
Veleposlanica Sjedinjenih američkih država u Republici Hrvatskoj Nj. E. gđa Julieta Valls Noyes posjetila je danas Sveučilište u Rijeci. Nj. E. sastala se s rektoricom prof. dr. sc. Snježanom Prijić-Samaržijom te prisustvovala završnoj prezentaciji BootCampIT-a na STEPRI-u.
Saznaj više
 
Tribina u Sušačkoj gimnaziji
Srijeda, 14.06.2017.
Jučer je u Prvoj hrvatskoj sušačkoj gimnaziji održana tribina o riječkim fizičarkama Vesni Švarcar i Nadi Stipčić-Šolić, posljednja u nizu tribina Zaklade Sveučilišta u Rijeci pod nazivom ''Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad''. Na tribini je bilo riječi i o ženama i znanosti u širem kontekstu.
Saznaj više
 
Fond za poticanje poduzetništva
Utorak, 13.06.2017.
Danas je na Kampusu predstavljen Javni poziv za dodjelu sredstava iz Fonda za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom, koji je Sveučilište u Rijeci objavilo na svojim mrežnim stranicama. Fond su predstavili rektorica Prijić-Samaržija i upravitelj Fonda Boris Golob.
Saznaj više
 
Prijam na Rektoratu
Petak, 09.06.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas je održan prijam delegacije iz Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, a koju je predvodio voditelj Odjela za kulturu g. Arne Hartig. Delegaciju je ugostila rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija sa suradnicima.
Saznaj više
 
Ljetna škola The New Left
Petak, 09.06.2017.
U nedjelju, 11. lipnja 2017. u 18 sati u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci bit će održano otvorenje ljetne škole pod nazivom The New Left, koju organizira Centar za napredne studije jugoistočne Europe (CAS SEE). Program započinje okruglim stolom What's Left? How to Think Left?, a trajat će do subote, 17. lipnja. 
Saznaj više
 
Održan okrugli stol
Srijeda, 07.06.2017.
Na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas je održan okrugli stol pod nazivom ''Kako osigurati transparentnost u unaprjeđenju kvalitete visokoga obrazovanja?'' u organizaciji Filozofskoga fakulteta i Udruge za razvoj visokoga školstva ''Universitas''.
Saznaj više
 
Održana 2. sjednica Senata
Utorak, 06.06.2017.
altSenat je održao drugu, izvanrednu sjednicu na kojoj je prorektorica prof. dr. sc. Sanja Barić faktografski prikazala sadržaj Nacrta Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, nakon čega je provedena opširna rasprava po svim predloženim izmjenama. 
Saznaj više
 
Prijam slovenske veleposlanice
Petak, 02.06.2017.
altVeleposlanica Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Nj. E. dr. sc. Smiljana Knez u pratnji mag. Jakoba Štunfa, opunomoćenog ministra i ekonomskog savjetnika Veleposlanstva, boravila je danas u prvom posjetu Sveučilištu u Rijeci. Na Rektoratu ju je primila rektorica Snježana Prijić Samaržija.
Saznaj više
 
Predstavljen projekt Ri:verzija
Petak, 02.06.2017.
Jučer, 1. lipnja 2017. na Trgu sv. Barbare u starome gradu u Rijeci održano je završno predstavljanje projekta Ri:verzija, radionice koja je u sklopu Culture Weeka ovogodišnjega Student Day Festivala održana od 30. svibnja do 1. lipnja, a tema je bila prikaz Rijeke kao grada. Predstavljena je i linija lounge otoka Urban Furniture.
Saznaj više
 
Novi Erasmus natječaji
Četvrtak, 01.06.2017.
Sveučilište u Rijeci objavljuje 1. lipnja 2017. drugi krug ERASMUS Natječaja za mobilnost studenata (stručna praksa i studijski boravak) u ljetnom semestru akademske godine 2017./2018., s obzirom da su nakon zaključenja prvoga kruga Natječaja ostala određena neutrošena sredstva.
Saznaj više
 
Festival vRIsak od 31. 5. do 10. 6.
Srijeda, 31.05.2017.
Jubilarni, 10. međunarodni festival književnosti vRIsak, ove će godine u Rijeci biti održan od 31. svibnja do 10. lipnja, a glavna zvijezda riječkog književnog okupljanja jedan je od najvažnijih suvremenih svjetskih pisaca, velikan talijanske književnosti Claudio Magris, uz ostele brojne ugledne goste.
Saznaj više
 
Najavljen Student Day Festival
Petak, 26.05.2017.
U Salonu Grada Rijeke danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno ovogodišnje izdanje Studet Day Festivala, koji će biti će biti održan od 29. svibnja do 3. lipnja. Glazbeni će se program događati na dvije pozornice, a novost su znanstvena predavanja. Program je za posjetitelje besplatan!
Saznaj više
 
Posjet kineske delegacije
Petak, 26.05.2017.
U petak, 26. svibnja na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održan je prijam kineske delegacije iz Državne agencije za suradnju sa stranim ekspertima, Sektora kulture i obrazovanja vlade Narodne Republike Kine (State Administration of Foreign Experts, PRC – Department of Cultural and Educational Experts).
Saznaj više
 
Održana 1. sjednica Senata
Utorak, 23.05.2017.
altDanas, 23. svibnja 2017. na Rektoratu je održana sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci, prva kojom je predsjedavala novoizabrana rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija. Jednoglasno su potvrđeni novi prorektori, predstavljeni javnosti na konferenciji za medije, održanoj nakon sjednice.
Saznaj više
 
Predstavljen prorektorski tim
Utorak, 23.05.2017.
Na Rektoratu je održana konferencija za medije na kojoj je rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija predstavila svoj novi prorektorski tim. Na sjednici Senata, prvoj kojom je predsjedala nova rektorica, održanoj danas prije konferencije, članovi Senata potvrdili su izbore novih prorektora.
Saznaj više
 
Social Ontology Symposium
Petak, 19.05.2017.
U organizaciji Centra za napredne studije jugoistočne Europe (CAS SEE) Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak i utorak, 22. i 23. svibnja 2017. na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održan simpozij o društvenoj ontologiji Contemporary Philosophical Issues: Social Ontology Symposium.
Saznaj više
 
Održana svečana inauguracija
Četvrtak, 18.05.2017.
altDanas je na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi Građevinskog fakulteta održana svečana inauguracija novoizabrane rektorice Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržija, koja je službeno preuzela dužnost 27. travnja 2017. Rektor Lučin predao je rektorske insignije (rektorski lanac) novoj rektorici.
Saznaj više
 
15. Dani knjižnica u Lovranu
Utorak, 16.05.2017.
Sekcija za visokoškolske i specijalne knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva, Sveučilišna knjižnica Rijeka i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organiziraju 15. Dane specijalnih i visokoškolskih knjižnica, koji će biti održani od 17. do 20. svibnja 2017. u Hotelu Excelsior u Lovranu.
Saznaj više
 
Predavanje o jačanju mobilnosti
Utorak, 16.05.2017.
altNacionalni CEEPUS ured i Ured za međunarodnu suradnju UNIRI pozivaju zainteresirane na predavanje ''Jačanje mobilnosti u programu CEEPUS i ostalim bilateralnim programima akademske mobilnosti'', koje će biti održano u petak, 19. svibnja 2017. s početkom u 9.30 sati u Akvariju.
Saznaj više
 
U Akvariju održan EU info dan
Petak, 12.05.2017.
U Caffe baru ''Akvarij'' na Kampusu, u organizaciji Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Primorsko-goranske županije u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci održan je EU info dan u okviru Europskog tjedna i Dana otvorenih vrata EU projekata. Predstavljeni su provedeni projekti.
Saznaj više
 
4. Akademski zec 28. svibnja
Četvrtak, 11.05.2017.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Riječkim športskim sveučilišnim savezom (RŠSS) i Gradom Kastvom, četvrtu godinu za redom organizirautrku Akademski zec na kastavskim šetnicama u nedjelju, 28. svibnja s početkom u 10 sati te poziva zainteresirane da se prijave do 21. svibnja.
Saznaj više
 
19. Riječki dani bioetike
Četvrtak, 11.05.2017.
Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci poziva zainteresirane na skup 19. Riječki dani bioetike, koji će biti održan u petak, 12. svibnja 2017. U 10 će sati biti uručena godišnja međunarodna nagrada ''Fritz Jahr'' za istraživanje i promicanje europske bioetike prof. dr. Joseu Robertu Goldimu.
Saznaj više
 
Objavljen rad dr. sc. Marina Karuze
Četvrtak, 11.05.2017.
U prestižnom časopisu Nature Physics objavljen je rad o istraživanju na CERN-u djelatnika Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci doc. dr. sc. Marina Karuze. Radi se o jednom od časopisa izdavača Nature, čija izdanja imaju najveći odjek u svim područjima znanosti, od biotehnologije do fotonike.
Saznaj više
 
Akcija Zaklade: Nevidljive sile
Četvrtak, 11.05.2017.
Građanskom akcijom ''Nevidljive sile: žene koje su oblikovale naš grad'', Zaklada Sveučilišta u Rijeci želi upoznati zajednicu sa znamenitim ženama koje su svojim radom i postignućima kroz arhitekturu, kulturu, javno djelovanje i znanost dale doprinos izgradnji fizičkog i konceptualnog prostora Rijeke.
Saznaj više
 
Posjet delegacije pokrajine Hessen
Srijeda, 10.05.2017.
Predsjednik Vlade Njemačke savezne pokrajine Hessen g. Volker Bouffier, u sklopu podjeta Rijeci i Opatiji, posjetio je danas Kampus Sveučilišta u Rijeci. G. Bouffier došao je u pratnji velike delegacije gospodarstvenika i zastupnika Kršćanske demokratske unije u parlamentu pokrajine Hessen.
Saznaj više
 
Riječki studenti najbrojniji na WFL
Utorak, 09.05.2017.
Na utrci Wings For Life World Run, održanoj 7. svibnja u Zadru, sudjelovali su studenti svih fakulteta i odjela Sveučilišta u Rijeci. Za izlječenje oštećenja vratne kralježnice trčalo je čak 396 riječkih studenata, čime su postigli titulu 10. najvećeg tima na svijetu i najvećeg studentskog tima u povijesti ove utrke.
Saznaj više
 
Najavljen Student Day Festival
Petak, 05.05.2017.
U Caffe baru ''Akvarij'' na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen Student Day Festival 2017. Ovu već tradicionalnu manifestaciju organizira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci u suradnji s RIKUP-om. Predstavljen je program koji je za sve posjetitelje besplatan.
Saznaj više
 
Promocija Odjela za biotehnologiju
Petak, 05.05.2017.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas, 5. svibnja 2017. održana je svečana promocija prvostupnika i magistara Odjela za biotehnologiju. Svečanost je predvodila rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, a laureate promovirala pročelnica Odjela prof. dr. sc. Anđelka Radojčić Badovinac.
Saznaj više
 
FocusON - Karijera na dlanu!
Četvrtak, 04.05.2017.
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci i njegovi Centar za karijere i Studentski zbor po prvi puta organiziraju zajedničku konferenciju za studente pod nazivom FocusON - Karijera na dlanu! Konferencija će bit održana u petak, 5. svibnja 2017. s početkom u 10.30 sati u dvorani aneksa Fakulteta.
Saznaj više
 
Natječaj za Nagradu Zaklade
Četvrtak, 04.05.2017.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je 3. svibnja 2017. Natječaj za dodjelu Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za 2016. kalendarsku godinu. Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava prijava i zemaljskom poštom, a rok za podnošenje prijava je 3. srpnja 2017.
Saznaj više
 
Održana tribina ''Universitasa''
Srijeda, 03.05.2017.
Na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je tribina pod nazivom ''Želim slušati ljude: Kakvo Sveučilište trebamo?'', koju je organizirana Udruga za razvoj visokoga školstva ''Universitas''. Gošća tribine bila je prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, nova rektorica Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Nova rektorica na dužnosti
Petak, 28.04.2017.
Prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, izabrana na izbornoj sjednici Senata održanoj 28. veljače, s jučerašnjim je radnim danom, 27. travnja 2017. službeno stupila na dužnost rektorice Sveučilišta u Rijeci. Njenim stupanjem na dužnost završava drugi dužnosnički mandat dosadašnjem rektoru prof. dr. sc. Peri Lučinu. 
Saznaj više
 
Edukacijom do zaposlenja
Petak, 28.04.2017.
JCI - Junior Chamber International - Međunarodna komora mladih Rijeka poziva zainteresirane da se prijave na edukativni projekt pod nazivom ''Edukacijom do zaposlenja'', koji će biti održan u subotu, 6. svibnja 2017. s početkom u 10 sati na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Tribina ''Želim slušati ljude''
Četvrtak, 27.04.2017.
Udruga za razvoj visokoga školstva ''Universitas'' poziva zainteresirane na tribinu pod nazivom ''Želim slušati ljude: Kakvo Sveučilište trebamo?'', koja će biti održana u srijedu, 3. svibnja s početkom u 13 sati na Filozofskom fakultetu. Gošća tribine je nova rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.
Saznaj više
 
O pravnom okviru u nogometu
Srijeda, 26.04.2017.
U četvrtak, 27. travnja Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci organizira 3. riječki dan sportskog prava s temom ''O pravnom okviru u nogometu''. Skup se održava pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za sport Republike Hrvatske, odnosno državne tajnice za sport Janice Kostelić.
Saznaj više
 
Kavica s novom rektoricom
Srijeda, 26.04.2017.
U sklopu 15. Festivala znanosti, u ''Akvariju'' Restorana ''Kampus'' Studentskog centra Rijeka na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održano je događanje pod nazivom ''Vrijeme je za kavicu s… novoizabranom rektoricom prof. dr. sc. Snježanom Prijić Samaržijom''. Razgovor je moderirala dr. sc. Bojana Ćulum.
Saznaj više
 
Predsjednica RH posjetila Kampus
Srijeda, 26.04.2017.
Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović posjetila je jučer Kampus Sveučilišta u Rijeci i prisustvovala predstavljanju projekta ''Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci- 1. faza''. Nakon predstavljanja u ''Akvariju'' Predsjednica je obišla nove studentske paviljone.
Saznaj više
 
Otvoren Park skulptura
Srijeda, 26.04.2017.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, ispred Akademije primijenjenih umjetnosti otvoren je Park skulptura. Park su otvorili ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić, rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin i dekanica Akademije izv. prof. art. Letricija Linardić.
Saznaj više
 
Raspisana 2 natječaja Zaklade
Utorak, 25.04.2017.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci dana 19. travnja 2017. raspisala je 2 natječaja: Natječaj za sufinanciranje izdavačke djelatnosti i Natječaj za sufinanciranje studentskih aktivnosti. Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava i zemaljskom poštom do 19. svibnja 2017.
Saznaj više
 
Otvoren 15. Festival znanosti
Ponedjeljak, 24.04.2017.
U Vijećnici Grada Rijeke održano je otvorenje ovogodišnjeg Festivala znanosti, koji se u Rijeci održava 15. puta, u organizaciji Udruge ''Zlatni rez''. Ovogodišnji program obuhvaća 29 lokacija, preko 150 događanja, sudjeluje preko 50 institucija te čak 20 dječjih vrtića kroz program ''Vrtići za vrtiće''.
Saznaj više
 
U 2 dana obilježen Dies Academicus
Petak, 21.04.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci obilježen je Dies Academicus 44. Dan Sveučilišta u Rijeci. U četvrtak, 20. travnja održana je svečana sjednica Senata i proglašena tri nova professora emeritusa, a u petak, 21. travnja održana je dodjela potvrdnica, zahvalnica i nagrada te proglašen student generacije.
Saznaj više
 
Komemoracija za prof. Deželjina
Utorak, 18.04.2017.
Danas, 18. travnja 2017. s početkom u 11 sati u Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci održana je komemoracija za prof. emerit. dr. sc. Josipa Deželjina, ranijeg rektora Sveučilišta u Rijeci. Prof. Deželjin preminuo je 8. travnja u 97. godini života u Zagrebu. Sprovod će biti danas u 17 sati na otoku Rabu.
Saznaj više
 
15. Festival znanosti - Vrijeme
Utorak, 18.04.2017.
I ove godine Festival znanosti u Rijeci u organizaciji Sveučilišta u Rijeci otvara vrata svim zainteresiranim posjetiteljima pružajući im brojne zanimljive manifestacije od 24. do 29. travnja 2017. godine. Festival se održava po 15. put, paralelno u 22 hrvatska grada. Tema ovogodišnjeg Festivala je vrijeme.
Saznaj više
 
Preminuo prof. Josip Deželjin
Ponedjeljak, 10.04.2017.
Raniji rektor Sveučilišta u Rijeci prof. emerit. dr. sc. Josip Deželjin preminuo je u subotu u Zagrebu u 97. godini života. U dugoj znanstvenoj karijeri obnašao je niz funkcija, među kojima je i dekanska funkcija riječkog Ekonomskog fakulteta. Ispraćaj će biti održan u Zagrebu, komemoracija u Rijeci, a pogreb na Rabu.
Saznaj više
 
Prijam za nagrađene
Ponedjeljak, 10.04.2017.
U Zlatnoj sali na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 10. travnja 2017. održan je prijam na nagrađene znanstvenike, umjetnike i studente, odnosno dodjela Zahvalnica Sveučilišta u Rijeci, koji su tijekom 2016. godine dobili priznanje ili nagradu za svoj rad. Zahvalnice je dodijelio rektor prof. dr. sc. Pero Lučin.
Saznaj više
 
P&G - selekcijski postupak
Petak, 07.04.2017.
Procter & Gamble, svjetski  lider u segmentu "Consumer packed goods"  poznat  po svojim brandovima poput Ariela, Pampersa, Gillettea, Old Spicea itd., održat će na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci selekcijski postupak za Internship i Traineeship. Prijave su obvezne, a rok za prijavu je ponedjeljak, 10. travnja 2017.
Saznaj više
 
Otkriven novi virusni protein
Četvrtak, 06.04.2017.
Znanstvenici s Medicinskog fakulteta Rijeka, nakon istraživanja od gotovo 5 godina, u suradnji sa znanstvenicima iz Kanade i Australije, otkrili su novi virusni protein koji zavarava imunološki odgovor domaćina - primjer koevolucije imunoloških mehanizama sisavaca i virusa.
Saznaj više
 
Otisak prsta kastafske belice
Četvrtak, 06.04.2017.
Odjel za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci i Grad Kastav potpisali su jučer, 5. travnja 2017. u Vijećnici Grada Kastva Sporazum o suradnji na projektu karakterizacije kastafske belice, kako bi se to vino što bolje plasiralo na tržištu. Sporazum su potpisali rektor prof. dr. sc. Pero Lučin i gradonačelnik Kastva Ivica Lukanović.
Saznaj više
 
Promocija doktora znanosti
Petak, 31.03.2017.
Na Građevinskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas, 31. ožujka 2017. održana je 85. svečana promocija doktorica i doktora znanosti Sveučilišta u Rijeci. Rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Pero Lučin promovirao je u taj, najviši akademski stupanj, 26 doktorica i 23 doktora znanosti, njih ukupno 49.
Saznaj više
 
Okončani Dani FZSRI-a
Četvrtak, 23.03.2017.
Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća i dodjelom nagrade ''Viktor Finderle'' najboljim studentima, koja će biti održana danas, u četvrtak, 23. ožujka u 14 sati, završava obilježavanje 3. Dana Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, u sklopu kojih je održana i svečana promocija diplomanata.
Saznaj više
 
Nagrada za životno djelo
Srijeda, 22.03.2017.
Odbor za javna priznanja Grada Rijeke izvjestio je kolegij gradonačelnika da će Nagrada za životno djelo u 2017. godini biti dodijeljena prof. dr. sc. Stipanu Jonjiću, profesoru s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i pročelniku Centra za proteomiku. Sveučilište u Rijeci čestita prof. Jonjiću!
Saznaj više
 
Financijska pismenost
Utorak, 21.03.2017.
Hrvatska gospodarska komora i  Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci pozivaju zainteresirane na konferenciju ''Financijska pismenost i visokoškolske ustanove'', koja će biti održana u srijedu, 29. ožujka s početkom u 10.30 h u zgradi aneksa Ekonomskog fakulteta.
Saznaj više
 
Prijedlog liste subvencija
Petak, 17.03.2017.
Poštovane studentice i studenti! Sveučilište u Rijeci objavilo je listu na kojoj se nalaze studenti Sveučilišta u Rijeci koji ostvaruju pravo na subvenciju troškova smještaja u studentskom naselju "Trsat". Molimo provjerite kategoriju u kojoj se nalazite i potvrdite odgovara li vam dodijeljena kategorija na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Saznaj više
 
Inauguracija CAS-ovih istraživača
Petak, 10.03.2017.
U četvrtak, 16. ožujka 2017. u Akvariju na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održana inauguracija 5. i 6. generacije gostujućih istraživača Centra za napredne studije jugoistočne Europe (CAS SEE) Istraživači će tijekom sljedećih 10 mjeseci boraviti na Sveučilištu u Rijeci i prezentirati svoje istraživačke radove.
Saznaj više
 
Zaklada uručila 106 tisuća kuna
Petak, 10.03.2017.
U Vijećnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci 8. ožujka 2017. je održano svečano potpisivanje ugovora o donaciji sredstava, prikupljenih na tradicionalnoj 4. Donatorskoj aukciji slika Zaklade i tvrtke Metis d. d., održanoj 1. prosinca 2016., kada je prikupljen rekordan iznos od preko 100 tisuća kuna.
Saznaj više
 
Održana 103. sjednica Senata
Utorak, 07.03.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 7. ožujka 2017. godine održana je 103. redovita sjednica Senata. Članice i članovi Senata potvrdili su odluke o izborima u trajna zvanja redovitih profesorica: prof. dr. sc. Astrid Krmpotić i prof. dr. sc. Gordana Rubeša s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Novi studentski fond SIZIF
Petak, 03.03.2017.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci 1. ožujka 2017. pokrenuli su studentski znanstveni fond SIZIF, jedan od prvih u Hrvatskoj, čiji je cilj potaknuti i poduprijeti studente u znanstveno - istraživačkoj djelatnosti. Prijave će se zaprimati po stalno otvorenom javnom natječaju.
Saznaj više
 
Novi natječaji programa Erasmus
Četvrtak, 02.03.2017.
Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaje programa Erasmus za mobilnost studenata u svrhu studiranja te za mobilnost osoblja u svrhu održavanja nastave i stručnog usavršavanja na inozemnim partnerskim ustanovama u akademskoj godini 2017./2018. natječaj za mobilnost studenata otvoren je od 1. veljače.
Saznaj više
 
Info-dan za Erasmus studente
Srijeda, 01.03.2017.
Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci je organizirao je danas, 1. ožujka 2017. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi Građevinskog fakulteta informativni dan za dolazne Erasmus studente koji su šestu godinu u okviru programa Erasmus došli na studijski boravak na riječko Sveučilište. 
Saznaj više
 
Career Booster EFRI
Srijeda, 01.03.2017.
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci poziva studente i mlade da se prijave na sudjelovanje u projektu Career Booster i tako steknu znanja i vještine potrebne za izgradnju uspješne karijere. Program će biti održan od 6. do 8. ožujka. Sudjelovanje je besplatno, a prijave su otvorene do 5. ožujka 2017.
Saznaj više
 
Izabrana nova rektorica UNIRI
Utorak, 28.02.2017.
Prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, sadašnja prorektorica za studije i studente, izabrana je danas, 28. veljače 2017. za rektoricu Sveučilišta u Rijeci. Druga po redu žena na toj funkciji, a 14. na čelu Sveučilišta sa 14 je glasova dobila natpolovičnu većinu u drugome krugu glasovanja na izbornoj sjednici Senata.
Saznaj više
 
Reagiranje rektora Lučina
Petak, 24.02.2017.
Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin odbacuje insinuacije napisane danas, 24. veljače 2017. u Novom listu, vezano uz naslov ''Propast Rijekaprojekt inženjeringa: Šime Radulić: Korupcija na Sveučilištu uništila je sve što sam stvorio''. Rektor Lučin šalje dopis glavnom uredniku Novog lista.
Saznaj više
 
Predstavljena monografija
Četvrtak, 23.02.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održano je predstavljanje monografije ''San koji živi- Životni put i djelo akademika Daniela Rukavine'' urednice Elvire Marinković Škomrlj. Predstavljanje je održano jučer, 22. veljače 2017., povodom 80. rođendana akademika Daniela Rukavine.
Saznaj više
 
Rijeka psihologije 2017.
Četvrtak, 16.02.2017.
Od 20. do 26. veljače bit će održana šesta Rijeka psihologije, manifestacija koja donosi pregršt spoznaja iz psihologije. Kroz najbogatiji program do sada, psiholozi su pripremili čak 74 predavanja, radionica, tribina iokruglih stolova koji će biti održani na 47 lokacija u Rijeci i okolici.
Saznaj više
 
Otvorene prijave za 3. SPIRI
Srijeda, 15.02.2017.
Otvorene su prijave za 3. SPIRI – Regionalni susret studenata psihologije koji će se održati od 4. do 6. svibnja 2017. na Filozofskom fakultetu Rijeka  u organizaciji Udruge studenata psihologije PSIRIUS. Studenti se mogu prijaviti kao aktivni ili pasivni sudionici. Prijave su otvorene do 1. travnja 2017.
Saznaj više
 
Izvanredna konferencija
Utorak, 14.02.2017.
U Zlatnoj sali Rektorata Sveučilišta u Rijeci danas, 14. veljače 2017. godine održana je izvanredna konferencija za medije. Konferenciju je održao rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin sa svojim suradnicima - prorektoricama i prorektorima, povodom nedavnih medijskih napisa o Sveučilištu. 
Saznaj više
 
Rektorove nagrade
Četvrtak, 09.02.2017.
Sveučilište u Rijeci raspisalo je četiri natječaja za dodjelu Rektorovih nagrada u akademskoj godini 2016./2017.: Rektorova nagrada za studenta volontera, Rektorova nagrada za studentski aktivizam, Rektorova nagrada za studentski stručni / znanstveni / umjetnički rad, Rektorova nagrada za sport. 
Saznaj više
 
Info-dan ''Moja prva suradnja''
Srijeda, 08.02.2017.
Centar za EU projekte u suradnji s fondom ''Jedinstvo uz pomoć znanja'' organizira informativni dan zatvoreni natječaj ''Moja prva suradnja'' u sklopu programa ''Znanstvena suradnja'', koji će biti održan u petak, 10. veljače 2017. s početkom u 12 sati na Kampusu u STEPRI-znanstveno-tehnolgijskom parku.
Saznaj više
 
Programi na kineskom jeziku
Srijeda, 08.02.2017.
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i ove godine održava programe cjeloživotnog obrazovanja na kineskom jeziku. U tijeku su upisi nove generacije polaznika programa: ''Kineski jezik u turizmu za početnike'' te ''Poslovno komuniciranje na kineskom za početnike''.
Saznaj više
 
Prilagodba literature
Srijeda, 01.02.2017.
Tijekom 2016./2017. akademske godine prilagodba literature slijepim i slabovidnim studenticama i studentima riječkog Sveučilišta bit će osigurana u okviru projekta ''Prilagodba literature slijepim i slabovidnim studentima II" kojega Udruga Zamisli provodi u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci.
Saznaj više
 
Predstavljanje kandidata
Ponedjeljak, 30.01.2017.
U organizaciji Udruge za razvoj visokoga školstva ''Universitas'' u utorak, 31. siječnja 2017. s početkom u 13 sati u predavaonici 006 u prizemlju zgrade Filozofskog/Učiteljskog fakulteta bit će održana javna tribina – Predstavljanje kandidata za rektora Sveučilišta u Rijeci u mandatnom razdoblju od 2017. do 2021.
Saznaj više
 
Dodijeljena priznanja
Petak, 20.01.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je dodjela priznanja studentima-sportašima te organizatorima Europskih sveučilišnih igara 2016. Priznanja su uručili rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin i zamjenik predsjednika Europskih sveučilišnih igara 2016. Haris Pavletić.
Saznaj više
 
Ukida se izvanredno stanje!
Srijeda, 18.01.2017.
Stožer za zaštitu i spašavanje proglašava UKIDANJE izvanrednog stanja opasnosti na Kampusu Sveučilišta u Rijeci za srijedu, 18. siječnja 2018. Zbog poboljšanja vremenskih uvjeta i opadanja brzine vjetra, uz pojačan oprez mogla bi se održati nastava na Kampusu. 

 

 
Nagrade Zaklade za 2015. godinu
Utorak, 17.01.2017.
Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 71. sjednici donio Odluku o dodjeli nagrada Zaklade za kalendarsku godinu 2015. Nagrađeno je devet znanstvenika/ica, umjetnika/ica i znanstvenih novaka/kinja te dodijeljena nagrada za životno djelo. 
Saznaj više
 
Izvanredno stanje na Kampusu!
Utorak, 17.01.2017.
Stožer za zaštitu i spašavanje zbog pogoršanje vremenskih uvjeta - jačanja vjetra (brzina od 10 bofora) proglašava izvanredno stanje opasnosti na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, sukladno Planu postupanja za slučaj izvanrednog stanja zbog olujnog ili orkanskog vjetra za utorak, 17. siječnja 2017.
Saznaj više
 
Otvoren natječaj SKC-a
Srijeda, 11.01.2017.
Otvoren je natječaj Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci za financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2017. godini. Na natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti UNIRI ili studentske udruge. Rok za podnošenje prijava, koje se podnose elektronskim putem, je 10. veljače 2017.
Saznaj više
 
Financiranje stud. programa
Ponedjeljak, 09.01.2017.
Studentski zbor raspisao je Natječaj za financiranje studentskih programa u 2017. godini. Financiraju se kategorije: zabava, međunarodna suradnja, studentski mediji, znanstveno-stručni programi, sport, programi studenata s invaliditetom i društveno korisni projekti. Natječaj traje do 31. siječnja.
Saznaj više
 
Odobrene inicijalne potpore
Petak, 30.12.2016.
Prema odluci rektora Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pere Lučina od 29. prosinca 2016. godine odobrene su inicijalne potpore za znanstvena istraživanja za 2016. godinu mladim istraživačima Sveučilišta u Rijeci u statusu docenta i/ili znanstvenog suradnika. Nakon provedneih 285 evaluacija, odobreno je 18 potpora. 
Saznaj više
 
Prorektoru Caru Državna nagrada
Petak, 23.12.2016.
Odbor za podjelu Državnih nagrada za znanost podijelio je profesoru Tehničkog fakulteta Rijeka i prorektoru za informatizaciju Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Zlatanu Caru godišnju Državnu nagradu za popularizaciju i promidžbu znanosti u području tehničkih znanosti.
Saznaj više
 
Održan nulti Fashion Week
Četvrtak, 22.12.2016.
Povodom predstavljanja koncepta linije ''Slatko & Slano'', a u sklopu programa ''Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020.'' u Palachu je održan je nulti Fashion Week - Winter 2016. Nositelj ovog programskog pravca je Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Javni poziv za nominacije
Srijeda, 21.12.2016.
Dokumentacijsko-istraživački centar za Europsku bioetiku ''Fritz Jahr'' Sveučilišta u Rijeci objavljuje javni poziv za nominacije za Međunarodnu godišnju nagradu za istraživanje i promociju Europske bioetike ''Fritz Jahr 2017''. (The 2nd Annual Fritz Jahr International Award for Research and Promotion of European Bioethics).
Saznaj više
 
Okončani Dani Medicine
Petak, 16.12.2016.
Brojnim događanjima poput: predstavljanja studija ne engleskom jeziku, koji počinje iduće godine, svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća, tradicionalnim polaganjem vijenaca na grob braće Branchetta, otkrivanja spomenika darivateljima tijela, okončani su Dani Medicinskog fakulteta. 
Saznaj više
 
Potpisivanje Sporazuma
Četvrtak, 15.12.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci, jučer, 14. prosinca održano je potpisivanje Sporazuma o suradnji između Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu i Sveučilišta u Rijeci. Potpisnici Sporazuma su ravnateljica Instituta prof. dr. sc. Branislava Baranović i rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Pero Lučin.
Saznaj više
 
Predstavljanje udžbenika
Utorak, 13.12.2016.
Na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci održano je predstavljanje udžbenika ''Strategije razvoja protuvirusnih lijekova'' autora Mladena Mintasa i Karla Witinne o kojoj je uvodnom slovu govorilapročelnica Odjela  prof. dr. sc. Anđelka Radojčić Badovinac.
Saznaj više
 
Posjet korejskog veleposlanika
Četvrtak, 08.12.2016.
U utorak, 6. prosinca na Sveučilištu u Rijeci održan je nastupni prijam veleposlanika Republike Koreje u RH. Nj. E. Park Won-sup i njegov zamjenik Donghwan Che primljeni su na Rektoratu, gdje je održan sastanak s rektorom Lučinom i suradnicima, nakon čega su razgledali Kampus.
Saznaj više
 
Potpisivanje ugovora
Ponedjeljak, 05.12.2016.
U petak, 25. studenoga 2016. potpisan je ugovor o izravnoj dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ''Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija e-izvori'' iz operativnog programa ''Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.'', u iznosu od preko 133 milijuna kuna.
Saznaj više
 
Otvoren Ured za doktorande
Utorak, 29.11.2016.
Projektni tim projekta ''Izgradnja sustava potpore za mlade istraživače'' obavještava zainteresirane da je Ured za doktorande otvoren i opremljen. Ured je smješten u prizemlju Restorana ''Kampus'', a ključevi se mogu preuzeti radnim danima od 6 do 22 sata na recepciji Studentskog centra.
Saznaj više
 
Potpisivanje sporazuma
Utorak, 29.11.2016.
Predstavnici Jonskog sveučilišta, predvođeni rektorom prof. dr. sc. Vassilisom Chrissikopoulosom te voditeljem grčkog tima IPA Adriatic projekta PACINNO, dr. sc. Phivosom Mylonasom, posjetili su Sveučilište u Rijeci s ciljem razmjene iskustava u području visokog obrazovanja, istraživanja i transfera tehnologije. 
Saznaj više
 
Posjet delegacije iz Argentine
Petak, 25.11.2016.
U sklopu posjeta Gradu Rijeci, delegacija argentinskoga grada Zaratea, predvođena zamjenicom gradonačelnika Patriciom Moyano, posjetila je danas Rektorat Sveučilišta u Rijeci. Kako u Zarateu planiraju osnovati sveučilište, s rektorom Lučinom razgovarali su organizaciji riječkog Sveučilišta.
Saznaj više
 
Rektor Lučin potpisao peticiju
Petak, 25.11.2016.
Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin potpisao je jutros peticiju protiv nasilja nad ženama. Potpisivanje je od 10 do 12 sati na Jadranskom trgu, povodom Međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, organizirala udruga '' Centar za participaciju žena u društvenom životu''.
Saznaj više
 
Potpisivanje sporazuma
Srijeda, 23.11.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci jučer je održano svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji između trgovačkog društva ''Rijeka 2020'', Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Sveučilišta u Rijeci u organizaciji i provedbi programa projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020.
Saznaj više
 
Održana 98. sjednica Senata
Srijeda, 23.11.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci, jučer, 22. studenog, održana je 98. sjednica Senata. Umirovljenim profesorima red. prof. art. Radi Šerbedžiji i prof. dr. sc. Pavlu Komadini dodijeljeno je počasno zvanje professor emeritus. Usvojen je i prijedlog odluke o osnivanju Centra za translacijska medicinska istraživanja.
Saznaj više
 
S Mirom Furlan o majkama i kćerima
Ponedjeljak, 21.11.2016.
Centar za ženske studije Filozofskog fakulteta Rijeka, Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci i HNK Ivana pl. Zajca Rijeka pozivaju zainteresirane na razgovor s Mirom Furlan ''O majkama i kćerima'', koji će biti održan u četvrtak, 24. studenog u ''Akvariju'' na Kampusu.
Saznaj više
 
Dan otvorenih vrata SOFRI
Ponedjeljak, 21.11.2016.
U srijedu, 23. studenoga 2016. u zgradi sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, bit će održan ''Dan otvorenih vrata Odjela za fiziku''. Program će se održavati  kroz aktivnosti poput radionice ''Kako mjerit svjetlost?'', interaktivne predstave za najmlađe ''Mišica u zemlji fizike'' i brojnih drugih.
Saznaj više
 
Poziv studentima: EBAN konferencija
Petak, 18.11.2016.
EBAN Winter University 2016, najveća europska konferencija poslovnih anđela, bit će održna 29. i 30. studenog u Koncertnoj dvorani ''Vatroslav Lisinski'', u organizaciji Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) i suorganizaciji Grada Zagreba. Prijave sa studentskim popustom traju još danas!
Saznaj više
 
Donirajte svoje slike!
Ponedjeljak, 14.11.2016.
Potičući povezivanje poslovnog svijeta i znanja, kroz filantropiju i kulturu doniranja, Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Metis d. d. 4. godinu za redom organiziraju humanitarnu aukciju slika te pozivaju umjetnike da doniraju svoja umjetnička djela. Humanitarna aukcija bit će održana 1. prosinca u konobi ''Tarsa''.
Saznaj više
 
Forum Mladi u poduzetništvu
Ponedjeljak, 14.11.2016.
Centar tehničke kulture Rijeka pokreće 5. generaciju projekta ''Mi znamo kako!'', koji priprema mlade za pokretanje vlastitog poduzeća i ulazak u poslovni svijet. Forum ''Mladi u poduzetništvu'' uvodna je aktivnost  u projekt, a bit će održan u četvrtak, 17. studenoga 2016 u prostorijama Centra.
Saznaj više
 
Predavanje prof. Ronya Orena
Petak, 11.11.2016.
Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci poziva zainteresirane na predavanje gosta predavača profesora Ronya Orena koje će biti održano u petak11. studenog 2016. u s početkom u 15 sati,  u kabinetu 106 na prvome katu na Akademije primijenjenih umjetnosti.
Saznaj više
 
Sastanak na Rektoratu
Četvrtak, 10.11.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak, 7. studenoga održan je sastanak predstavnica Sveučilišta u Lingnanu iz Hong Konga, Kina i predstavnica Sveučilišta u Rijeci. Tema sastanka bila je razvijanje suradnje između dvaju sveučilišta, osobito u domeni razmjene studenata.
Saznaj više
 
Kriminalističko istraživanje
Ponedjeljak, 07.11.2016.
Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij Kriminalističko istraživanje za stjecanje akademskog naziva: sveučilišni specijalist kriminalističkog istraživanja (univ. spec. crim.) u akademskoj godini 2016./2017.Rok za podnošenje prijava je 21. studenoga 2016.
Saznaj više
 
Predstavljanje UNIRI u Sarajevu
Ponedjeljak, 07.11.2016.
Sveučilište u Rijeci 4. i 5. studenoga 2016. sudjelovao je na 3. Međunarodnom sajmu visokog obrazovanja u Sarajevu. Zemlje partneri sajma bile su Slovenija i Hrvatska. Sveučilište je u održanoj prezentaciji predstavilo svoje sastavnice, studijske programe, projekte te studentske organizacije.
Saznaj više
 
Dani otvorenih vrata SVKRI
Petak, 04.11.2016.
Sveučilišna knjižnica Rijeka poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u programima, predavanjima i radionicama povodom Dana otvorenih vrata Sveučilišne knjižnice Rijeka, koji će biti održani tijekom cijeloga tjedna, od ponedjeljka po petka, 7. do 11. studenoga 2016. 
Saznaj više
 
Besplatni online tečaj za studente
Četvrtak, 03.11.2016.
Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Institutom za razvoj obrazovanja (IRO), za svoje studente organizira besplatni online pripremni tečaj (webinar) za polaganje testa TOEFL (Test of English as a Feoregin Language). Tečaj počinje 15. studenoga i trajat će do 1. prosinca, a održavat će se utorkom i četvrtkom od 19.30 do 21 sat.
Saznaj više
 
Produljen Zakladin natječaj
Srijeda, 02.11.2016.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci objavljuje produljenje roka do 10. studenog 2016. za podnošenje prijava na natječaj za dodjelu Nagrade Zaklade Sveučilišta za kalendarsku godinu 2015. Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava prijava i zemaljskom poštom.
Saznaj više
 
Projekt HRMinHEI - prvi sastanak
Srijeda, 02.11.2016.
U ponedjeljak, 24. listopada održan je prvi sastanak projekta Modernizacija visokih učilišta putem unapređenja funkcije upravljanja ljudskim potencijalima - Modernisation of Higher Education Institutions through enhancement of Human Resources Management function – HRMinHEI.
Saznaj više
 
Upisi na diplomski studij Gluma
Petak, 28.10.2016.
Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci raspisuje Natječaj za upis u prvu godinu diplomskog studija Gluma. Prijave za razredbeni postupak primat će se u srijedu i četvrtak, 2. i 3. studenog 2016 u radno vrijeme Studentske službe. Rang liste bit će objavljene u utorak, 8. studenog 2016.
Saznaj više
 
UNISPORT - Dodjela odličja
Petak, 28.10.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je svečana dodjela odličja Unisport lige za akad .god. 2015./2016. i zahvalnica osvajačima zlatnih medalja na državnom sveučilišnom prvenstvu - Unisport finals 2016. Odličja su uručili rektor prof. dr. sc. Pero Lučin i predsjednik RŠSS-a Haris Pavletić.
Saznaj više
 
Suradnja s Ljubljanom
Utorak, 18.10.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci, u srijedu, 12. listopada 2016. održan je sastanak predstavnika Sveučilišta u Ljubljani i predstavnika Sveučilišta u Rijeci. Tema sastanka bila je razvijanje strateškog partnerstva između dvaju sveučilišta, osobito u domeni razvoja doktorske škole na Sveučilištu u Rijeci.
Saznaj više
 
Prvo Case Study natjecanje
Ponedjeljak, 17.10.2016.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci organizira prvo riječko sveučilišno Case Study natjecanje ''Realizator 2016.''. U okviru inicijative ''Riječka ideja' riječki studenti dobivaju mogućnost, radeći na stvarnim poslovnim slučajevima, stečeno znanje prenijeti u praksu, kao i predstaviti se potencijalnim poslodavcima.
Saznaj više
 
Predstavljanje projekta
Petak, 14.10.2016.
Sveučilišna knjižnica Rijeka poziva zainteresirane na predstavljanje izdavačkog ''Pretisak izvornika 'Misla Hruackog' iz 1531. godine s transiteracijom i komentarima''. Predstavljanje će biti održano u srijedu, 19. listopada 2016. s poečtkom u 12 sati u dvorani izložbe Glagoljica, Dolac 1.
Saznaj više
 
Od 13. do 15. 10. treći STIFF
Utorak, 11.10.2016.
U organizaciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Međunarodni studentski filmski festival - STIFF će, pod motom Rethinking reality / Promišljajući stvarnost, treću godinu zaredom biti održan u Art-kinu Croatia u Rijeci, od 13. do 15. listopada 2016. Ulaz na sve projekcije je besplatan.
Saznaj više
 
Natječaj za nagradu Zaklade
Utorak, 11.10.2016.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je natječaj za dodjelu Nagrade Zaklade Sveučilišta u 5 kategorija za kalendarsku godinu 2015. Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava prijava i zemaljskom poštom, a rok za podnošenje prijava je 3. studenoga 2016. 
Saznaj više
 
Želite li naučiti kineski?
Utorak, 11.10.2016.
U tijeku su upisi 3. generacije polaznika programa: ''Kineski jezik u turizmu za početnike'' te ''Poslovno komuniciranje na kineskom za početnike'' pri Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Rok za dostavu prijava je 24. listopada 2016. Pohađanje programa je besplatno za sve polaznike.
Saznaj više
 
Info-dan za dolazne studente
Srijeda, 05.10.2016.
Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci održao je danas, 5. listopada 2016. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi Građevinskog fakulteta informativni dan za dolazne Erasmus studentice i studente, koji već šest godina, u okviru programa Erasmus dolaze na studijski boravak na Sveučilište u Rijeci.
Saznaj više
 
Kruno Topolski novi predsjednik
Srijeda, 05.10.2016.
U ponedjeljak, 26. rujna održana je konstituirajuća sjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Za predsjednika je, na mandat od dvije godine, izabran Kruno Topolski, student Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, a za zamjenika Šimun Rogoznica Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
O reproduktivnim pravima
Utorak, 04.10.2016.
U organizaciji Udruge za ljudska prava i građansku participaciju ''PaRiter'' i Centra za ženske studije Filozofskog  fakulteta Rijeka održan je okrugli stol s temom ''Kako akademska i aktivistička zajednica mogu utjecati na prepoznavanje i ostvarivanje reproduktivnih prava građanki''.
Saznaj više
 
Natječaj za sredstva potpore
Ponedjeljak, 03.10.2016.
Rektor Sveučilišta u Rijeci raspisao je Natječaj za dodjelu sredstava potpore znanstvenim istraživanjima na Sveučilištu u Rijeci za 2016. godinu, odnosno za inicijalne potpore mladim istraživačima u statusu docenta i/ili znanstvenih suradnika. Rok za podnošenje prijava je je 18. listopada do 24 sata.
Saznaj više
 
Besplatne radionice
Petak, 30.09.2016.
Centar tehničke kulture Rijeka poziva sve zainteresirane mlade ljude koji bi uz učenje, volontiranje ili rad željeli upoznati neku europsku zemlju da se prijave na besplatnu informativnu radionicu, koja će biti održana u srijedu, 5. listopada 2016. s početkom u 13 sati u prostorijama Centra (Školjić 6, 1. kat).
Saznaj više
 
10 godina Centra za proteomiku
Četvrtak, 29.09.2016.
Danas, 29. rujna 2016. na Medicinskom fakultetu Rijeka započinje dvodnevni znanstveni simpozij ''Viral pathogenesis and immunity'', kojim će Centar za proteomiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci obilježiti deset godina postojanja, pod vodstvom prof. dr. sc. Stipana Jonjića.
Saznaj više
 
Poptisani ugovori o financiranju
Srijeda, 28.09.2016.
Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Sveučilišta u Rijeci Svjetski dan turizma, koji se obilježava 27. rujna, obilježen je potpisivanjem ugovora o financiranju 8 znanstveno-istraživačkih projekata. Ugovore je potpisao rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin.
Saznaj više
 
Izjava Udruge ''Universitas''
Srijeda, 28.09.2016.
Udruga za razvoj visokoga školstva ''Universitas'' iz Rijeke izjavu za javnost vezanu uz događaje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u kojoj poziva dekana Previšića i rektora Borasa da pokažu odgovornost spram nastale situacije i riješe ju mirnim putem. Cjeloviti tekst Izjave pročitajte u nastavku. 
Saznaj više
 
Uskoro 12. Sajam stipendija
Utorak, 27.09.2016.
Institut za razvoj obrazovanja organizira 12. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će biti održan u utorak, 11. listopada 2016. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te u četvrtak, 13. listopada 2016. Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Njemačka.
Saznaj više
 
Nagrađen rad o ekološkoj gumi
Ponedjeljak, 26.09.2016.
Martina Dragičević, diplomandica Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci, dobila je nagradu za najbolji rad u posterskoj sekciji u vrlo jakoj konkurenciji od 25 europskih zemalja na znanstvenom skupu 3rd European Conference on Smart Inorganic Polymers, koji je održan u Portu od 12. do 14. rujna 2016.
Saznaj više
 
Prijave na RRI Tools trening
Četvrtak, 22.09.2016.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci poziva zainteresirane da se prijave na trening projekta Responsible Research and Innovation Tools (RRI Tools), koji će biti održan u utorak, 27. rujna 2016. od 10 do 15 sati u prostorijama STEPRI-a. Prijave su otvorene do nedjelje, 25. rujna 2016. do 14 sati.
Saznaj više
 
25. obljetnica osnutka HRM-a
Srijeda, 21.09.2016.
Na poziv zapovjednika kontraadmirala Predraga Stipanovića, dekan Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Serđo Kos i tajnik fakulteta Željko Ševerdija sudjelovali su na svečanom obilježavanju 25. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice, održanom 16. rujna u Šibeniku.
Saznaj više
 
Otvoreni paviljoni na Kampusu
Srijeda, 21.09.2016.
Jučer, 20. rujna 2016. održano je svečano otvorenje prvih studentskih paviljona na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Paviljoni sa 754 ležaja izgrađeni su sredstvima Europske unije, ukupne vrijednosti preko 178 milijuna kuna. Prvim studenticiama i studentima - stanarima Kampusa uručeni su ključevi njihovih soba.
Saznaj više
 
Civilno društvo i akademija
Petak, 16.09.2016.
U srijedu, 14. rujna 2016. u Vijećnici Grada Rijeke održan je okrugli stol ''Raskrižja: Civilno društvo i akademija" u organizaciji Centra za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci. Okrugli stol održan je kao dio programa ljetne škole "Promišljanja politika različitosti", koja traje do petka, 16. rujna.
Saznaj više
 
Otvorena izložba ''Izvan pogleda''
Srijeda, 14.09.2016.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u atriju Filozofskog fakulteta u ponedjeljak, 12. rujna  2016. otvorena je izložba fotografija pod nazivom ''Izvan pogleda – Siromaštvo, ruralnost, rod''. Izložba ostaje otvorena za vrijeme trajanje CAS-ove ljetne škole ''Promišljanja politika različitosti'', odnosno do16. rujna. 
Saznaj više
 
Održana 95. sjednica Senata
Srijeda, 14.09.2016.
Cijena studentskog smještaja u novim paviljonima na Kampusu iznosit će 532,50 kn po studentu, za 50% studenata. Ostalih 50% kapaciteta rezervirani su za studente slabijeg socioekonomskog statusa te će plaćati 6, 12 i 18 % manju cijenu od ove, zavisno o visini cenzusa mjesečnih primanja.
Saznaj više
 
Interes za Titanic ne jenjava
Utorak, 13.09.2016.
Članovi Švicarskog društva Titanik (Titanic-Verein Schweiz), u pratnji domaćina hrvatske udruge "Titanic 100", posjetili su u petak, 9. rujna Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci. Dekan fakulteta prof. dr. sc. Serđo Kos predstavio je gostima stalni postav izložbe ''Titanic – Carpathia… 100 godina kasnije''.
Saznaj više
 
Dekan Kos član Akademije
Petak, 09.09.2016.
Dekan Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Serđo Kos izabran je od strane nominacijskog odbora za redovnog člana Europske akademije znanosti i umjetnosti, razred VI – Tehničke znanosti. Prof. Kos bit će inauguriran na plenarnoj sjednici Akademije dana 4. ožujka 2017. u Salzburgu.
Saznaj više
 
6. Škola održivog razvoja
Petak, 09.09.2016.
Udruga za promicanje projektne kulture EU klub poziva sve zainteresirane mlade da se prijave za sudjelovanje u 6. Školi održivog razvoja. Edukacija će biti održana u subotu i nedjelju, 24. i 25. rujna 2016. u urbanom vrtu u Rijeci te na reciklarnom imanju Vukomerić kraj Zagreba. Rok za prijave je 15. rujna.
Saznaj više
 
Završna konferencija
Četvrtak, 08.09.2016.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je završna konferencija projekta ''Unapređevanje postupka vrednovanja programa na Sveučilištu u Rijeci: pilot-projekt'' (UNAPRORI). Projekt vrijedan preko 2 mil. kuna trajao je 15 mjeseci, a sufinanciran je iz Europskog socijalog fonda.
Saznaj više
 
Baltazar na trsatskoj Gradini
Srijeda, 31.08.2016.
U sklopu Ljeta na Gradini u četvrtak, 1. rujna bit će održan ''Baltazar na Gradini''. Tim je povodom dan ranije održana konfernecija za medije na kojoj su, uz organizatore Vedrana Babića i Sabinu Frlan, sudjelovali i predstavnici Sveučilišta u Rijeci, koje je partner u ogranizaciji ove manifestacije.
Saznaj više
 
Održana 93. sjednica Senata
Srijeda, 27.07.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci u utorak, 26. srpnja 2016. održana  je 93. redovita sjednica Senata. U trajno zvanje redovite profesorice potvrđena je prof. dr. sc. Nada Pavia, a u razdoblje na 5 godina prof. dr. sc. Mislav Šimunić i prof. dr. sc. Daniela Gračan, svi s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.
Saznaj više
 
Završene Sveučilišne igre
Srijeda, 27.07.2016.
U ponedjeljak je na Korzu održano zatvaranje 3. Europskih sveučilišnih igara, koje su od 12. do 25. srpnja bile održane u Zagrebu i Rijeci. Na Igrama je sudjelovalo 5800 studenata sa 394 sveučilišta iz 42 države. Nakon 2 tjedna natjecanja u 24 različita sporta, podijeljeno je više od 2 tisuće medalja.
Saznaj više
 
Natječaj za jednu stipendiju
Srijeda, 20.07.2016.
Inicijativa Hrvatska može bolje raspisuje natječaj za dodjelu jedne stipendije studentu ili studentici, roditelju malog djeteta. u iznosu od 1.200,00 kn mjesečno tijekom 10 mjeseci akad. god. 2016./2017., počevši s listopadom 2016. Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti roditelji do navršene 27. godine života. 
Saznaj više
 
Albinu Redžiću ''Honor of Merit''
Utorak, 19.07.2016.
Profesoru tjelesne i zdravstvene kulture na Pomorskom fakultetu  Albinu Redžiću, mag. cin. dodijeljena je nagrada ''Honor of Merit'', koju za zasluge u području razvoja tjelesnog odgoja dodjeljuje međunarodna udruga za tjelesni odgoj Federation Internationale D´Education Physique.
Saznaj više
 
Nek Igre počnu! Otvorene ESI 2016
Četvrtak, 14.07.2016.
Na stadionu Mladost u Zagrebu predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković svečano je otvorio treće Europske sveučilišne igre, koje će tijekom naredna dva tjedna biti održane u Zagrebu i Rijeci. Preko 5000 sportaša i čak 885 sveučilišnih timova iz 41 države natjecat će se u 23 sportske discipline.
Saznaj više
 
Rektorska konferencija
Četvrtak, 14.07.2016.
U opatijskome hotelu ''4 opatijska cvijeta'' i na Građevinskom fakultetu na Kampusu održana je Rektorska konferencija ususret Europskim sveučilišnim igrama Zagreb-Rijeka 2016. Tema konferencije su dualne karijere studenata sportaša i unaprjeđenje sveučilišnog sporta, o čemu je usvojena i zajednička izjava.
Saznaj više
 
Otvoren novi natječaj CAS-a
Petak, 08.07.2016.
Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci (CAS SEE), nakon tri uspješna ciklusa gostovanja proteklih akademskih godina, otvara novi Natječaj za dodjeljivanje stipendija četvrtoj generaciji gostujućih istraživač(ic)a za jesen 2016. Natječaj je otvoren do 20. srpnja.
Saznaj više
 
Sve je spremo i Igre mogu početi
Četvrtak, 07.07.2016.
Za sedam dana započet će jedan od najvećih sportskih događanja u Hrvatskoj - Europske sveučilišne igre 2016. Povodom završnog predstavljanja početka Igara ispred Palače Modello, kod ESI sata za odbrojavanje, održana je konferencija za medije. Maskota Igara Hrki predstavio je kolače sa svojim likom.
Saznaj više
 
Politike različitosti u Europi
Srijeda, 06.07.2016.
U organizaciji Centra za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci (CAS SEE) i partnera od 12. do 18. rujna 2016. bit će održana organizira ljetna škola pod nazivom ''Promišljanje politika različitosti u Europi''. Prijave su otvorene i šalju se do 1. kolovoza 2016. na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
Saznaj više
 
ESI uskoro i na HRT-u
Petak, 01.07.2016.
Od 12. do 25. srpnja Zagreb i Rijeka bit će domaćini trećim Europskim sveučilišnim igrama, a važnim dijelom te lijepe sportske priče bit će i Hrvatska radiotelevizija. Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin gostovao je jučer na konferenciji za medije održanoj u HRT-ovom studiju Anton Marti.
Saznaj više
 
Održana 92. sjednica Senata
Utorak, 28.06.2016.
Na 92. redovitoj sjednici Senata izv. prof. art. Letricija Linardić, nedavno izabrana dekanica Akademije primijenjenih umjetnosti, potvrđena je kao nova članica Senata, a prof. dr. sc. Amiru Kapetanoviću s Filozofskog fakulteta potvrđeno je zvanje redovitog profesora na 5 godina.
Saznaj više
 
Taekwondo akademija
Utorak, 28.06.2016.
U Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci jučer je održana svečanost otvorenja Taekwondo akademije – Regionalnog trening centra Rijeka Svjetske taekwondo federacije, uz prisustvo predsjednika Federacije dr. Chongwona Choa. Predsjednik Akademije bit će prof. dr. sc. Dalibor Krpan.
Saznaj više
 
Razlikovni modul - Psihologija
Četvrtak, 23.06.2016.
Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci raspisuje Natječaj za upis Razlikovnog modula za stjecanje uvjeta za prijavu na natječaj za upis poslijediplomskog sveučilišnog (doktorskog) studija iz psihologije uljetnom semestru 2015./2016. akad. god. Natječaje je otvoren do 1. srpnja 2016.
Saznaj više
 
Zelena čistka na Kampusu
Srijeda, 15.06.2016.
U subotu, 18. lipnja 2016. s početkom u 9 sati na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održana Zelena čistka, akcija čišćenja Kampusa, ususret Europskim sveučilišnim igrama. Sveučilište poziva sve djelatnike, studente i ostale volontere da se odazovu akciji čišćenja. Okupljanje je na platou ispred ''Tenka''.
Saznaj više
 
Nagrada za životno djelo
Srijeda, 15.06.2016.
Prof. dr. sc. Ante Simonić, professor emeritus Sveučilišta u Rijeci, na jučer održanoj svečanoj sjednici Gradskoga vijeća,dobio je nagradu za životno djelo za izniman doprinos u području znanosti, obrazovanja, medicine, kulture, sporta i diplomacije te za njegov doprinos ugledu grada Rijeke. 
Saznaj više
 
Potpisivanje sporazuma
Utorak, 14.06.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održano je svečano potpisivanje Sporazuma o sudjelovanju u izvođenju poslijediplomskog sveučilišnog studija (doktorskog studija) Fizika Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci s Institutom za fiziku, kao suradnom institucijom u izvođenju studija.
Saznaj više
 
CESlog certifikati na PFRI-u
Petak, 10.06.2016.
Na Pomorskom fakultetu u četvrtak, 2. lipnja tridesetoro mladih ljudi (po petroro od 2010. godine do danas) primilo je cESLog certifikat. To je certifikat drugog stupnja pod nazivom Candidate Senior European Logistician, a Pomorski fakultet je treći u Europskoj uniji koji takav certifikat izdaje studentima.
Saznaj više
 
UNESCO katedra na MEDRI-u
Ponedjeljak, 06.06.2016.
Danas, 6. lipnja 2016. svečano je proglašena UNESCO-va katedra za društvene i humanističke znanosti u medicini. Nakon dvogodišnje procedure koja je uključivala evaluaciju u Hrvatskoj i u sjedištu UNESCO-a u Parizu, ova je prestižna titula dodijeljena Katedri za društvene i humanističke znanosti u medicini Medicinskog fakulteta.
Saznaj više
 
Mornarsko veslanje
Ponedjeljak, 06.06.2016.
Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci u utorak, 7. lipnja 2016. godine organizira tradicionalnu, ove godine 18. Riječku regatu PF'16 u mornarskom veslanju. Prva utrka studenata počinje u 12 sati, dok se revijalne i međunarodne utrke mogu pogledati u poslijepodnevnim satima. Svečano otvorenje Regate je u 17:30 sati.
Saznaj više
 
Posjet delegacije EUSA
Petak, 03.06.2016.
alt Ususret Europskim sportskim igrama (ESI) Zagreb – Rijeka 2016. Sveučilište u Rijeci posjetila je visoka delegacija European University Sports Association (EUSA) na čelu s predsjednikom g. Adamom Roczekom. Visoku su delegaciju u petak 3. lipnja 2016. primili u Rektoratu Sveučilišta u Rijeci rektor, prof. dr. sc. Pero Lučin i prorektorica za studije i studente, prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.
Saznaj više
 
Smotra glumačkih akademija
Petak, 03.06.2016.
Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci poziva zainteresirane na Smotru glumačkih akademija, koja će od petka do ponedjeljka, 3. do 6. lipnja 2016. biti održana u dvorani Filodrammatice (Korzo 28, 1. kat). Ove godine se, uz Sveučilište u Rijeci, predstavljaju i: Sveučilište u Ljubljani, Sveučilište u Splitu te Umjetničko Sveučilište u Grazu. 
Saznaj više
 
Potpisivanje sporazuma
Ponedjeljak, 30.05.2016.
altNa Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održano je svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Georgiji, SAD (Instituta za visoko obrazovanje) i Sveučilišta u Rijeci (Centra za napredne studije jugoistočne Europe) u cilju zajedničke provedbe akademskih programa u domeni razvoja institucija visokog obrazovanja i znanosti. Ciljevi potpisivanja sporazuma su promicanje izvrsnosti u visokom obrazovanju uz razvijanje zajedničkih okvira suradnje.
Saznaj više
 
Održan znanstveni simpozij
Srijeda, 25.05.2016.
Katedra za Kazneno pravo Pravnog fakulteta Rijeka i Psihijatrijska bolnica Rab u sklopu projekta Hrvatske zaklade za znanost ''Legal Status and Real Position of People with Mental Difficulties - Interdisciplinary Approach and European Perspectives'' ogranizirali su znanstveni simpozij ''Krizna stanja i primjena mjera prisile u psihijatriji''.
Saznaj više
 
Novoizabrane dekanice
Srijeda, 25.05.2016.
Na 91. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci potvrđen je izbor novih dekanica, u mandatnom razdoblju 2016. - 2019. godine. Izv. prof. art. Letricija Lenardići, izabrana je za dekanicu Akademije primijenjenih umjetnosti, prof. dr. sc. Jasna Prpić Oršić, nova je dekanica Tehničkog fakulteta, a izv. prof. dr. sc. Lidija Vujčić, dekanica je Učiteljskog fakulteta.
Saznaj više
 
Održan Dies Academicus 2016.
Srijeda, 18.05.2016.
Povodom 43. Dana Sveučilišta u Rijeci na Dies Academicusu su dodijeljena su priznanja za počasna zvanja i titulu professor emeritus, potvrdnice redovitim profesorima izabranima u trajno zvanje, zahvalnice sastavnicama i nastavnicima, Rektorove nagrade te je proglašena studentica generacije.
Saznaj više
 
Iskustva iz Maerska Linea
Petak, 13.05.2016.
Potpredsjednik Maersk Linea i voditelj Odjela prometa za Latinsku Ameriku i Oceaniju Dean Rodin održao je danas na Pomorskom fakultetu predavanje o kontejnerskom prijevozu. G. Rodin i dekan Fakulteta prof. dr. sc. Serđo Kos potpisali su i Ugovor o suradnji između Fakulteta i te svjetske kompanije.
Saznaj više
 
Izložba ''Luppis i Whitehead''
Petak, 13.05.2016.
U srijedu, 18. svibnja u 11 sati u prostoru izložbe Glagoljica otvara se izložba publikacija iz fonda Knjižnice ''Luppis i Whitehead – građani Rijeke, građani svijeta''. SVKRI se ovime uključuje u obilježavanje 150. obljetnice torpeda i 7. međunarodne konferencije o industrijskoj baštini.
Saznaj više
 
ECDL tečaj na Ekonomskom
Ponedjeljak, 09.05.2016.
Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci započinje novi ciklus predavanja ECDL tečaja. Tečaj će početi 17. svibnja 2016. u 17 sati. Novi, ažurirani program sastoji se od 72 sata predavanja i vježbi te traje dva mjeseca. Nastava će se izvodi tri dana u tjednu u poslijepodnevnim satima od 17 do 19.30.
Saznaj više
 
Studentice APURI na Tjednu dizajna
Petak, 06.05.2016.
Studentice Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci (APURI) sudjelovat će na Tjednu dizajna Zagreb 2016., koji se održava od 3. do 8. svibnja, izložbom ''Pregled – Overwiew'' (nastalom u sklopu kolegija Oblikovanje nakita i Objekti za tijelo i prostor pod mentorstvom izv. prof. art. Nenada Robana
Saznaj više
 
Prof. dr. Nevenka Ožanić u HATZ-u
Četvrtak, 05.05.2016.
Prorektorica za investicije i razvoj Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Nevenka Ožanić, redovita profesorica na Građevinskom fakultetu Rijeka, unaprijeđena je u status članice Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, sukladno Odluci Predsjedništva sa sjednice održane 18. travnja. 
Saznaj više
 
Utrka Akademski zec 2016.
Srijeda, 04.05.2016.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Riječkim športskim sveučilišnim savezom (RŠSS) i Gradom Kastvom, treću godinu zaredom organizira utrku Akademski zec na kastavskim šetnicama u subotu, 14. svibnja s početkom u 10 sati. Ovogodišnji su novitet čak tri staze: PUŽ (5 km), ZEC (10 km) i SRNA (16 km).
Saznaj više
 
Spring Photodays Students' Camp
Srijeda, 04.05.2016.
U sklopu ovogodišnjeg programa Rovinj Photodays, jednog od najvećih festivala  fotografije u jugoistočnoj Europi, održava se i Spring Photodays Students’ Camp u Resortu Amarin, 6. i 7. svibnja 2016. Sve što trebate je strast za fotografijom, šator i vreća za spavanje. Ulaz  je besplatan.
Saznaj više
 
Rektorova nagrada za sport
Srijeda, 04.05.2016.
Sukladno Odluci rektora Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pere Lučina, dobitnica Rektorove nagrade za sport je Sanja Polić, studentica Poslovne ekonomije, smjera Marketing na Ekonomskom fakultetu Rijeka. Dobitnici će nagrada biti uručena na svečanosti obilježavanja Dana Sveučilišta.
Saznaj više
 
Održana 90. sjednica Senata
Srijeda, 04.05.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci u utorak, 26. travnja 2016. održana je 90. redovita sjednica Senata. Senat je raspravljao o rezultatima ispitivanja zadovoljstva studenata riječkog Sveučilišta a donesena je i odluka o objavljivanju javnog poziva za predlaganje imena šetnica i trgova na Kampusu.
Saznaj više
 
Financijske smjernice
Srijeda, 27.04.2016.
Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske izradila je dokument ''Smjernice za financijsku provedbu projekata iz programa Obzor 2020. u Republici Hrvatskoj''. Dokument nije obvezujuć već ima status preporuke.
Saznaj više
 
Rektorove nagrade
Srijeda, 27.04.2016.
Sukladno Odlukama rektora prof. dr. sc. Pere Lučina, dobitnik Rektorove nagrade za studentski aktivizam je Ivan Labik s Odjela za biotehnologiju, a dobitnica Rektorove nagrade ''Student volonter godine'' Tea Cikač s Filozofskog fakulteta. Nagrade će biti uručena na svečanosti povodom Dana Sveučilišta.
Saznaj više
 
Novi laboratoriji na Pomorskom
Utorak, 26.04.2016.
Na Pomorskom fakultetu, u sklopu Dana otvorenih vrata, predstavljeni su novi navigacijski, brodostrojarski i elektrotehnički laboratoriji. Vrhunski opremljeni simulatori i laboratoriji koriste se u sklopu vježbi tijekom obrazovanja te omogućuju kvalitetno provođenje nastave i prikaz realnih uvjeta. 
Saznaj više
 
Intelektualno vlasništvo
Ponedjeljak, 18.04.2016.
Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Odjelom za poduzetništvo Grada Rijeke povodom obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva organizira Tjedan intelektualnog vlasništva od 25. do 29. travnja 2016. Bit će održan niz kratkih predavanja na različitim lokacijama.
Saznaj više
 
Rektorove nagrade
Ponedjeljak, 18.04.2016.
Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin donio je Odluku o dodjeli Rektorove nagrade za studentski stručni / znanstveni / umjetnički rad. Dobitnici su: Ivica Odorčić s Odjela za biotehnologiju, Luka Simić s Pomorskog fakulteta i Jasmina Jakopanec s Akademije primij. umjetnosti.
Saznaj više
 
Bogat program u Sveučilišnoj
Ponedjeljak, 18.04.2016.
Sveučilišna knjižnica Rijeka i ove je godine, tijekom cijeloga tjedna, od 18. do 22. travnja 2016, a povodom Festivala znanosti 2016. s temom ''Znanost i umjetnost'', obilježavanja obljetnice smrti Williama Shakespearea te Noći knjige pripremila bogat program s mnoštvom zanimljivih događanja. Posjetite nas!
Saznaj više
 
FZ 2016: Znanost i umjetnost
Četvrtak, 14.04.2016.
Tijekom idućega će tjedna, od 18. do 22. travnja 2016. na različitim lokacijama u Rijeci, ali i u Brodu Na Kupi, između 17 hrvatskih gradova, biti održan 14. Festival znanosti s temom ''Znanost i umjetnost''.  Sveučilište u Rijeci poziva sve zainteresirane da posjete događanja u našem gradu.
Saznaj više
 
Vrijedan dar Svetome Ocu
Srijeda, 13.04.2016.
Predsjednik Vlade RH Tihomir Orešković, tijekom posjeta Vatikanu, darovao je Svetome Ocu jedno od najvrjednijih hrvatskih djela otisnutih na glagoljici Misal hruacki, pretisak glagoljskog misala Šimuna Kožičića Benje iz 1531. godine, objavljen u nakladi NSK  u Zagrebu i SVKRI.
Saznaj više
 
Zajedno u promociji Igara
Utorak, 12.04.2016.
Nakon što su vaterpolisti Primorja i nogometaši Rijeke postali ambasadori nadolazećih Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016., danas je na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održano potpisivanje sporazuma o suradnji u promicanju Igara s Vaterpolo klubom ''Primorje Erste banka'' i HNK ''Rijeka''.
Saznaj više
 
Novi vizualni identitet Zaklade
Ponedjeljak, 11.04.2016.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za izradu novog vizualnog identiteta te poziva autore i kreativne timove da se prijave na natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Zaklade. Cilj je natječaja postići prepoznatljiv, originalan i suvremen vizaulni identitet. Rok je 23. svibnja 2016.
Saznaj više
 
Produljenje Natječaja
Petak, 08.04.2016.
Sveučilište u Rijeci obavještava studentice i studente da se produljuje rok za prijave na Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za sport do 18. travnja 2016. do 12.00 sati. Cilj dodjeljivanja ove nagrade je podizanje svijesti o vrijednosti i važnosti sportsko-rekreacijskih programa i tjelesne aktivnosti. 
Saznaj više
 
ICIE konferencija 18. - 21. svibnja
Petak, 08.04.2016.
Sveučilište u Rijeci poziva zainteresirane na sudjelovanje na ICIE konferenciju, koja će biti održana od 18. do 21. svibnja. Tema konferencije je Excellence in Education and Psyhology: Creativity – innovation – Latest Development in Research and Practices. Prijave su otvorene do 15. travnja.
Saznaj više
 
Potpisivanje Ugovora
Četvrtak, 07.04.2016.
Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci, uz prisustvo prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, danas je održano Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 178.629.017,85 kn za projekt ''Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci – 1. faza (TRIS)''. 
Saznaj više
 
Zatvoren istočni kolni ulaz
Srijeda, 06.04.2016.
Obavještavaju se korisnici Kampusa Sveučilišta u Rijeci da će u utorak i srijedu, 12. i 13. travnja u potpunosti biti zatvoren dio Ulice Radmile Matejčić ispred Studentskog centra, a radi izvođenja radova na priključcima studentskih paviljona. Privremeno će biti izmještene i trase autobusnih linija 8 i 8A.
Saznaj više
 
Podrška akciji ''Trčim i pomažem''
Utorak, 05.04.2016.
Nakon 89. redovite sjednice, održane na Rektoratu, članice i članovi Senata, na poziv rektora prof. dr. sc. Pere Lučina, uputili su se na prodajni štand na Korzu, kako bi kupnjom ''Homo si teć'' majica podržali humanitarnu akciju ''Trčim i pomažem'', kojom se donira Udruga za sindrom Down ''Rijeka 21''. 
Saznaj više
 
Sufinanciranje projekata
Utorak, 05.04.2016.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu programa ''Cogito'' Partnerstvo Hubert Curien za 2017. – 2018. Prednosti imaju projekti koji do sada nisu koristili ovu potpotu. Rok za predaju prijava je 30. svibnja.
Saznaj više
 
Produljen natječaj za aplikacije
Utorak, 05.04.2016.
Samsung Electronics produljuje natječaj za autore aplikacija za pametni sat Samsung Gear S2, kojime tvrtka želi dodatno popularizirati razvoj rješenja za nosive uređaje Natječaj je otvoren do 30. travnja. Po završetku prijava stručni će žiri i predstavnici Samsunga izabrati i nagraditi tri najbolje prijave.
Saznaj više
 
Dvije studentske izložbe na APURI
Utorak, 05.04.2016.
Na Akademiji primijenjenih umjetnosti na Kampusu Sveučilišta u Rijeci tijekom travnja bit će postavljene dvije izložbe studentskih radova iz područja grafičkog dizajna i to iz kolegia Internet i web dizajn (otvorenje 5. travnja 2016.)  i Oblikovanje novina i časopisa (otvorenje 18. travnja 2016.)
Saznaj više
 
Cijeli svijet je pozornica
Ponedjeljak, 04.04.2016.
U sklopu manifestacije ''Tjedan Shakespearea u SVKRI'' Sveučilišna knjižnica Rijeka raspisuje fotografski natječaj pod nazivom ''Cijeli svijet je pozornica''. Natječaj je otvoren za sve studente Sveučilišta u Rijeci koji se bave fotografijom. Moguće je prijaviti najviše 5 fotografija, a prijave se primaju do 17. travnja.
Saznaj više
 
Stipendije za studente medicine
Petak, 01.04.2016.
Austrijska Klinika AMEOS iz Bad Aussee-a pruža stipendije studentima medicine u visini od 280 eura mjesečno u trajanju od najviše 4 godine. Uvjeti su: poznavanje njemačkog jezika, daljnje učenje njemačkog jezika i spremnost na prihvaćanje radnog mjesta i specijalizacije nakon studija.
Saznaj više
 
Uspjeh predstave ''I... divan dan''
Petak, 01.04.2016.
Predstava ''I... divan dan'', nastala u koprodukciji Studentskog kulturnog centra  i poslijediplomskog studija ''Gluma, mediji, kultura'' na Međunarodnom festivalu akademskih kazališta Art trema festu, održanom od 24. do 28. ožujka u Rumi, nagrađena je s čak 4 nagrade.
Saznaj više
 
Sv. Katarina nastavna baza
Srijeda, 30.03.2016.
Sveučilište u Rijeci potpisalo je Ugovor o poslovno-stručnoj suradnji sa Specijalnom bolnicom ''Sv. Katarina'', čime ta ustanova postaje nastavna baza Sveučilišta. Potpisivanje je održano jučer, 29. ožujka na Rektoratu, a potpisnici su rektor prof. dr. sc. Pero Lučin i ravnatelj doc. dr. sc. Igor Borić.
Saznaj više
 
Rektor Lučin posjetio Seul
Petak, 25.03.2016.
Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin i predsjednik Savjeta Sveučilišta u Rijeci i predsjednik Uprave poduzeća Jadran galenski laboratorij d. o. o. Ivo Usmiani, mag. pharm. spec. boravili su u posjetu Seulu u Južnoj Koreji u cilju razvoja suradnje s korejskim sveučilištima i kompanijama.
Saznaj više
 
Rijeka proglašena EPK 2020.
Petak, 25.03.2016.
Na konferenciji za medije održanoj jučer, 24. ožujka 2016. u Muzeju Mimara u Zagrebu Rijeka je proglašena Europskom prijestolnicom kulture 2020. Ova prestižna titula dodijeljena je gradu Rijeci za program ''Luka različitosti'', čiji je cilj stvoriti grad kulture i kreativnosti za Europu i budućnost.
Saznaj više
 
Nastupni posjet Toomasa Ilvesa
Petak, 25.03.2016.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u srijedu, 23. ožujka održan je nastupni posjet predsjednika Republike Estonije g. Toomasa Hendrika Ilvesa sa suprugom i poslovnom delegacijom, uz predstavljanje projekta ''Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci''.
Saznaj više
 
Informativni dan Obzor 2020
Utorak, 22.03.2016.
Centar za EU projekte Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU i nacionalnim kontakt-točkama za program Obzor 2020., organizira Obzor 2020. informativni dan u Rijeci, koji će biti održan u srijedu, 23. ožujka 2016. s početkom u 12 sati na Kampusu Sveučilišta u Rijeci​.
Saznaj više
 
Poziv za prijavu radova
Utorak, 22.03.2016.
Udruga studenata kroatistike ''Idiom'' dodjeljuje nagradu za najbolji studentski književni rad povodom Noći knjige, kojom se obilježava Svjetski dan knjige i Dan hrvatske knjige te poziva studentice i studente Sveučilišta u Rijeci da prijave svoje radove i sudjeluju u nagradnom natječaju koji je otvoren do 15. travnja 2016.
Saznaj više
 
Predstavljanje Princu od Walesa
Ponedjeljak, 21.03.2016.
Pročelnica Odjela za fiziku Sveučilišta izv. prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić prisustvovala je u utorak, 15. ožujka 2016. proslavi 70. obljetnice Britanskog savjeta u Zagrebu i imala veliku čast, zahvaljujući dugogodišnjem radu na projektima Britanskog savjeta, biti predstavljena Princu od Walesa.
Saznaj više
 
O društvenom poduzetništvu
Ponedjeljak, 21.03.2016.
U petak, 25. ožujka 2016. s početkom u 19 sati na Botelu ''Marina'' bit će održana debata pod nazivom ''Društveno (socijalno) poduzetništvo može povećati konkurentnost hrvatskog gospodarstva'', u sklopu 3. PACINNO STARTUP večeri. Ulaz je slobodan, uz prethodnu registraciju.
Saznaj više
 
Stipendije francuske vlade
Ponedjeljak, 21.03.2016.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavljuju Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike. Rok za predaju prijava za stipendije je 15. travnja 2016. godine.
Saznaj više
 
754 nova kreveta uskoro u funkciji
Četvrtak, 17.03.2016.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci jučer, 16. ožujka 2016. održana je zajednička konferencija za medije, uz obilazak gradilišta, Sveučilišta u Rijeci i Grada Rijeke, na kojoj su gradonačelnik Obersnel i rektor Lučin javnosti predstavili projekt ''Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, 1. faza''.
Saznaj više
 
Rektorove nagrade - natječaj
Utorak, 15.03.2016.
Sveučilište u Rijeci raspisalo je četiri natječaja za dodjelu Rektorovih nagrada u akademskoj godini 2015./2016.: Rektorova nagrada za studenta volontera, Rektorova nagrada za studentski aktivizam, Rektorova nagrada za studentski stručni / znanstveni / umjetnički rad i Rektorova nagrada za sport. 
Saznaj više
 
Ženom se ne rađa, ženom se postaje
Ponedjeljak, 14.03.2016.
Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci i Centar za ženske studije Filozofskog fakulteta Rijeka pozivaju zainteresirane na predstavljanje prvog hrvatskog prijevoda knjige ''Drugi spol'' autorice Simone de Beauvoir, koje će biti održano u četvrtak, 17. ožujka 2016. u 14 sati.
Saznaj više
 
4. Škola fizike: Zašto učiti fiziku?
Ponedjeljak, 07.03.2016.
Četvrta Riječka škola fizike pod nazivom ''Zašto učiti fiziku?'' bit će održana u utorak i srijedu, 22. i 23. ožujka 2016. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Škola je namijenjena učenicima srednjih škola s izraženim zanimanjem za prirodne znanosti te nastavnicima fizike kao stručni skup za usavršavanje.
Saznaj više
 
Dobrodošlica za Erasmus studente
Četvrtak, 03.03.2016.
Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci organizirao je danas, 3. ožujka 2016. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi Građevinskog fakulteta informativni dan za dolazne studentice i studente, koji su petu godinu u okviru programa Erasmus došli na studijski boravak na Sveučilište u Rijeci.
Saznaj više
 
Održana 87. sjednica Senata
Utorak, 01.03.2016.
Na Rektoratu je održana 87. sjednica Senata. Donijete su odluke o potvrdama izbora redovitih profesora, izglasana je suglasnost za osnivanje Centra za ženske studije na Filozofskom fakultetu te je donijeta odluka kako se školarine, odnosno participacije u troškovima studija, neće mijenjati.
Saznaj više
 
Dođite u Živu knjižnicu!
Utorak, 01.03.2016.
Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka poziva zainteresirane u Živu knjižnicu - Priče koje pišu žene, koja će biti održana u četvrtak, 3. ožujka 2016. od 16 do 19 sati na Medicinskom fakultetu. U živoj knjižnicu ljudi su knjige, a priče nisu fikcija!
Saznaj više
 
Kako napisati rad na engleskome
Utorak, 01.03.2016.
Odsjek za anglistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizira program cjeloživotnog učenja pod nazivom ''Kako napisati znanstveni rad na engleskome jeziku'' – ESCI. Voditeljica programa je doc. dr. sc. Anita Memišević, broj polaznika je ograničen na 20, a prijave su otvorene do 15. ožujka.
Saznaj više
 
Raspisani natječaji
Utorak, 01.03.2016.
Sveučilište u Rijeci 1. ožujka 2016. raspisuje natječaje programa Erasmus za mobilnost studenata, kao i za mobilnost osoblja u svrhu održavanja nastave i stručnog usavršavanja na inozemnim partnerskim ustanovama u 2016./2017. akad. god. Rok za prijavu studenata je 4. travnja, a za osoblje 20. travnja.
Saznaj više
 
Predsjednica RH na Sveučilištu
Petak, 26.02.2016.
Predsjednica Republike Hrvatske gđa Kolinda Grabar Kitarović boravila je danas u prvom službenom posjetu Sveučilištu u Rijeci. Nakon prijama na Rektoratu i kratkog sastanka s rektorom prof. dr. sc. Pero Lučinom, Predsjednica je posjetila Kampus i svečano pustila u rad superračunalo ''Bura''.
Saznaj više
 
Predstavljen projekt RRI Tools
Srijeda, 24.02.2016.
U Organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a u suradnji s Centrom za promociju znanosti iz Beograda, danas je u prostoru Akvarija Studentskog centra na Kampusu Sveučilišta u Rijeci predstavljen međunarodni projekt RRI Tools, čiji je cilj razviti ''alate'' i uključiti društvo u odluke o razvoju znanosti i tehnologije. 
Saznaj više
 
Prvi dan HEISEE radionice
Utorak, 23.02.2016.
Na Kampusu Sveučilištu u Rijeci održano je otvaranje radionice pod nazivom ''Institucijsko istraživanje i učinkovitost institucije''. Prigodnim pozdravima sudionicima su se obratili ministar znanosti, obrazovanja i sporta izv. prof. dr. sc. Predrag Šustar i rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin.
Saznaj više
 
Odbrojavanje je krenulo!
Ponedjeljak, 22.02.2016.
Sinoćnjim službenim pokretanjem satova za odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara Zagreb–Rijeka 2016. (ESI / EUG 2016), organizatori ovog najvećeg multi-sportskog događaja u povijesti  Hrvatske simbolično su obilježili početak posljednje faze priprema za ovo veliko natjecanje.
Saznaj više
 
Suradnja FMTU-a i Grada Opatije
Petak, 19.02.2016.
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Grad Opatija sklopili su Sporazum o poslovnoj suradnji. Uz potpisnike dekanicu Fakulteta prof. dr. sc Doru Smolčić Jurdanu i gradonačelnika Opatije g. Ivu Dujmića, svečanosti je prisustvovao i rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Pero Lučin.
Saznaj više
 
Dani otvorenih vrata ICT-HPC
Petak, 19.02.2016.
Centar za napredno računanje i modeliranje Sveučilišta u Rijeci organizira Dane otvorenih vrata ICT-HPC Sveučilišta u Rijeci, koji će biti održani 26. i 27. veljače 2016. Otvoreni dio ovog događaja, koji počinje u petak, 26. veljače 2016. u 13.30 sati, bitnog je sadržajnog značaja na razini regije u više segmenata.
Saznaj više
 
HEISEE radionica na Kampusu
Četvrtak, 18.02.2016.
U organizaciji Sveučilišta u Rijeci bit će održana radionica pod nazivom  ''Institucijsko istraživanje i učinkovitost institucije'', u sklopu UNAPRORI projekta ''Inicijativa u visokom obrazovanju za jugoistočnu Europu''. Radionica će biti održana od  23. do 25. veljače 2016. 
Saznaj više
 
Produljen rok za prijave
Srijeda, 17.02.2016.
Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci obavještava studentice i studente, udruge i studentske organizacije da je rok za predaju projektnih prijedloga na Natječaj Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci za financiranje studentskih programa u 2016. produljen do ponedjeljka, 22. veljače u 23.59.59 sati.
Saznaj više
 
Predstavljanje projekta
Srijeda, 17.02.2016.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci poziva zainteresirane na predstavljanje međunarodnog projekta RRI Tools, čiji je cilj uključiti društvo u odluke o razvoju znanosti i tehnologije sa svrhom doprinosa pametnom, održivom i cjelovitom rastu. Predstavljanje će biti održano u srijedu, 24. veljače u 14 sati.
Saznaj više
 
3. generacija istraživača
Utorak, 16.02.2016.
Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci poziva zainteresirane na Inauguraciju treće generacije gostujućih istraživača, koji će sljedećih pet mjeseci boraviti na Sveučilištu u Rijeci i prezentirati teme svog istraživačkog rada. Inauguracija će biti održana u petak, 19. veljače u 11 sati.
Saznaj više
 
Dođite na otvorenje
Srijeda, 10.02.2016.
U Gradu koji teče po peti će puta poteći i Rijeka psihologije. Pozivamo sve studentice i studente te djelatnice i djelatnike Sveučilišta da se uključe u aktivnosti te da se pridruže svečanom otvorenju, koje će biti održano u ponedjeljak, 15. veljače s početkom u 17 sati u atriju HKD-a na Sušaku.
Saznaj više
 
Do uspjeha bez prepreka
Utorak, 09.02.2016.
Sveučilište u Rijeci poziva studentice i studente volontere da se uključe u unaprijeđivanje života djece i mladih s teškoćama i studenata s invaliditetom kroz projekt ''Do uspjeha bez prepreka - Studenti inspektori arhitektonskih barijera''. Prijave su otvorene do 15. ožujka 2016.
Saznaj više
 
Prijam veleposlanice
Ponedjeljak, 08.02.2016.
U petak, 5. veljače 2016. na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održan je nastupni prijam veleposlanice Sjedinjenih Američkih Država Nj. E. gđe Juliete Valls Noyes. nakon sastanka na Rektoratu, uvažene su se gošće u pratnji predstavnika Sveučilišta zaputile u obilazak Znanstveno-tehnologijskog parka.
Saznaj više
 
Studentske organizacije
Ponedjeljak, 08.02.2016.
Studentski zbor moli predstavnike studentskih organizacija na UNIRI da prijave svaku promjenu podataka u odnosu na dostavljeno Rješenje o upisu studentske organizacije u Registar studentskih organizacija. Organizacije koje ne podnesu prijavu, neće moći ostvariti sredstva na Javnom Natječaju.
Saznaj više
 
Izvrsna posjećenost
Utorak, 02.02.2016.
Sveučilišna knjižnica Rijeka šesti se put zaredom svojim programom uspješno uključila u manifestaciju Hrvatskog muzejskog društva ''Noć muzeja'', koja je ove godine održana u petak, 29. siječnja od 18 sati do 1 sat iza ponoći. Program Noći muzeja 2016. u Sveučilišnoj knjižnici popratilo je više od tisuću posjetitelja.
Saznaj više
 
Prilagodba literature
Utorak, 02.02.2016.
Tijekom 2015./2016. akad. god prilagodba literature studentima riječkog Sveučilišta bit će osigurana u okviru projekta ''Prilagodba literature slijepim i slabovidnim studentima". Pozivamo studente/ice koji/e imaju potrebu za prilagođenom literaturom da se obrate Uredu za studente s invaliditetom.
Saznaj više
 
Prijavite svoje programe!
Utorak, 02.02.2016.
Podsjećamo studentice i studente riječkog Sveučilišta da je Natječaj Studentskog zbora za financiranje studentskih programa u 2016. godini otvoren 18. siječnja u 12:00:00 sati, a zatvara se 17. veljače u 11:59:59 sati. Molimo sve da prilikom apliciranja obrate pozornost na izmijenjene uvjete Natječaja.
Saznaj više
 
Gluma prešla na Akademiju
Utorak, 02.02.2016.
Jučer je na Rektoratu potpisan Ugovor o prijelazu sveučilišnog studija Gluma i mediji na Akademiju primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Potpisivanju Ugovora prisustvovali su: rektor prof. dr. sc. Pero Lučin, dekan Akademije red. prof. art. Josip Butković i voditelj studija Gluma i mediji red. prof. art. Rade Šerbedžija.
Saznaj više
 
Poziv na simpozij u Splitu
Četvrtak, 28.01.2016.
Studenti Povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta Split pozivaju studente društvenih i humanističkih znanosti, kao i nedavno diplomirane povjesničare umjetnosti na sudjelovanje u 2. Međunarodnom simpoziju mladih povjesničara umjetnosti, koji će biti održan od 13. do 15. travnja u Splitu.
Saznaj više
 
Forum TID: Žena jučer, danas, sutra
Četvrtak, 28.01.2016.
Studentski zbor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Split objavljuje natječaj za dodjeljivanje stipendija studentima za sudjelovanje na 2. Forumu studenata ''Teologija u interdisciplinarnom dijalogu'' (TID). Forum će biti održan u Splitu od 26. do 29. svibnja 2016. Prijave se primaju do 24. travnja.
Saznaj više
 
Uključite se u istraživanje!
Četvrtak, 28.01.2016.
Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra osmislilo je istraživanje kojim će biti prikupljeni podatci o uzrocima stresa kod studenata, mjeri u kojoj ih ti izvori stresa opterećuju i ometaju njihovo svakodnevno funkcioniranje te strategijama rješavanja problema.
Saznaj više
 
Studenti za studente
Četvrtak, 28.01.2016.
Organizacijski odbor Festivala znanosti Rijeka 2016. poziva studentice i studente da prijave svoje radove i predstave ih u obliku kratkog izlaganja u sklopu aktivnosti ''Studenti za studente'', koja će u sklopu Festivala znanosti 2016. biti održana od 18. do 23. travnja 2016. Prijave se podnose do 20. veljače.
Saznaj više
 
Noć Akademije u Noći muzeja
Srijeda, 27.01.2016.
Udruga studenata Akademije primijenjenih umjetnosti organizira ''Noć Akademije'', koja će biti održana u petak, 29. siječnja 2016. s početkom u 18.30 sati u sklopu ''Noći muzeja''. Posjetitelji će moći doznati povijest Akademije, kao i razgledati radove studenata te uživati u glazbenom programu.
Saznaj više
 
Održana 86. sjednica Senata
Utorak, 26.01.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je 86. redovita sjednica Senata. U znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora u trajnome zvanju potvrđeni su prof. dr. sc. Tanja Frančišković i prof. dr. sc. Alan Bosnar s Medicinskog fakulteta te prof. dr. sc. Roberto Antolović s Odjela za biotehnologiju.
Saznaj više
 
Državne stipendije Natječaj MZOS-a
Četvrtak, 21.01.2016.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je na svojim mrežnim stranicama Natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija za 2016. godinu, 18. siječnja 2016. s priloženim dokumentima te Dopunu Natječaja, objavljenu 19. siječnja 2016. godinu. Tekst natječaja možete pogledati OVDJE.
Saznaj više
 
Poziv na sudjelovanje
Srijeda, 20.01.2016.
Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci objavljuje javni poziv na sudjelovanje na konferenciji ''Institucije u akciji – Priroda i uloga institucija u stvarnom svijetu'', koja će biti održana 27. i 28. svibnja 2016. na Sveučilištu u Rijeci. Rok za podnošenje prijava je 31. ožujka.
Saznaj više
 
Stipendija iz fonda ''Baloković''
Utorak, 19.01.2016.
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti objavljuje Natječaj za stipendiranje poslijediplomskog studija iz Stipendijalnog fonda ''Zlatko i Joyce Baloković'' za 2016./2017. akademsku godinu na Sveučilištu Harvard. Prijave se šalju poštom ili e-poštom do 19. veljače 2016.
Saznaj više
 
Otvoren natječaj SZSUR-a
Utorak, 19.01.2016.
Drage studentice i studenti! Natječaj Studentskog zbora za financiranje studentskih programa u 2016. godini otvoren je 18. siječnja 2016. u 12:00:00 sati, a zatvara se 17. veljače 2016. u 11:59:59 sati. Molimo sve da prilikom apliciranja obrate pozornost na izmijenjene uvjete Natječaja.
Saznaj više
 
Dodijeljene 11. nagrade Zaklade
Ponedjeljak, 18.01.2016.
Sedmero znanstvenika, umjetnika, znanstvenih novaka i asistenata dobitnici su nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za akademsku godinu 2013./2014. Nagrade su im uručene na svečanoj, jedanaestoj po redu, dodjeli održanoj u petak, 15. siječnja 2016. u Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Karnevalska grupa Kampus
Utorak, 12.01.2016.
Drage studentice i studenti Filozofskog, Građevinskog  i Učiteljskog fakulteta, Akademije i sveučilišnih odjela! Karnevalska grupa Kampus drugu će godinu zaredom sudjelovati na Riječkome karnevalu. Ove je godine tema Obitelj Kremenko (The Flintstones). Prijavite se do 18. siječnja!
Saznaj više
 
Predstavljanje zbornika
Utorak, 12.01.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci, uz nazočnost brojnih uglednih gostiju, održano je predstavljanje Zbornika u čast Katice Ivanišević. Zbornik su priredili djelatnici Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Rijeka na čelu s urednicom dekanicom Fakulteta izv. prof. dr. sc. Ines Srdoč Konestrom.
Saznaj više
 
Istražite i ocijenite ''SkRIptu''
Srijeda, 23.12.2015.
Sveučilišni savjetovališni centar Sveučilišta u Rijeci poziva studentice i studente da istraže ''SkRIptu'' – aplikaciju koja sadrži korisne informacije o stutentskom životu u Rijeci te da ispune upitnik evaluacije ove internetske aplikacije, nastale u sklopu IPA projekta ''StuDiSupport''.
Saznaj više
 
11. nagrade Zaklade
Utorak, 22.12.2015.
Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci donio je odluku o dodjeli nagrade Zaklade Sveučilišta za akademsku godinu 2013./2014. Jedanaesta po redu, nagrada Zaklade i ove godine jedno je od najvrednijih priznanja javnom radu, razvoju kulture izvrsnosti i društa znanja u riječkoj akademskoj zajednici.
Saznaj više
 
Blagdansko primanje
Ponedjeljak, 21.12.2015.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održano je tradicionalno Blagdansko primanje za nagrađene znanstvenike, umjetnike i studente. Ovom se prigodom dodjeljuju Zahvalnice onima koji su za svoj rad i postignuća u 2015. kalendarskoj godini primili nagrade i priznanja.
Saznaj više
 
O obiteljskoj medicini
Četvrtak, 17.12.2015.
Primarna zdravstvena zaštita nekada je bila shvaćena kao društveni servis, koji je, osim liječenja, vodio brigu i o edukaciji i prevenciji. Brojne reforme ostavile su trag i njena funkcija se promijenila. O tome što učiniti govorilo se jučer na tribini Primarna zdravstvena zaštita – (ne)ispunjena očekivanja, održanoj na Medicinskom fakultetu.
Saznaj više
 
NO RISK u medicini
Četvrtak, 17.12.2015.
Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, u sklopu obilježavanja 60. obljetnice Fakulteta, jučer, 16. prosinca 2015. održana je tribina pod nazivom Mogućnosti korištenja znanstvene opreme dobivene kroz projekt ''Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci''.
Saznaj više
 
Slikarstvo i Terracotta
Petak, 11.12.2015.
Akademija primijenjenih umjetnosti počinje s provođenjem dva akreditirana programa cjeloživotnog obrazovanja: Osnovni program slikarstva – tonsko i kolorističko slikarstvo i Terracotta – osnovni program keramike. Po završetku programa bit će održana zajednička izložba i uručene certificirane potvrde. 
Saznaj više
 
60 godina Medicine
Četvrtak, 10.12.2015.
Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci ove godine obilježava 60 godina svojega djelovanja. U sklopu Dana Medicinskog fakulteta, koji se tradicionalno obilježavaju svake godine u prosincu, tijekom idućega će tjedna, od ponedjeljka do subote - 14. do 19. prosinca, biti održana brojna događanja.
Saznaj više
 
Održana javna tribina
Srijeda, 09.12.2015.
U ponedjeljak, 7. prosinca 2015. u ''Akvariju'' Restorana ''Kampus'' Studentskog centra Rijeka održana je javna tribina ''Reforme obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj – Izazovi tržišta rada'' na kojoj je provedena panel-diskusija o usklađivanju srednjeg strukovnog i visokog obrazovanja s potrebama tržišta rada.
Saznaj više
 
Studentski startup Osvojite 15000 kn
Ponedjeljak, 07.12.2015.
Znanstveno-tehnologijski park – STEPRI provodi studentsko startup natjecanje, namijenjeno studentima do 29 godina starosti koji žele provjeriti atraktivnost i potencijal svoje poslovne ideje. Prijave traju do 28. prosinca, 2015., a glavna nagrada iznosi 15.000 kn.
Saznaj više
 
3. generacija istraživača CAS-a
Ponedjeljak, 07.12.2015.
Centar za napredne studije jugoistočne Europe – Centre for Advanced Studies – South Eastern Europe (CAS) Sveučilišta u Rijeci raspisao je natječaj za ugošćivanje treće generacije istraživača – njih osmero. Natječaj je otvoren do 10. prosinca 2015. O postupku prijave saznajte na stranicama Centra.
Saznaj više
 
Rangiranje superračunala
Četvrtak, 26.11.2015.
Na Rektoratu je održano predstavljanje svjetskog rangiranja superračunala ''Bura'', koje se nalazi na sveučilišnom Kampusu u Centru za napredno računanje i modeliranje, a koje je nabavljeno u sklopu projekta ''Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci''.
Saznaj više
 
Otvoreni dan Odjela za fiziku
Četvrtak, 26.11.2015.
U ponedjeljak, 30. studenoga 2015. bit će održan Otvoreni dan Odjela za fiziku. Kroz posjet laboratorijima posjetitelji će biti upoznati s opremom i eksperimentalnim istraživanjima na Odjelu. Posebno zanimljiv bit će obilazak laboratorija s novim vrhunskim pretražnim elektronskim mikroskopom.
Saznaj više
 
Održana 84. sjednica Senata
Srijeda, 25.11.2015.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je 84. sjednica Senata. Članovi Senata donijeli su odluku o pokretanju procesa pripojenja sveučilišnog studija Gluma i mediji Akademiji primijenjenih umjetnosti, što će doprinijeti daljnjem razvoju umjetničkih programa. Sljedeće je na redu uvođenje glazbenih studija.
Saznaj više
 
Sveučilišna brucošijada
Srijeda, 18.11.2015.
Na današnjoj konferenciji za medije rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin i predsjednik Studentskog zbora Aleksandar Šušnjar predstavili su program ovogodišnje Sveučilišne brucošijade, koja će biti održana u petak, 20. studenoga s početkom u 21 sati u prostoru Exportdrva na Delti.
Saznaj više
 
Mladi u poduzetništvu
Srijeda, 18.11.2015.
Centar tehničke kulture Rijeka organizira forum Mladi u poduzetništvu, koji će biti održan u četvrtak i petak, 19. i 20. studenoga 2015. u klubu za mlade RI Conect (CTK, Školjić 6). Forum se održava treću godinu zaredom, a tema je društveno poduzetništvo. Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete OVDJE.
Saznaj više
 
Prvenstvo u taekwondou
Petak, 13.11.2015.
Ceremonija otvaranja 4. Europskog sveučilišnog prvenstva u taekwondou održana je 11. studenoga u Opatiji u hotelu Ambasador. Prvenstvo se održava od 10. do 13. studenoga 2015. Više od 150 sudionika natjecanja s 48 sveučilišta iz 16 europskih zemalja bori se za medalje u ukupno 16 kategorija.
Saznaj više
 
Microsoft Akademija
Petak, 13.11.2015.
Nakon izvrsnih prošlogodišnjih iskustava, Microrosft Software Startup Akademija (MSSA) i ove godine organizira program edukacije o razvoju softverskih rješenja koje Microsoft Hrvatska pokreće s lokalnim partnerima u Gradu Rijeci. U utorak, 17. studenoga u 11 sati bit će održano uvodno predavanje.
Saznaj više
 
Dostupna usluga Office 365
Petak, 13.11.2015.
Kroz Sveučilišni informatički centar Sveučilišta u Rijeci svim djelatnicima Sveučilišta u Rijeci omogućeno je korištenje usluge Office 365, koja omogućuje: pohranu od 1 TB podataka u oblaku, korištenje Office alata online te 5 besplatnih instalacija za računala, pametne telefone i tablete.
Saznaj više
 
Priznanje Robertu Liculu
Srijeda, 11.11.2015.
Student Fakulteta zdravstvenih studija Roberto Licul za svoj je završni rad ''Sestrinstvo kao ženska profesija: stavovi pacijanata Opće bolnice Pula prema sestrinstvu kao rodno/spolno obilježenoj profesiji'' dobio posebno priznanje komisije Centra za ženske studije.
Saznaj više
 
Izložba na APURI Ekologija osobno
Srijeda, 11.11.2015.
U prostorima Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, ispred Dekanata, postavljena je studentska izložba pod nazivom ''Ekologija osobno''. Izložba je rezultat suradnje Akademije i Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Izložba je otvorena do kraja studenog.
Saznaj više
 
Provedba strategije
Utorak, 10.11.2015.
Na nedavno održanoj 13. sjednici Savjeta Sveučilišta u Rijeci, predsjednik sveučilišnog Savjeta Ivo Usmiani, mr. pharm. spec. zaključio je kako se za riječko Sveučilište može reći da je uzorno i dinamično s ambicioznim ciljevima postavljenim u dokumentu Strategija razvoja Sveučilišta 2014 – 2020.
Saznaj više
 
Održana 13. sjednica Savjeta
Utorak, 10.11.2015.
U četvrtak, 5. studenoga 2015. na Rektoratu je održana 13. sjednica Savjeta Sveučilišta u Rijeci. Članovi Savjeta suglasni su u zaključku da je uspostavljen koordinirani razvoj Sveučilišta, da su vidljivi pozitivni pomaci i da se Sveučilište mijenja nabolje, kako u obrazovnome, tako i u istraživačkome dijelu.
Saznaj više
 
Dani otvorenih vrata SVKRI
Ponedjeljak, 09.11.2015.
Započeli su Dani otvorenih vrata Sveučilišne knjižnice Rijeka, koji traju cijeli tjedan, dakle od 9. do 13. studenoga. Knjižnica poziva sve da sudjeluju u programu - događajima i radionicama. Bit će predstavljeni preuređeni prostori, a a posebno ističemo program ''Iznajmi svog knjižničara''!
Saznaj više
 
Robot pauk Bure znanja
Ponedjeljak, 09.11.2015.
Mladi inovatori iz udruge Bura znanja su u samo tri dana od pokretanja crowdfunding kampanje prikupili iznos od 16.000 dolara potreban za realizaciju projekta STEMI - robota pauka. Projekt je postao hit na Indiegog platformi. U srijedu, 4. studenoga, održano je predstavljenje na Kampusu.
Saznaj više
 
Stipendije Fonda A. Abramov
Utorak, 03.11.2015.
Podsjećamo studentice i studente Sveučilišta u Rijeci da rok za podnošenje prijava na natječaj za stipendije iz programa ''Solidarnost'' Fonda Aleksandar Abramov završava u petak, 13. studenog 2015. godine u 13.59 sati. Više informacija o uvjetima i načinu prijave na natječaj Fonda možete saznati OVDJE.