Javno savjetovanje


Nakon tribine ''Glasaj za Europu / Glasaj za znanost'', održane 8. travnja 2019. u Vijećnici grada Rijeke, Sveučilište u Rijeci otvara javno savjetovanje, odnosno e-konzultacije o temi obrazovnih politika. Zanima nas što javnost misli o tome kako zastupnici Republike Hrvatske u Europskom parlamentu mogu utjecati na poboljšanje uvjeta visokog obrazovanja i znanosti te kako europske obrazovne politike mogu utjecati  na poboljšanje prilika u Hrvatskoj.

Želimo zahvatiti što širu zainteresiranu društvenu bazu, kako bi se dobili što objektivniji rezultati.

Savjetovanje je otvoreno od 8. travnja do 26. svibnja 2019., a zainteresirani svoje prijedloge i ideje mogu slati putem poveznice Glasaj za Europu / Glasaj za znanost.

Po okončanju savjetovanja, koje primarno cilja na uključivanje pripadnika akademske zajednice, studente i mlade, pristigli prijedlozi i ideje obradit će se i u obliku pročišćenog teksta, kolokvijalno nazvanog Riječka deklaracija UniRiDe, odaslat će se na adrese novoizabranih zastupnika RH u Europskom parlamentu, kao popis očekivanja mladih u segmentu poboljšanja visokog obrazovanja i znanosti od rada zastupnika u predstojećem mandatu.  

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk