Održana dodjela Nagrade Zaklade

srijeda, 13. srijeda 2017.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci 8. prosinca održana je dodjela 13. po redu godišnje Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za 2016. kalendarsku godinu istaknutim znanstvenicima i umjetnicima, a među njima i nagrada za životno djelo.

Čestitke nagrađenima uputili su ravnateljica i predsjednik Upravnog odbora Zaklade doc. dr. sc. Iva Rinčić i prof. dr. sc. Damir Zec, a u ime osnivača Zaklade prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Sanja Barić, gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel te pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije mr. sc. Edita Stilin.

Ove godine dodijeljeno je šest nagrada, a u ime svih nagrađenih na priznanjima je zahvalila dobitnica nagrade za životno djelo prof. dr. sc. Jasna Krstović s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

U kategoriji mladih znanstvenika, za područje društvenih i humanističkih znanosti nagrađena je dr. sc. Ani Gerbin s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za biomedicinske i biotehničke znanosti dr. sc. Mateja Ožanič, također s Medicinskog fakulteta, a u kategoriji tehničkih i prirodnih znanosti dr. sc. Goran Mauša s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada u kategoriji znanstvenika za područje društvenih i humanističkih znanosti dodijeljena je izv. prof. dr. sc. Lari Jelenc s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dok je nagradu za umjetnika u umjetničko-nastavnom zvanju ponio izv. prof. art. Igor Eškinja s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Dodjeli su prisustvovali članovi akademske i lokalne zajednice, a u glazbenom dijelu nastupili su članovi jazz i blues kvarteta ''Once in a lifetime'' Marijana Varašanec i Mario Šimunković.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk