Arhiva vijesti
Impulse Festival 2019
Ponedjeljak, 01.04.2019.
Impulse je klupski boutique festival koji spaja riječke gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Šesto izdanje Festivala bit će održano od 4. do 13. travnja i kao u proteklih pet izdanja, glazba će biti svugdje. Programi se održavaju na čak deset lokacija.
Saznaj više
 
Sretno, Mila!
Ponedjeljak, 01.04.2019.
Dvogodišnja Riječanka, Mila Rončević, sutra ujutro sa svojim roditeljima putuje na liječenje u Ameriku, a danas, u podne bit će poznata visina iznosa koja je donirana za njezino liječenje Malena Mila ujedinila je Hrvatsku i pokazala nam da humanost živi. 
Saznaj više
 
Poduzetnici godine iz Infobipa
Petak, 29.03.2019.
Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić iz tvrtke Infobip dobitnici su nagrade EY Poduzetnik godine za 2018. godinu, objavljeno je na svečanosti održanoj u četvrtak u zagrebačkom klubu Lauba. Sveučilište u Rijeci potpisalo je početkom ožujka Sporazum o suradnji s ovom uspješnom tvrtkom.
Saznaj više
 
Natječaj za najbolji studentski projekt
Četvrtak, 28.03.2019.
Sveučilište u Rijeci u akademskoj godini 2018./2019. raspisalo je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za najbolji studentski projekt. Prijave na Natječaj zaprimaju se putem sveučilišnog intraneta – Share Point Portala, zaključno sa 17. travnja 2019. u 12 sati. 
Saznaj više
 
Football Law Programme
Utorak, 26.03.2019.
Sjajan uspjeh Sveučilišta u Rijeci, točnije Pravnog fakulteta u programima edukacije rezultirao je izborom te visokoškolske ustanove za novog partnera UEFA-e u provedbi prestižnog programa iz područja sportskog prava u nogometu pod nazivom Football Law Programme.
Saznaj više
 
Održana 27. sjednica Senata
Utorak, 26.03.2019.
Na Rektoratu je održana 27. sjednica Senata. Predstavljena je nova mrežna stranica Sveučilišta čiji naglasak je stavljen na info paket za strane studente te Međunarodni znanstveni savjet Sveučilišta u Rijeci. Članovima Senata podijeljen je novi promotivni materijali koji počiva na zero waste konceptu.
Saznaj više
 
Prikupljneo više od 12 tisuća kuna
Utorak, 26.03.2019.
U ponedjeljak, 25. ožujka 2019., službeno je zaključena i humanitarna akcija Rijeke psihologije, i to uručenjem prikupljenih sredstva prim. Tatjani Šepić, dr. med., pročelnici Zavoda za audiologiju i fonijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka, za koji je tijekom akcije prikupljeno više od 12 tisuća kuna. 
Saznaj više
 
Potpisani ugovori u MZO-u
Ponedjeljak, 25.03.2019.
U petak je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održano svečano potpisivanje ugovora u sklopu poziva ''Provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira na razini visokog obrazovanja. Čestitamo našim sastavnicama: Filozofskom, Pomorskom i Pravnom fakultetu te Odjelu za fiziku na dobivenim projektima.  
Saznaj više
 
Američki studenti volontiraju u Rijeci
Ponedjeljak, 25.03.2019.
Studenti s Državnog sveučilišta New York (SUNY), predvođeni prof. Christine Lei i prof. Michaelom Littmanom, posjetili su danas Sveučilište u Rijeci. Skupina američkih studenata boravi u Rijeci od 22. do 31. ožujka 2019., a vrijeme će provesti volontirajući u sklopu projekta Civic and Community Engagement in Rijeka.
Saznaj više
 
Raspisan Natječaj ''Studentski sport''
Četvrtak, 21.03.2019.
Riječki športski sveučilišni savez objavljuje Natječaj " Studentski sport", kojim želi potaknuti studente i studentske organizacije na provođenje većeg broja sportskih aktivnosti, doprinijeti podizanju kvalitete života studenata Sveučilišta u Rijeci te osvijestiti akademsku zajednicu o potrebi bavljenja sportom.
Saznaj više
 
Peti rođendan FZSRI-a
Srijeda, 20.03.2019.
U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održana je svečana sjednica Fakultetskog vijeća, odnosno proslava 5. ''rođendana'' Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci i promocija nove generacije magistara medicinskih, neliječničkih struka. Svečanosti je prisustvovala i predsjednica RH.
Saznaj više
 
Prof. Peri Lučinu posebno priznanje
Srijeda, 20.03.2019.
Prof. dr. sc. Peri Lučinu, rektoru Sveučilišta u Rijeci u razdoblju od 2009. do 2017. dodijeljeno je danas na Rektoratu, u sklopu godišnje dodjele nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza na državnoj razini, posebno priznanje za doprinos u razvoju akademskog sporta u Republici Hrvatskoj. 
Saznaj više
 
100 tisuća kuna za studentski sport
Srijeda, 20.03.2019.
S dodatnih 100 tisuća kuna, uz redovnih oko 200 tisuća koje izdvaja Sveučilište, Studentski će zbor Sveučilišta u Rijeci izdvojiti za studentske sportske programe i aktivnosti. Potvrđeno je to danas na Rektoratu potpisanim ugovorom između Sveučilišta u Rijeci, Studentskog zbora i Riječkog športskog sveučilišnog saveza.
Saznaj više
 
Posjet i predavanje prof. Camerona
Utorak, 19.03.2019.
Profesor Noël Cameron sa Sveučilišta Loughborough posjetio je Sveučilište u Rijeci. Na Rektorat je stigao u pratnji ravnatelja Instituta za antropologiju doc. dr. sc. Saše Missonija i znanstvenog suradnika na Institutu dr. sc. Mirana Čokla. Profesor je potom na Kampusu održao predavanje o adolescenciji.
Saznaj više
 
Prijavi se na natjecanje!
Petak, 15.03.2019.
Ogranak za mlade Hrvatske udruge za upravljanje projektima Young Crew Croatia organizira studentsko natjecanje Project Management Championship. Sudjelovanjem studenti u praksi mogu pokazati usvojena teorijska znanja i steći veliki broj novih prilika. Prijave su otvorene do 17. ožujka 2019. 
Saznaj više
 
Razgovori s baštinom u SVKRI
Petak, 15.03.2019.
U srijedu, 20. ožujka 2019. s početkom u 18 sati u dvorani izložbe ''Glagoljica'' u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka prof. dr. sc. Marina Vicelja Matijšić s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta održat će predavanje ''Scile i haribde riječkog srednjovjekovlja – pobožnost, ''svete slike'' i paradigma spasenja.
Saznaj više
 
Natječaj za Rektorove nagrade
Petak, 15.03.2019.
Sveučilište u Rijeci raspisalo je četiri natječaja za dodjelu Rektorovih nagrada u akademskoj godini 2018./2019.: Rektorova nagrada za studenta volontera, Rektorova nagrada za studentski aktivizam, Rektorova nagrada za studentski stručni / znanstveni / umjetnički rad i Rektorova nagrada za sport. 
Saznaj više
 
Održana tribina o rangiranju
Petak, 15.03.2019.
Na Učiteljskom fakultetu na Kampsusu Sveučilišta u Rijeci održana je tribina ''Akademska rangiranja – izazovi i perspektive'' u organizaciji Udruge ''Universitas''. Sudionici su bili dr. sc. Irena Petrušić, voditeljica Odjela za istraživanje i razvoj AZVO-a i prof. dr. sc. Alen Ružić, prorektora za znanost i umjetnost.
Saznaj više
 
Industrijska baština Siska
Ponedjeljak, 11.03.2019.
Centar za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci, bMuzej grada Rijeke i Udruga ''Pro Torpedo'' ugošćuju Gradski muzej Sisak i Fotogaleriju Siscia Obscura na izložbi fotografija sisačke industrijske baštine. U utorak, 12. ožujka u 19 h u Muzeju grada Rijeke bit će predstavljena izložba ''Industrijska baština grada Siska''.
Saznaj više
 
Prijavi se na LEAP Summit 2019!
Ponedjeljak, 11.03.2019.
U Plaza Event Centru u Zagrebu 29. i 30. ožujka 2019. bit će održan LEAP Summit – najveća međunarodna konferencija za mlade u jugoistočnoj Europi. Predavanje će održati više od 60 predavača, a posebnost LEAP-a je ta što nudi brojne prilike za zapošljavanje i razvoj karijere. Konferencija okuplja tisuće sudionika iz više od 40 zemalja!
Saznaj više
 
O akademskom rangiranju
Ponedjeljak, 11.03.2019.
Udruga ''Universitas'' poziva zainteresirane na tribinu pod nazivom ''Akademska rangiranja: izazovi i perspektive''. Panelisti tribine bit će: dr. sc. Irena Petrušić, voditeljica Odjela za istraživanje i razvoj u Agenciji za znanost i visoko obrazovanje i prof. dr. sc. Alen Ružić, prorektor za znanost i umjetnost Sveučilišta u Rijeci. 
Saznaj više
 
Predstavnici UNIRI na EDUFairu
Petak, 08.03.2019.
Prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci i pomoćnica rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije za razvojnu politiku i promociju predvodi tim Sveučilišta u Rijeci na 16. Sajmu obrazovanja EDUFairu 2019. u Beogradu 8. i 9. ožujka.
Saznaj više
 
Doktorska konferencija
Petak, 08.03.2019.
U organizaciji Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u petak, 17. svibnja 2019. bit će održana Doktorska konferencija za doktorande poslijediplomskih doktorskih studija pedagogije i obrazovnih znanosti DOKON 2019. Pozivaju se zainteresirani da se priključe!
Saznaj više
 
Akademsko pisanje
Petak, 08.03.2019.
Udruga za razvoj visokoga školstva ''Universitas'' u 2019. godini provodi projekt ''UNIKAPS – kompetencije akademskog pisanja za studente''. Aktivnosti projekta usmjerene su na pomoć studentima u pisanju studentskih radova, upotrebu akademskog jezika i stila pisanja, pretraživanju, citiranju…
Saznaj više
 
Čestitka rektorice za Dan žena
Petak, 08.03.2019.
Drage žene Sveučilišta u Rijeci, cijenjene kolegice – djelatnice i studentice! Čestitam vam 8. ožujka, Međunarodni dan žena! Danas slavimo gospodarska, politička i društvena dostignuća žena kroz povijest. Borba za prava žena, odnosno za ravnopravnost spolova, ne smije stati ni oslabjeti! 
Saznaj više
 
Simpozij o hipertenziji
Četvrtak, 07.03.2019.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci jutros je otvoren simpozij o hipertenziji – povišenom krvnom tlaku, koji je najsmrtonosnija nezarazna bolest u Hrvatskoj. Simpozij, s čak 26 predavača, organizirao je Zavod za biomedicinske znanosti u Rijeci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u suradnji s brojnim partnerima. 
Saznaj više
 
Održan Erasmus Welcome Day
Srijeda, 06.03.2019.
Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci organizirao je danas, 6. ožujka 2019.  u zgradi Građevinskog fakulteta na Kampusu informativni dan - Erasmus Welcome Day za dolazne Erasmus studente koji već osmu godinu u okviru programa Erasmus dolaze na studijski boravak na Sveučilištem u Rijeci. 
Saznaj više
 
Sporazum s Infobipom
Utorak, 05.03.2019.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija posjetila je jučer, 4. ožujka 2019. u Vodnjanu u Istri kampus Pangea poduzeća Infobip, jednog od vodećih informatičkih poduzeća u Hrvatskoj. S direktorom Infobipa Tomislavom Pifarom potpisala je Sporazum o suradnji te tvrtke i Sveučilišta u Rijeci. 
Saznaj više
 
Iskustvo zlata vrijedi
Ponedjeljak, 04.03.2019.
Poslovni dnevnik trdicionalno kroz projekt ''Iskustvo zlata vrijedi'' spaja partnere poslodavce sa studentima s invaliditetom i studentima slabijega materijalnog statusa, s ciljem omogućavanja prakse, radi lakšeg zapošljavanja u budućnosti. Prijave su otvorene do 28. ožujka 2019. 
Saznaj više
 
Novi Erasmus natječaji
Petak, 01.03.2019.
Sveučilište u Rijeci 1. ožujka 2019. objavljuje nove ERASMUS natječaje za mobilnost studenata i osoblja u akademskoj godini 2019./2020. i to:  Natječaj za studijski boravak studenata (do 3. travnja)  i Natječaj za mobilnost osoblja u svrhu održavanja nastave i stručnog usavršavanja (do 20. travnja 2019.).
Saznaj više
 
Održana Škola protokola
Četvrtak, 28.02.2019.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održan je cjelodnevni edukacijski program ''Škola protokola'' u organizaciji Hrvatske zajednice županija u partnerstvu s PGŽ-om i Sveučilištem u Rijeci. Edukaciju su vodile Ermina Duraj iz Primorsko-goranske i  Senka Bilać iz Šibensko-kninske županije. Sudjelovalo je preko 60 polaznika. 
Saznaj više
 
Besplatan tečaj kineskog jezika
Srijeda, 27.02.2019.
Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci  kreću novi početnički tečajevi kineskog jezika koje mogu pohađati svi zainteresirani punoljetni građani s osnovnim znanjem engleskog jezika. Riječ je o programu cjeloživotnog obrazovanja koji na Ekonomskom fakultetu provodi Konfucijev institut. Prijave su otvorene do 1. ožujka.
Saznaj više
 
Održana 25. sjednica Senata
Utorak, 26.02.2019.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 26. veljače 2019. održana je 25. sjednica Senata. Potvrđen je izbor pročelnice Odjela za biotehnologiju prof. dr. sc. Mirande Mladinić Pejatović, u mandatnom razdoblju od 2019. do 2022. godine. Priznanje počasni profesor (honoris professor) dodijeljeno je prof. dr. sc. Vladimiru Parpuri. 
Saznaj više
 
Kliničke vještine - natjecanje
Utorak, 26.02.2019.
Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC organizirala je drugu godinu zaredom Natjecanje u kliničkim vještinama. Natjecalo se 40 studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci koji su bili posloženi u 10 timova po 4 studenata. Natjecanje je održano od petka od nedjelje, 22. do 24. veljače. 
Saznaj više
 
Brendiranje kulture od 28. 2 do 2. 3.
Ponedjeljak, 25.02.2019.
U prostoru RiHuba održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena konferencija ''Brendiranje kulture'', koja će u sklopu projekta Rijeka EPK 2020., biti održana od 28. veljače do 2. ožujka 2019. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci i u Art-kinu ''Croatia''. Konferencija će ugostiti više od 30 emenintnih stručnjaka.
Saznaj više
 
Strategija za istraživače
Četvrtak, 21.02.2019.
Na Sveučilištu u Rijeci održana je ekspertna evaluacija vezana uz Strategiju ljudskih resursa za istraživače (HRS4R), odnosno obnovu priznanja Europske komisije HR Excellence in Research, koje je Sveučilište ostvarilo još 2010. kao prvo u RH i među prvih 10 u Europi. Provedeni su intervjui s 4 skupine istraživača. 
Saznaj više
 
Naučite kineski jezik!
Utorak, 19.02.2019.
Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci u tijeku su upisi osme generacije polaznika cjeloživotnog obrazovanja baziranih na kineskom jeziku: Kineski jezik u turizmu za početnike i  Poslovno komuniciranje na kineskom za početnike. Programi traju po 60 sati, a prijave se zaprimaju do 17. ožujka.
Saznaj više
 
Dan hrvatske glagoljice
Utorak, 19.02.2019.
Predavanjem "Glagoljska listina Stjepana IV. Frankopana Frani Batistiću" konzervatora Željka Bistrovića iz Konzervatorskog odjela u Rijeci Sveučilišna knjižnica će u petak, 22. veljače obilježiti "Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva". Predavanje će biti održano u dvorani ''Glagoljica'' u 13 sati.
Saznaj više
 
8. Rijeka psihologije
Utorak, 19.02.2019.
U prepunoj glavnoj dvorani palače Modelo održano je svečano otvaranje 8. Rijeke psihologije, tradicionalne manifestacije koja se održava o okviru Tjedna psihologije, koji se održava na nacionalnoj razini. U Rijeci i okolici u čak 14 gradova i općina bit će održano preko 100 različitih događanja. 
Saznaj više
 
Sastanak s Ivanom Maletić
Utorak, 19.02.2019.
U zgradi Rektorata Sveučilišta u Rijeci održan je jučer popodne radni sastanak Uprave Sveučilišta sa zastupnicom Republike Hrvatske u Parlamentu Europske unije gđom Ivanom Maletić s temom detaljnijeg upoznavanja s mogućnostima intenzivnijeg korištenja fondova Europske unije u budućem periodu financiranja.
Saznaj više
 
Potpisan Memorandum
Ponedjeljak, 18.02.2019.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održano je svečano potpisivanje Memoranduma o suradnji između Sveučilišta u Rijeci i Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije. Memorandum je okvir za suradnju u području organizacije i financiranja projekata pametnih gradova.
Saznaj više
 
Objava Javnog poziva
Ponedjeljak, 18.02.2019.
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci objavio je Javni poziv za dostavu inovativnih rješenja iz područja održivog turizma jadransko-jonske regije. Kategorije su: inovacija proizvoda, usluge, poslovnog modela ili poslovnog procesa. Poziv je otvoren do 31. ožujka 2019.
Saznaj više
 
Kristina Adamich Scott
Ponedjeljak, 18.02.2019.
Prvo ovogodišnje predavanje iz ciklusa "Colloquia Fluminensia 3 - Razgovori s baštinom u Sveučilišnoj knjižnici'', pod nazivom "Kristina Adamich Scott, riječka posjednica i dobrotvorka"  održat će prof. dr. sc. Irvin Lukežić s Filozofskog fakulteta u srijedu, 20. veljače 2019. s početkom u 18 sati u dvorani izložbe ''Glagoljica''.
Saznaj više
 
Održana druga radionica
Ponedjeljak, 18.02.2019.
U café-baru ''Akvarij'' na Kampusu održan je edukacijski program za djelatnike u turizmu u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, Centra za industrijsku baštinu i Centra za napredne studije jugoistočne Europe, u sklopu projekta Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine.
Saznaj više
 
Treći Rektorski forum u Mostaru
Petak, 08.02.2019.
Nakon prvog i drugog rektorskog foruma jugoistočne Europe i zapadnog Balkana, koji su održani u Novom Sadu i Zagrebu, kada je potpisana i Deklaracija sveučilišta, Sveučilište u Mostaru je 7. i 8. veljače ugostilo 3. Rektorski forum, na kojem su sudjelovali predstavnici 24 sveučilišta s područja jugoistočne Europe i zap. Balkana.
Saznaj više
 
Specijalistički studij za ravnatelje
Utorak, 05.02.2019.
Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za upis ''Poslijediplomski specijalistički studij za ravnatelje odgojno-obrazovnih ustanova'' za stjecanje akademskoga naziva sveučilišnog specijalista upravljanja i vođenja odgojno-obrazovnom ustanovom. Rok za podnošenje prijava je 22. veljače 2019.
Saznaj više
 
U svibnju na FFRI-u DOKON 2019.
Utorak, 05.02.2019.
U svibnju 2019. na Filozofskom će fakultetu Sveučilišta u Rijeci biti održana Doktorska konferencija za doktorande poslijediplomskih doktorskih studija pedagogije i obrazovnih znanosti - DOKON 2019., u organizaciji Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta. Rok za prijavu sažetaka je 15. ožujka 2019.
Saznaj više
 
Gosporadski savjet RITEH-a
Utorak, 05.02.2019.
Na Tehničkom fakultetu je održana druga sjednica Gospodarskog savjeta Tehničkog fakulteta. Naglašena je važnost sudjelovanja predstavnika gospodarstva u obrazovnom procesu, stručnim praksama koje studenti obavljaju u privrednim subjektima kao i važnost pripravništva ili stipendiranja.
Saznaj više
 
Započelo odbrojavanje
Petak, 01.02.2019.
Za točno 365 dana bit će održano službeno otvorenje programa projekta Rijeka 2020. – Europska prijestolnica kulture. Obilježeno je to današnjim puštanjem balona u zrak i pokretanjem brojčanika na čeličnoj interaktivnoj skulpturi. Na skulpturi je poluga koju građani mogu sami zavrtjeti pa kotačići reproduciraju Odu radosti. 
Saznaj više
 
Promocija Odjela za fiziku
Petak, 01.02.2019.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas, 1. veljače 2019. na Odjelu za fiziku održana je promocija nove generacije prvostupnika i magistara. Svečanost je predvodila prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Sanja Barić, a laureate promovirala zamjenica pročelnika Odjela za fiziku doc. dr. sc. Nataša Erceg.
Saznaj više
 
Novoimenovana prorektorica
Petak, 01.02.2019.
S današnjim danom, 1. veljače 2019. stupa na dužnost izv. prof. dr. sc. Marta Žuvić, novoimenovana prorektorica za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete Sveučilišta u Rijeci. Imenovala ju je rektorica na sjednici Senata održanoj 22. siječnja 2019. Prorektorica Žuvić dolazi s Odjela za biotehnologiju.
Saznaj više
 
Novi Erasmus natječaji
Petak, 01.02.2019.
Sveučilište u Rijeci 1. veljače 2019. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu obavljanja stručne prakse u akad. god. 2019./20. Studentska mobilnost u svrhu obavljanja stručne prakse traje od 2 do 12 mjeseci. Stručnu praksu moguće je obaviti u tvrtkama, ustanovama, organizacijama. Rok za prijavu je 3. travnja.
Saznaj više
 
Revolucije u umjetnosti
Srijeda, 30.01.2019.
Organizatori Pete međunarodne znanstvene konferencije "Revolucija i revolucije u umjetnosti" koja će biti održana od 12. do 14. rujna 2019. pozivaju doktorske studente i post-doktorande, mlade istraživače i znanstvenike iz različitih područja humanističkih i društvenih znanosti da prijave svoja izlaganja do 15. travnja 2019.
Saznaj više
 
Održana 24. sjednica Senata
Utorak, 29.01.2019.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 29. siječnja 2019. održana je 24. (tematska) sjednica Senata na kojoj je održana rasprava o programskim ugovorima (ciljevima i provedbi), sukladno odluci Vlade RH o programskom financiranju visokih učilišta u akad. god. 2018./19., 2019./20., 2020./21. i 2021./22.
Saznaj više
 
Financiranje programa
Petak, 25.01.2019.
Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci objavio je Natječaj za financiranje studentskih programa u 2019. Rok za prijave je 15. veljače 2019. i, a prijave se podnose putem online aplikacije. Prijaviti se mogu: studentske organizacije, grupe studenata i studenti pojedinci. Osigurani fond iznosi 500 tisuća kuna.
Saznaj više
 
Internship program tvrtke Infobip
Petak, 25.01.2019.
U srijedu, 30. siječnja 2019. s početkom u 14 sati u dvorani O-028 na Odjelu za informatiku na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održano predstavljanje pripravničkog (internship) programa poduzeća Infobip studentima Sveučilišta u Rijeci za dvije pripravničke pozicije - Software Engineer i Presales Engineer.
Saznaj više
 
O korištenju europskih fondova
Četvrtak, 24.01.2019.
altU zgradi Rektorata Sveučilišta u Rijeci danas je održan radni sastanak s Biljanom Borzan i izv. prof. dr. sc. Željkom Jovanovićem o temi iscrpnijeg upoznavanja s mogućnostima intenzivnijeg korištenja fondova Europske unije i njihovih instrumenata u pogledu financiranja rada mladih znanstvenika.
Saznaj više
 
O važnosti obrazovanja
Četvrtak, 24.01.2019.
Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila je 24. siječnja kao Međunarodni dan obrazovanja, u svrhu promicanja bitne uloge obrazovanja u širenju mira te ljudskom i društvenom razvoju. U nastavku pročitajte poruku rektorice Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije, povodom prvog obilježavanja. 
Saznaj više
 
Studiranje u Francuskoj
Srijeda, 23.01.2019.
Na Ekonomskom fakultetu u ponedjeljak, 28. siječnja u 14 sati bit će održano predavanje za sve sadašnje i buduće studente diplomskih i poslijediplomskih studija o mogućnostima stipendiranja studiranja u Francuskoj. Predavanje će održati gđa Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju.
Saznaj više
 
Počasni doktorat Igoru Mandiću
Srijeda, 23.01.2019.
''Sveučilišni građani i sveučilišne građanke, moj naklon!'', započeo je je svoje obraćanje prisutnima g. Igor Mandić, ugledni književnik, kritičar i fenomenolog kulture, koji je postao 9. počasni doktor Sveučilišta u Rijeci. Počasni doktorat dodijelila mu je rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.
Saznaj više
 
Održana 23. sjednica Senata
Utorak, 22.01.2019.
Na 23. sjednici Senata, održanoj 22. siječnja 2019. na dužnost prorektorice za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete imenovana izv. prof. dr. sc. Marta Žuvić s Odjela za biotehnologiju. Potvrđen je prvi izbor u zvanje redovitih profesorica dr. sc. Patrizii Poščić i dr. sc. Sandi Martinčić Ipšić s Odjela za informatiku.
Saznaj više
 
Predstavljen novi granski Ugovor
Utorak, 22.01.2019.
Na Kampusu je održano predstavljanje novog granskog Kolektivnog ugovora za znanost i visoko obrazovanje, koji su sklopili Vlada Republike Hrvatske i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja. Predstavljanje su održali predstavnici Sindikata za članove uprava sastavnica Sveučilišta.
Saznaj više
 
Promocija Odjela za biotehnologiju
Petak, 18.01.2019.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci na Odjelu za biotehnologiju je održana promocija nove generacije prvostupnika i magistara. Svečanost je predvodila prorektorica za informatizaciju i organizaciju prof. dr. sc. Senka Maćešić, a laureate promovirala pročelnica Odjela izv. prof. dr. sc. Marta Žuvić. 
Saznaj više
 
Dodjela nagrada Realizator 2018.
Četvrtak, 17.01.2019.
U ponedjeljak, 21. siječnja 2019. s početkom u 14 sati, u prostoru café-bara ''Akvarij'' (Kampus Sveučilišta u Rijeci, Ulica Radmile Matejčić 5) bit će održana dodjela nagrada pobjednicima treće edicije sveučilišnog case study natjecanja Realizator 2018. u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Predavanje prof. Krautzera
Srijeda, 16.01.2019.
U petak, 18. siječnja 2019. s početkom u 14 sati u dvorani 308 na Učiteljskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci predavanje pod nazivom Regional Development Strategies: R&D, innovation, knowledge transfer and the role of universities održat će prof. dr. sc. Thomas Krautzer sa Sveučilišta u Grazu.
Saznaj više
 
Ambulanta na Kampusu
Utorak, 15.01.2019.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održano je svečano potpisivanje ugovora o primopredaji ambulante. Sveučilište je Domu zdravlja predalo na besplatno korištenje namjenski prostor za ambulantu opće prakse, izgrađene u sklopu EU projekta TRIS, a čime će biti unaprjeđena zdravstvena zaštita studenata.
Saznaj više
 
Započeo projekt SPEAR
Utorak, 15.01.2019.
Sveučilište u Rijeci je početkom siječnja 2019. godine započelo s provedbom projekta ''Podrška i provedba planova za rodnu ravnopravnost u akademskoj zajednici i istraživanjima'', akronim SPEAR (engl. Supporting and Implementing Plans for gender Equality in Academia and Research). 
Saznaj više
 
Raspisan natječaj SKC-a
Ponedjeljak, 14.01.2019.
Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci raspisuje Natječaj za financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2019. godini. Prijave se podnose elektroničkim putem do 31. siječnja. Na natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti, kao i studentske udruge upisane u Registar studentskih udruga.
Saznaj više
 
Radionica projekta GLAT
Ponedjeljak, 14.01.2019.
U okviru Erasmus+ projekta ''Games for Learning Algorithnic Thinking – GLAT'', koji koordinira Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci, 9. i 10. 2019. siječnja održana je radionica ''Računalne igre i alati za programiranje''. Radi se o posljednjoj od tri radionice za stručno usavršavanje učitelja razredne nastave.
Saznaj više
 
Gastrofešta na Korzu
Ponedjeljak, 24.12.2018.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i ravnatelj Studentskog centra Rijeka mr. Dinko Jurjević pridružili su se gradonačelniku Rijeke mr. sc. Vojku Obersnelu u obilasku tradicionalne Gastrofešte na Korzu u sklopu koje je građanima dijeljen bakalar na gulaš i ostali primorski specijaliteti. 
Saznaj više
 
Rezultati natječaja fonda SIZIF
Petak, 21.12.2018.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci dana 20. prosinca 2018. donijeli su Odluku o dodjeli sredstava temeljem Natječaja za financiranje znanstveno-istraživačkih djelatnosti studenata Sveučilišta u Rijeci raspisanog od 1. ožujka 2017. godine. Čestitke svim dobitnicima!
Saznaj više
 
Raspisana 2 natječaja Zaklade
Petak, 21.12.2018.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je natječaje za sufinanciranje organizacije skupova i sudjelovanja na skupovima. Provođenjem ovih natječaja ističe se važnost skupova kao mjesta razmjene novih ideja i znanja u svrhu osobnog razvoja znanstvenika i umjetnika i Sveučilišta.
Saznaj više
 
Prva mjerenja teleskopom LST-1
Petak, 21.12.2018.
Prošlog su tjedna uspješno načinjena prva mjerenja (First Light) prototipom najvećeg teleskopa budućeg CTA niza, LST-1 (Large Size Telescope)  Kanarskom otoku La Palmi. Predstavnica RH u međunarodnoj kolaboraciji je izv. prof. dr. sc. Dijana Dominis Prester s Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci. 
Saznaj više
 
Dodjela nagrada i 15 godina Zaklade
Petak, 21.12.2018.
Na Rektoratu je održana svečana dodjela nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za 2017. godinu. Nagradu za životno djelo dobio je professor emeritus dr. sc. Juraj Sepčić s Medicinskog fakulteta. Zaklada je proslavila i 15. obljetnicu osnutka pa su tom prigodom dodijeljene i posebne nagrade osnivačima.
Saznaj više
 
Obilježano 10 godina STEPRI-a
Srijeda, 19.12.2018.
Na Kampusu je danas održano svečano obilježavanje 10 godina rada STEPRI – znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci. STEPRI najbolji je znanstveno-tehnologijski park u Hrvatskoj i jedna od 3 referentne točke u RH za suradnju znanstvene zajednice s gospodarstvom. 
Saznaj više
 
Subotnje jutro uz fiziku
Srijeda, 19.12.2018.
U subotu, 15. prosinca na Kampusu je održano drugo izdanje Programa popularizacije fizike kroz učenička laboratorijska istraživanja - Subotnje jutro uz fiziku. Program je dio istoimenog Projekta Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci, financiranog od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Saznaj više
 
Blagdansko primanje
Utorak, 18.12.2018.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas je održano tradicionalno blagdansko primanje i dodjela zahvalnica djelatnicima Sveučilišta - znanstvenicima, umjetnicima i studentima, koji su u protekloj godini dobili nagradu za svoj rad te time doprinijeli promicanju, napretku i ugledu Sveučilišta.
Saznaj više
 
Održana 22. sjednica Senata
Utorak, 18.12.2018.
Na 22. sjednici Senata počasno zvanje professor emeritus Sveučilišta u Rijeci dodijeljeno je prof. dr. sc. Aleksandri Pejčić, redovitoj profesorici u trajnom zvanju u mirovini, Učiteljski fakultet te prof. dr. sc. Goranu Kalogjeri, redovitom profesoru u trajnom zvanju u mirovini, Filozofski fakultet.
Saznaj više
 
Promocija Odjela za informatiku
Utorak, 18.12.2018.
U zgradi sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u petak, 14. prosinca održana je promocija prvostupnika i magistara na Odjelu za informatiku. Svečanost je predvodila prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Sanja Barić, a laureate promovirala pročelnica Odjela izv. prof. dr. sc. Patrizia Poščić.
Saznaj više
 
Universities of Englihtnment
Ponedjeljak, 17.12.2018.
Rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija sudjelovala je prošloga tjedna, kao predstavnica Rektorskog zbora Republike Hrvatske, na konferenciji pod nazivom Universities of Englihtenment, održanoj u Beču te supotpisala deklaraciju o akademskim vrijednostima  i integritetu.
Saznaj više
 
Superračunalni resursi
Ponedjeljak, 17.12.2018.
U svrhu intenziviranja uporabe superračunala ''Bura'' u znanstvenoj zajednici Sveučilišta u Rijeci prošlog su tjedna održana predavanja/radionice na Odjelu za informatiku i na Tehničkom fakultetu. Pronaći sve informacije o supperračunalu ''Bura'' i zatražiti direktan pristup moguće je na stranici www.hpc.uniri.hr.
Saznaj više
 
Posjet u okviru Interreg projekta
Ponedjeljak, 17.12.2018.
Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci posjetila je delegacija znanstvenika u okviru projekta Mutual Learning Exercise – Pilot Actions – Interreg Danube Transnational Programme - ResInfra@DR. Nositelj partnerskog dijela projekta za Hrvatsku je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. 
Saznaj više
 
Osnivanje stalnog ureda AARC-a
Ponedjeljak, 17.12.2018.
Ovogodišnje predsjedanje rektorice Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije Rektorskom konferencijom Alpe-Adria, nakon 45 godina funkcioniranja udruženja na dobrovoljnoj bazi rezultiralo je profesionalizacijom rada i osnivanjem stalnog ureda sa sjedištem u Klagenfurtu.
Saznaj više
 
Elso Kuljanić - Život i znanost
Petak, 14.12.2018.
U Auli Magni Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 14. prosinca 2018. održano je predstavljanje monografije o ranijem rektoru Sveučilišta ''Elso Kuljanić – Život i znanost'', koju je, u sklopu obilježavanja 45. obljetnice Sveučilišta i 385 godina visokoga obrazovanja u Rijeci, izdalo Sveučilište u Rijeci.
Saznaj više
 
10 godina Riječke kroatističke škole
Četvrtak, 13.12.2018.
Riječka kroatistička škola (RKŠ) koja djeluje pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci proslavila je prošloga tjedna 10 obljetnicu djelovanja. Kroz koje promiče poznavanje hrvatskog jezika, književnosti i kulture u međunarodnom okviru te razvija suvremene metode poučavanja hrvatskog kao drugog ili stranog jezika.
Saznaj više
 
O karijernom savjetovanju
Srijeda, 12.12.2018.
Na Filozofskom je fakultetu održana regionalna radionica pod nazivom ''Važnost karijernog savjetovanja u visokom obrazovanju: Kako odgovoriti na potrebe tržišta rada?''. Radionicu je organiziralo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje te Sveučilište u Rijeci.
Saznaj više
 
Svečana dodjela Nagrada Zaklade
Srijeda, 12.12.2018.
Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 79. sjednici donio Odluku o dodjeli nagrada Zaklade za 2017. kalendarsku godinu. Svečana dodjela Nagrada bit će održana u četvrtak, 20. prosinca 2018. s početkom u 13.30 sati na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Vijeće za suradnju s Francuskom
Utorak, 11.12.2018.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci jučer, 10. prosinca 2018. održana je prva, osnivačka sjednica Intersektorskog vijeća Sveučilišta u Rijeci za suradnju s Francuskom Republikom. Počasni članovi Vijeća su i Njihove Ekselencije gđa Corinne i g. Phillipe Meunier, veleposlanici Francuske u Republici Hrvatskoj.
Saznaj više
 
Dan osoba s invaliditetom
Utorak, 11.12.2018.
Kao i svakog prosinca, već šestu godinu zaredom, na Sveučilištu u Rijeci obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom u organizaciji Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišnog savjetovališnog centra Sveučilišta u Rijeci i Ureda za potporu studentima s invaliditetom Studentskog zbora.
Saznaj više
 
Posjet projektu RISK
Utorak, 11.12.2018.
Na Kampusu je održan posjet projektu ''Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci''. Posjet je organiziran za delegaciju iz Kine iz Hou Liping Hospital Beijing i Shanxi Vocational Health Collegea iz Taiyuana (prof. Yu Xueqin, prof. Hou Liping, prof. Li Xia i dr.) 
Saznaj više
 
65 godina Politehnike
Ponedjeljak, 10.12.2018.
Studij ''Politehnika'' Sveučilišta u Rijeci proslavio je u petak, 7. prosinca 2018. 65. obljetnicu politehničkoga obrazovanja u Rijeci. Skup je otvorio doc. dr. sc. Damir Purković, u ime uprave Sveučilišta obratila se prorektorica prof. dr. sc. Senka Maćešić, a govor je održala i izv. prof. Lidija Runko Luttenberger.
Saznaj više
 
Predblagdanski Kampus
Ponedjeljak, 10.12.2018.
Od ponedjeljka, 17. do petka, 21. prosinca na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održan niz aktivnosti, prigodnih pred nadolazeće blagdane: vlakić Djeda Mraza, paljenje lampiona, Božićna priredba, poslijepodne s Djedom Mrazom (za one najmlađe), kao i aktivnosti namijenjene studentima, poput darivanja skripti i knjiga
Saznaj više
 
Studenti PFRI-a odnijeli pobjedu
Ponedjeljak, 10.12.2018.
Studenti Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Lora Legac, Filip Jovanović i Tomislav Krljan pobjednici su natjecanja studenata pomorskih fakulteta u RH o temi s temom ''Kako vidim hrvatsko pomorstvo u narednom petogodišnjem razdoblju?''. Nagrade je uručila državna tajnica Maja Markovčić Kostelac.
Saznaj više
 
Počela gradnja Mini-kampusa u Iki
Petak, 07.12.2018.
Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu položen je ''kamen temeljac'' za aneks zgrade Fakulteta, projekt nazvan ''Mini-kampus'', u kojem će se nalaziti nova knjižnica i čitaonica, kao i nekoliko dvorana. Projekt vrijedan 14,8 milijuna kuna financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Sveučilište u Rijeci i sam Fakultet.
Saznaj više
 
O relevantnosti obrazovanja
Petak, 07.12.2018.
Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak otvorila je jutros na Građevinskom fakultetu cjelodnevnu, 4. po redu godišnju konferenciju Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala pod nazivom ''Hrvatski kvalifikacijski okvir – mehanizam za osiguravanje relevantnosti obrazovanja''.
Saznaj više
 
50 godina izložbe ''Glagoljica''
Četvrtak, 06.12.2018.
U Sveučilišnoj knjižnici Rijeka prigodnom je svečanošću, koja je održana 5. prosinca, obilježen zlatni jubilej kulturno-povijesne izložbe ''Glagoljica'' - 50. godišnjicu od njezina otvorenja 30. prosinca 1968. godine. Predstavljen je rad akademika Branka Fučića, Vande Ekl i Igora Emilija, autora izložbe.
Saznaj više
 
Promocija kriminalista
Utorak, 04.12.2018.
Na Sveučilištu u Rijeci održana je promocija sveučilišnih specijalista kriminalističkog istraživanja. Promovirano je 19 kandidata koji su završili poslijediplomski specijalistički studij Kriminalističko istraživanje. Svečanost su vodili prof. dr. sc. Petar Veić, voditelj studija i prorektorica prof. dr. sc. Sanja Barić.
Saznaj više
 
Rezultati HRMinHEI-a
Petak, 30.11.2018.
Rezultati dvogodišnjeg projekta (2016.-2018.) ''Modernizacija visokih učilišta putem unaprjeđenja funkcije upravljanja ljudskim potencijalima'' (HRMinHEI), financiranog iz sredstava programa Erasmus +, predstavljeni su u petak, 30. studenog 2018. na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
O industrijskoj i maritimnoj baštini
Petak, 30.11.2018.
Centar za industrijsku baštinu i Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci u sklopu projekta ''Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine'' organizirali su 28. i 29. studenog 2018. dvodnevni edukacijski program za djelatnike u turizmu.
Saznaj više
 
50 godina izložbe ''Glagoljica''
Petak, 30.11.2018.
Sveučilišna knjižnica Rijeka prigodnom će svečanošću, koja će biti održana u srijedu, 5. prosinca 2018. u 12 sati, obilježiti zlatni jubilej kulturno-povijesne izložbe ''Glagoljica'' - 50. godišnjicu od njezina otvorenja 30. prosinca 1968. godine. Bit će predstavljen rad akademika Branka Fučića, autora izložbe.
Saznaj više
 
Bolja vidljivost hrvatskog jezika
Petak, 30.11.2018.
Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci postao je nositelj još jednog u nizu nacionalno kompetitivnih istraživačkih projekata koje financira Hrvatska zaklada za znanost. Riječ je o projektu ''Semantičke domene deiktičkih riječi: Istraživanje brzih semantičkih procesa u jeziku (DeicTeS)''.
Saznaj više
 
20 godina Savjetovališta
Srijeda, 28.11.2018.
Pod naslovom ''Gdje smo nakon 20 godina?'' na Filozofskom je fakultetu naKampusu Sveučilišta u Rijeci održano obilježavanje 20 godina djelovanja Psihološkog savjetovališta Sveučilišnog savjetovališnog centra. Voditeljica prof dr. sc. Ivanka Živčić Bećirević predstavila je rad Savjetovališta.
Saznaj više
 
Odluka o nagradama
Utorak, 27.11.2018.
Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 79. sjednici donio Odluku o dodjeli nagrada Zaklade za 2017. godinu. Sveučilište u Rijeci. Dodjela će biti održana 20. prosinca. Sveučilište u Rijeci i Zaklada Sveučilišta upućuju iskrene čestitke dobitnicima!
Saznaj više
 
Promocija Odjela za matematiku
Ponedjeljak, 26.11.2018.
Na Kampusu je danas, 26. studenog 2018. održana svečana promocija prvostupnika i magistara s Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci. Svečanost je predvodila prorektorica za informatizaciju i organizaciju prof. dr. sc. Senka Maćešić, a laureate promovirao pročenik Odjela za matematiku prof. dr. sc. Dean Crnković.
Saznaj više
 
Potpisivanje sporazuma
Petak, 23.11.2018.
Na Rektoratu je održano svečano potpisivanje sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Rijeci i Hrvatske udruge za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku (MIPRO). Sporazum su potpisali prorektorica Senka Maćešić i predsjednk Udruge Miroslav Poljak.
Saznaj više
 
Natječaj za nagrade HAZU-a
Petak, 23.11.2018.
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti objavila je Natječaj za dodjelu nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (za djela nastala unatrag 5 godina), a koje se dodjeljuju svake godine 29. travnja, povodom dana Akademije. Prijedlozi za dodjelu upućuju se Odboru za nagrade do 31. siječnja 2019. 
Saznaj više
 
Predstavljen ''Čarobni dan''
Srijeda, 21.11.2018.
U dječjem vrtiću ''Đurđice'' na Vojaku danas, 21. studenog održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt ''Čarobni dan''. Riječ je inicijativi Kampus Kreativnog tima - kreativnim radionicama iz znanosti i umjetnosti, prilagođenim djeci, a koje provode profesori i studenti Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Održana 21. sjednica Senata
Utorak, 20.11.2018.
Na 21. sjednici Senata održanoj 20. studenog potvrđen je prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora dr. sc. Alenu Jugoviću s Pomorskog fakulteta te dr. sc. Miljenku Kovačeviću s Medicinskog fakulteta. Tematska točka bila je prezentacija ravnateljice AZVO-a prof. dr. sc. Jasmine Havranek o aktivnostima Agencije.
Saznaj više
 
Izložba učeničkih likovnih radova
Ponedjeljak, 19.11.2018.
U sklopu manifestacije ''Dani Voje Radoičića'', u Restoranu ''Kampus'' Studentskog centra Rijeka na Kampusu Sveučilišta u Rijeci postavljan je izložba likovnih radova učenika osnovnih škola: ''Dolac'', ''Nikola Tesla'' i ''Trsat'' na temu stvaralaštva g. Voje Radoičića. Izložba ostaje otvorena za razgledavanje do 23. studenog 2018.
Saznaj više
 
Nagrada aplikaciji ''Visit Krk''
Ponedjeljak, 19.11.2018.
Aplikacija Visit Krk Turističke zajednice otoka Krka dobitnica je nacionalne godišnje nagrade SIMPLY THE BEST u kategoriji "Novi projekt u turizmu". Za izradu aplikacije zaslužan je Centar za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci, nastavljajući tako suradnju nakon izrade istoimene mrežne stranice.
Saznaj više
 
Kampus približen građanima
Ponedjeljak, 19.11.2018.
Kampus kreativni tim u okviru programskog pravca ''27 susjedstava'' nastavlja s upoznavanjem sugrađana s prostorom i radom sveučilišnog Kampusa. Pozvani su svi građani i građanke, susjedi i susjede da se u petak, 16. studenogu 15,30 sati priključe prijateljskom druženju i zajedničkom otkrivanju susjedstva Kampus. 
Saznaj više
 
Sredstva iz EU fondova
Petak, 16.11.2018.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljano ''povlačenje'' sredstava iz fondova Europske unije na Sveučilištu u Rijeci. Konferenciju su održali rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i dekan Pomorskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Alen Jugović.
Saznaj više
 
Job.Fair na Tehničkom faksu
Petak, 16.11.2018.
Na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u petak, 23. studenog 2018. bit će održan sajam poslova – Job.Fair. Manifestacija će obuhvatiti prezentacije laboratorija Fakulteta, prezentacije studija i prezentacije partnerskih tvrtki s kojima Tehnički fakultet surađuje na znanstvenostručnim projektima.
Saznaj više
 
Zaklada poziva na tribinu u Ri Hub
Petak, 16.11.2018.
U novom kulturnom centru, rasadniku kreativnog grada Ri Hub, Zaklada Sveučilišta u Rijeci održat će nesvakidašnju tribinu koja će okupiti mlade riječke inovatore i kreativce u priči o njihovom poslovnom (ne)uspjehu. Tribina (Ne)uspjeh: Moja priča bit će održana u četvrtak, 22. studenog s početkom u 19 sati.
Saznaj više
 
Potpisivanje ugovora
Četvrtak, 15.11.2018.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 15. studenog 2018. održano je svečano potpisivanje ugovora o znanstvenim projektima. Riječ je o 9 projekata koji se provode na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, a bave se recentnim temama iz turizma. Ovo je 4. ciklus ovakvog financiranja i iznosi 150 tisuća kuna. 
Saznaj više
 
Predstavljena knjiga
Srijeda, 14.11.2018.
U Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci danas, 14. studenog 2018. održana je promocija knjige Admissibility and Hyperbolicity, čiji je koautor doc. dr. sc. Davor Dragičević s Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci. Izdavač knjige je ugledana izdavačka kuća Springler International Publishing.
Saznaj više
 
Susjedsko druženje
Utorak, 13.11.2018.
Kampus kreativni tim u okviru programskog pravca ''27 susjedstava'' nastavlja s upoznavanjem sugrađana s prostorom i radom sveučilišnog Kampusa. Pozvani su svi građani i građanke, susjedi i susjede da se u petak, 16. studenogu 15,30 sati priključe prijateljskom druženju i zajedničkom otkrivanju susjedstva Kampus. 
Saznaj više
 
Upisi na tečaj njemačkog jezika
Ponedjeljak, 12.11.2018.
Udruga studenata germanistike ''DUDEN'' organizira tečaj njemačkog jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Tečaj traje 30 sati. Brzo i jednostavno naučite osnove jednog od najtraženijih jezika u Europi! Broj mjesta je ograničen. Upisi traju do 18. studenog. Više na Faceebook stranici udruge
Saznaj više
 
Prijavi svoj program!
Ponedjeljak, 12.11.2018.
Kampus kreativni tim Sveučilišta u Rijeci raspisuje Natječaj za prikupljanje prijedloga aktivnosti i programa u okviru provedbe programskog pravca 27 susjedstava - Susjedstvo Kampus u 2019. i 2020. godini, a u okviru projekta Rijeka 2020. – Europska prijestolnica kulture. Natječaj je otvoren do 28. prosinca 2018.
Saznaj više
 
Tematska sjednica Senata i Savjeta
Utorak, 06.11.2018.
altU Auli Magni danas je održana tematska 20. sjednica Senata i Savjeta Sveučilišta na temu „Izazovi i strateški razvoj Sveučilišta u Rijeci“ s ciljem međusobnog informiranja i razmjene ideja o strateškom razvoju i mogućim smjerovima i to kroz raspravu na široj platformi koja uključuje članove upravljačkih i nadzornih tijela.
Saznaj više
 
Otpočeli Dani Voje Radoičića
Ponedjeljak, 05.11.2018.
U prostorima Studentskog centra na održano otvorenje izložbe Fotogrupe ''Baltazar'' Sveučilišta u Rijeci. Otvorenjem ove izložbe otpočelo je obilježavanje Dana Voje Radoičića, poznatog riječkog umjetnika, koji će ove godine biti obilježeni po prvi puta, nizom aktivnosti u razdoblju od 5. do 20. studenog. 
Saznaj više
 
Uspjeh Dijane Dominis Prester
Srijeda, 31.10.2018.
Izv. prof. dr. sc. Dijana Dominis Prester i njen tim znanstvenika s Odjela za fiziku sudjelovali su u izgradnji najsnažnijeg gama-teleskopa na svijetu promjera 23 m, koji je 24. listopada pušten u pogon. Riječ je o teleskopu LST-1 u vrijednosti od 10 milijuna eura, smještenom na La Palmi.
Saznaj više
 
O reproduktivnim pravima na FFRI-u
Ponedjeljak, 29.10.2018.
Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter objavila je publikaciju ''Reproduktivna pravda za pravednije društvo'' na stručnoj konferenciji istog naziva, koja je održana 26. listopada 2018. godine u organizaciji Centra za ženske studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i PaRitera. 
Saznaj više
 
LEARN modul Realizatora
Ponedjeljak, 29.10.2018.
Nakon predstavljanja poslovnih slučajeva šest poduzeća i institucija case study natjecanja Realizator 2018. te rekordnog broja prijava na natjecanje Zaklada je otvorila prijave za edukacijski LEARN modul. Sudjelovanje je otvoreno svim studentima te se mogu prijaviti i oni koji se ne natječu na Realizatoru 2018.
Saznaj više
 
Predavanje i obilazak Kampusa
Ponedjeljak, 29.10.2018.
U četvrtak, 25. listopada na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održan je posjet projektu ''Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci''. Obiđeni su laboratoriji i superračunalo ''Bura'', a obilazak je vodila i više o provedbi projekta rekla prof. dr. sc. Nevenka Ožanić, voditeljica projekta.
Saznaj više
 
Dani Učiteljskog fakulteta u Rijeci
Srijeda, 24.10.2018.
Tijekom cijeloga tjedna, od 22. do 27. listopada obilježavaju se Dani Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Danas je održana centralna proslava – svečana sjednica Fakultetskog vijeća, kojom je predsjedala dekanica izv. prof. dr. sc. Lidija Vujičić. Predstavljan je i prvi broj časopisa Odgojno-obrazovne teme.
Saznaj više
 
Otvoren Lektorat slovenskog jezika
Srijeda, 24.10.2018.
Na Odjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci danas, 24. listopada 2018. svečano je otvoren Lektorat slovenskog jezika. Svečanosti je prisustvovala Nj. E. dr. sc. Smiljana Knez, veleposlanica Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj. Izborni kolegiji upisivat će se od ljetnog semestra.
Saznaj više
 
Ponavljanje izbora za Studentski zbor
Srijeda, 24.10.2018.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci donosi Odluku o ponavljanju izbora za predstavnike u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci (na razini Sveučilišta). Izbori će biti održani u srijedu, 28. studenog 2018. od 8 do 20 sati. Izbori se ponavljaju u 7. (Stručni studiji i Specijalistički diplomski stručni studiji) i 8. (Izvanredni studiji) izbornoj jedinici.''
Saznaj više
 
Elementi nove vizualne priče
Ponedjeljak, 22.10.2018.
U dvorani ''Akvarij'' danas je održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni elementi novog vizualnog koncepta Sveučilišta u Rijeci: službene mrežne stranice Sveučilišta te dvije mobilne aplikacije: UniRi i MenzaRi, kao i projekt Kišobran. Aplikacije su programirali studenti UNIRI.
Saznaj više
 
STEM područje - danas za sutra
Ponedjeljak, 22.10.2018.
Na Kampusu je održano otvaranje stručno-znanstvenog interdisciplinarnog skupa ''STEM područje u odgojno-obrazovnom sustavu: danas za sutra. Cilj je skupa popularizacija znanosti, poticanje razvoja kritičkog mišljenja i usmjeravanja djece prema STEM područjima te stvaranje društva znanja.
Saznaj više
 
Tjedan karijera na Ekonomskom
Ponedjeljak, 22.10.2018.
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Centar za karijere EFRI u razdoblju od 22. do 26. listopada 2018. organiziraju prvi ''Tjedan karijera EFRI'' – mjesto na kojem će se susresti iskustvo, ambiciozni mladi ljudi i uspješni poslovni subjekti. Studenti će moći dobiti informacije o poslovnim mogućnostima od stručnjaka iz prakse.
Saznaj više
 
Održana dodjela odličja Unisport-a
Petak, 19.10.2018.
Na Rektoratu je održana svečana dodjela odličja i zahvalnica studentima sportašima koji su u 2017./2018. akad. god. u Unisport ligi i na državnom studentskom prvenstvu Unisport Finals 2018. i Euroskim sveučilišnim igrama u Coimbri te Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu ostvarili sjajne rezultate.
Saznaj više
 
Održana dodjela Inicijalnih potpora
Petak, 19.10.2018.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 19. listopada 2018. održana je svečana dodjela potvrda dobitnicima ''Inicijalnih potpora mladim istraživačima za 2017. i 2018. godinu''. Događanje je bilo i prilika za razgovor mladih istraživača s rektoricom prof. dr. sc. Snježanom Prijić Samaržijom.
Saznaj više
 
Mrle i Ivanka predstavili Sailor
Petak, 19.10.2018.
Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević predstavili su jučer, 18. listopada na Kampusu, u sklopu Sajma stipendija i visokoga obrazovanja, projekt ''Zvuk Rijeke'' – zvuk koji će ostati poznat u povijesti kao prvi zvuk koji se može i vidjeti. Na projektu će surađivati s prof. dr. sc. Vanjom Travašem s Građevinskog fakulteta. 
Saznaj više
 
Kakva znanja treba Rijeka?
Petak, 19.10.2018.
Umjesto klasičnog ceremonijalnog otvaranja, Sajam stipendija i visokoga obrazovanja jučer, 18. listopada 2018. u 10 je sati na sveučilišnom Kampusu u zgradi sveučilišnih odjela otvoren SAS salonom – panel-raspravom koja je pokušala dati odgovor na pitanje ''Koja znanja za budućnost treba Rijeka?''
Saznaj više
 
U Akvariju s rektoricom
Četvrtak, 18.10.2018.
Predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Pegi Pavletić moderirala je razgovor rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije i studenata Sveučilišta u Rijeci, održan danas, nakon kraćeg uvodnog predavanja rektorice, a povodom početka nove akademske godine, u ''Akvariju'' na sveučilišnom Kampusu. 
Saznaj više
 
Tribina o mirenju u Vijećnici
Četvrtak, 18.10.2018.
U sklopu Tjedna mirenja u ponedjeljak, 22. listopada u 17 sati u Vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, bit će održana tribina pod nazivom ''Mirenje/medijacija pr(a)vi način rješavanja konflikata i sporova''. Tribinu organiziraju Hrvatska udruga za mirenje i SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava iz Rijeke.
Saznaj više
 
Održan okrugli stol u Akvariju
Četvrtak, 18.10.2018.
U dvorani ''Akvarij'' Studentskog centra Rijeka na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održan je okrugli stol pod nazivom ''Akademska čestitost: putevi i stranputice''. Predstavljeno je i Vijeće časti Sveučilišta u Rijeci. Zaključeno je kako je najgore kada se o problemima ove prirode ne govori ili ih se ''gura pod tepih''.
Saznaj više
 
Mrle i Ivanka na Kampusu!
Srijeda, 17.10.2018.
Na Sajmu stipendija i visokoga obrazovanja, čije će ovogodišnje riječko izdanje biti održano sutra, u četvrtak, 18. listopada od 10 do 16 sati na Kampusu u zgradi sveučilišnih odjela, Damir Martinović Mrle iz grupe Let 3 i Ivanka Mazurkijević predstavit će projekt ''Zvuk Rijeke'' – prvi zvuk koji se može vidjeti!
Saznaj više
 
Održan 14. Sajam stipendija u ZG-u
Srijeda, 17.10.2018.
U utorak, 16. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održano je 14. zagrebačko izdanje Sajma stipendija i visokoga obrazovanja. Na Sajmu su sudjelovali i predstavnici riječkih fakulteta - Ekonomskog, Pravnog i Pomorskog te Natalija Perković i Lorena Matek, djelatnice Centra za studije UNIRI.
Saznaj više
 
Popričaj s rektoricom!
Srijeda, 17.10.2018.
U četvrtak, 18. listopada s početkom u 12 sati, povodom početka nove akademske godine, u dvorani ''Akvarij'' na Kampusu bit će održan susret rektorice  prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije sa studenticama i studentima Sveučilišta u Rijeci. Rektorica će održati kraće predavanje, a uslijedit će razgovor. 
Saznaj više
 
Održana 19. sjednica Senata
Utorak, 16.10.2018.
Na 19. sjednici Senata održanoj 16. listopada 2018., članovima Senata predstavljena je nova prorektorica za informatizaciju i organizaciju prof. dr. sc. Senka Maćešić. Prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je prof. dr. sc. Sandri Milić te prof. dr. sc. Alenu Brautu s Medicinskog fakulteta.
Saznaj više
 
Gospodarski savjet RITEH-a
Utorak, 16.10.2018.
Na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održana je prva sjednica Gospodarskog savjeta Tehničkog fakulteta. Gospodarski savjet osnovan je odlukom dekanice prof. dr. sc. Jasne Prpić Oršić, a, uz članove uprave Fakulteta, čine ga čelnici uglednih institucija i trgovačkih društava iz područja djelatnosti Fakulteta. 
Saznaj više
 
O akademskoj čestitosti
Utorak, 16.10.2018.
Sveučilište u Rijeci poziva zainteresirane na okrugli stol o temi ''Akademska čestitost: putevi i stranputice'', koji će biti održan u srijedu, 17. listopada u 12 sati u dvorani ''Akvarij'' na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Uvodno slovo održat će rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija. Moderirat će prorektorica prof. dr. sc. Sanja Barić.
Saznaj više
 
U četvrtak počinje 5. STIFF
Utorak, 16.10.2018.
U četvrtak, 19. listopada u 19 sati u Art-kinu počinje 5. Međunarodni studentski filmski festival STIFF, na kojem će do nedjelje, 21. listopada biti prikazan pregled sjajnih filmova mladih autorica i autora - studentica i studenata, koji dokazuju da studentski kvalitetom i raznovrsnošću pristupa nerijetko premašuje rad starijih filmaša.
Saznaj više
 
Od ove godine i Hrvatski kutak
Ponedjeljak, 15.10.2018.
Ovogodišnji Sajam stipendija predstavlja Hrvatski kutak, prostorno izdvojen dio Sajma na kojemu će programe stipendiranja izlagati hrvatska visoka učilišta, javne institucije, zaklade, tvrtke, udruge... Cilj je omogućiti studentima da saznaju informacije o stipendijama koje su im dostupne za studiranje u Hrvatskoj.
Saznaj više
 
Poziv na otvorenje Realizatora
Ponedjeljak, 15.10.2018.
U srijedu, 17. listopada 2018. s početkom u 17 sati u prostoru STEPRI znanstveno-tehnologijskog parka na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održano otvorenje treće edicije case study natjecanja Realizator 2018. u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci. Prijave se primaju putem online obrasca do 21. listopada 2018. 
Saznaj više
 
Izložba plakata o UNIRI na Korzu
Petak, 12.10.2018.
Sveučilište u Rijeci ove godine obilježava 385 godina visokog obrazovanja u Rijeci i 45. obljetnicu svojeg osnutka. Tim je povodom pripremljena i izložba suvremenih plakata koja je danas, u petak, 12. listopada postavljena na postamentima na Korzu. Izložbu je moguće razgledati do petka, 26. listopada.
Saznaj više
 
Tko dobiva stipendije u RH?
Petak, 12.10.2018.
Sajam stipendija i visokog obrazovanja pružit će detaljne podatke o stipendiranju studenata. Prema podatcima istraživanja EUROSTUDENT, stipendije kao izvor prihoda za pokrivanje troškova studija navelo je 23% hrvatskih studenata. Prosječan iznos stipendije u Hrvatskoj iznosi 949 kn mjesečno. 
Saznaj više
 
Kostelići na Pravnom
Petak, 12.10.2018.
U četvrtak, 11. listopada 2018. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u sklopu kolegija ''Sportsko pravo'' na Integriranom sveučilišnom studiju ''Pravo'' gostovali su državna tajnica za šport gđa Janica Kostelić i proslavljeni športaš g. Ivica Kostelić. Govorili su programu Be Active i o važnosti športa za svakog građanina.
Saznaj više
 
Najava događanja u listopadu
Četvrtak, 11.10.2018.
Sveučilište u Rijeci ove godine obilježava 385 godina visokog obrazovanja u Rijeci i 45. obljetnicu svojeg osnutka. Tim je povodom u sklopu cjelogodišnjeg bogatog programa pripremljena i izložba suvremenih plakata koja će biti postavljena na Korzu u petak, 12. listopada, a trajat će do ponedjeljka, 22. listopada. 
Saznaj više
 
Nauči kineski na EFRI-u!
Četvrtak, 11.10.2018.
Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci kreću novi početnički i napredni tečajevi kineskog jezika koje mogu pohađati svi zainteresirani punoljetni građani s osnovnim znanjem engleskom jezika. Riječ je o programu cjeloživotnog obrazovanja koji na Ekonomskom fakultetu provodi Konfucijev institut. 
Saznaj više
 
Ivana Brlić Mažuranić i Rijeka
Četvrtak, 11.10.2018.
U srijedu, 17. listopada s početkom u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka bit će održano predavanje ''Ivana Brlić Mažuranić i Rijeka'', posljednje u ovoj godini iz ciklusa Colloquia Fluminensia – razgovori s baštinom u Sveučilišnoj knjižnici. Predavanje će održati održat će dr. sc. Vinko Brešić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu. 
Saznaj više
 
Nauči kineski na FMTU-u!
Utorak, 09.10.2018.
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i ove godine održava programe cjeloživotnoga obrazovanja na kineskom jeziku. U tijeku su upisi nove generacije polaznika programa: ''Kineski jezik u turizmu za početnike“ te ''Poslovno komuniciranje na kineskom za početnike''.
Saznaj više
 
Ususret Sajmu stipendija
Petak, 05.10.2018.
Nositelji obrazovnih politika i studenti predstavit će svoje prijedloge za otklanjanje niske stope zapošljivosti završenih studenata. Sajam će biti održan 16. listopada 2018. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te 18. listopada 2018. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja.
Saznaj više
 
Prijavi se na Realizator 2018!
Petak, 05.10.2018.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci predstavila je treću ediciju sveučilišnog case study natjecanja Realizator, projekta pokrenutog s ciljem povezivanja akademske i gospodarske zajednice. Otvorenje će biti održano 17. listopada na STEPRI-u na Kampusu, a prijave su otvorene do 21. listopada 2018.
Saznaj više
 
Program za istraživače
Petak, 05.10.2018.
U Sveučilišnoj knjižnici Rijeka pokrenut je program cjeloživotnoga obrazovanja ''Informacijski alati za istraživače'' s ciljem zadovoljavanja potrebe da se u populaciji istraživača, osobito pripadnika Sveučilišta u Rijeci, prošire znanja i vještine korištenja suvremenih alata za upravljanje znanstvenim informacijama.
Saznaj više
 
Radionice za studente
Petak, 05.10.2018.
Udruga za razvoj visokoga školstva ''Universitas'' poziva studente Sveučilišta u Rijeci na sudjelovanje u edukaciji ''UNIKAPS – kompetencije akademskog pisanja za studente''. Krajem listopada bit će održane 2 radionice namijenjene studentima 1. godine, ali i ostalim studentima. Prijave su otvorene do 22. listopada.
Saznaj više
 
45 godina studija prava u Rijeci
Srijeda, 03.10.2018.
Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća na Pravnom je fakultetu danas, 3. listopada obilježena obljetnica kojom se slavi 45 godina postojanja studija prava u Rijeci. Svečanost je predvodila dekanica prof. dr. sc. Vesna Crnić Grotić, a u ime Sveučilišta obratila se rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.
Saznaj više
 
Čovjek uči dok je živ!
Srijeda, 03.10.2018.
''Na Sveučilištu smo svjesni da moramo promisliti o reviziji kompetencija, jer tržište traži tzv. taylor made kompetencije. Jedan od odgovora je i cjeloživotno obrazovanje, obrazovanje otvorenoga tipa i hibridno učenje'', kazala je rektorica Prijić Samaržija na predstavljanju Tjedna cjeloživotnog učenja.
Saznaj više
 
Održan Erasmus Welcome Day
Srijeda, 03.10.2018.
U srijedu, 3. listopada Ured za međunarodnu mobilnost Sveučilišta u Rijeci u zgradi Građevinskog fakulteta organizirao je informativni dan (Erasmus Welcome Day) za dolazne Erasmus studente koji već osmu godinu u okviru programa Erasmus dolaze na studijski boravak na Sveučilište u Rijeci.
Saznaj više
 
Upiši Kriminalistiku!
Srijeda, 03.10.2018.
Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij ''Kriminalističko istraživanje'' za stjecanje akademskog naziva sveučilišni/a specijalist/ica kriminalističkog istraživanja (univ. spec. crim.) u 2018./2019. akad. god. Rok za prijave je 29. listopada!
Saznaj više
 
Održana Ljetna škola
Srijeda, 03.10.2018.
U petak, 28. rujna 2018. u Delta Lab-u u Rijeci održana je konferencija za medije povodom zatvaranja Ljetne škole inovativne interpretacije industrijske baštine organizirane u sklopu projekta ''Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine''. Više na adresi www.cib.uniri.hr
Saznaj više
 
Sudjelovalo preko 18.000 građana
Utorak, 02.10.2018.
U petak, 28. rujna 2018. od 17 do 22 sata u Tower Centru Rijeka održana je Europska noć istraživača 2018. Projekt je istovremeno, tradicionalno zadnjega petka u rujnu, održan u četiri hrvatska grada: Zagrebu, Splitu, Puli i Rijeci te u preko 300 gradova Europe. Preko 18 tisuća posjetitelja obišlo je 12 ''istraživačkih'' postaja.
Saznaj više
 
Dobrodošlica rektorice
Ponedjeljak, 01.10.2018.
Drage studentice i studenti, brucošice i brucoši Sveučilišta u Rijeci! Krećete na put ostvarenja svojih želja i ciljeva, a Sveučilište postaje vaš drugi dom. Vodit ćemo brigu da dobijete najbolje obrazovanje i potrebnu potporu kako biste te želje i ciljeve i ostvarili. Veselimo se što postajete dio našeg Sveučilišta!
Saznaj više
 
Prof. Maćešić stupa na dužnost
Ponedjeljak, 01.10.2018.
S današnjim danom stupa na dužnost prof. dr. sc. Senka Maćešić, novoimenovana prorektorica za informatizaciju i organizaciju Sveučilišta u Rijeci. Imenovala ju je rektorica na posljednjoj sjednici Senata održanoj 25. rujna 2018. Prorektorica Maćešić dolazi s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Produžen rok za prijave
Ponedjeljak, 01.10.2018.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci produžila je rok prijave na natječaj za dodjelu ''Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2017.'' do 7. listopada 2018. Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava prijava i zemaljskom poštom. Za sve upite obratite se na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Saznaj više
 
O masenoj spektrometriji
Ponedjeljak, 01.10.2018.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi sveučilišnih odjela u utorak, 2. listopada u 10 sati bit će održan 25. simpozij, u organizaciji Zavoda za biomedicinske znanosti u Rijeci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i partnera, pod nazivom Modern Mass Spectrometry in Medicine. Dobrodošli su zainteresirani.
Saznaj više
 
10 godina Biotehnologije
Petak, 28.09.2018.
Odjel za Biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci proslavio je jučer 10 godina od osnivanja. Nakon svečanosti održan je i okrugli stol s temom ''Biotehnologija – primjene i perspektive'', na kojem su stručnjaci iz realnog sektora izložili svoja iskustva s Odjelom, odnosno kadrom koje Odjel za biotehnologiju producira.
Saznaj više
 
Priznanje Sveučilišnoj
Petak, 28.09.2018.
Turistička zajednica Grada Rijeke je u srijedu, 26. rujna 2018. dodijelila, među ostalima, priznanje i Sveučilišnoj knjižnici Rijeka povodom 70. obljetnice djelovanja i 50. obljetnice stalnog postava izložbe Glagoljica te za dugogodišnji doprinos razvoju turizma i promicanje kulturnog identiteta grada Rijeke.
Saznaj više
 
Zoran Vakula održao predavanje
Petak, 28.09.2018.
U sklopu manifestacije ''Rijeka tehnologije'' Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a održao je u srijedu predavanje u Vijećnici Grada Rijeke. Kazao je kako je toga dana na Zavižanu izmjereno čak -4 Celzijeva stupnja, najniža temperatura u rujnu te kako je izgledno da će vremenski ekstremi biti sve češći i žešći.
Saznaj više
 
Ponavljanje izbora za Studentski zbor
Četvrtak, 27.09.2018.
Rektorica je donijela Odluku o određivanju dana ponavljanja izbora za predstavnike u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci (na razini Sveučilišta). Izbori će biti održani 25. listopada 2018. od 8 do 20 sati. Izbori se ponavljaju u 7. (Stručni studiji i Specijalistički diplomski stručni studiji) i 8. (Izvanredni studiji) izbornoj jedinici.
Saznaj više
 
CIB se predstavio u Sisku
Četvrtak, 27.09.2018.
Na poziv ravnatelja Gradskog muzeja Sisak mr. sc. Vlatka Čakširana, Centar za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci (CIB) predstavio se u utorak, 25. rujna izlaganjem ''Obnova školskog broda Galeb i palaće Šećerane u sklopu kompleksa Benčić'' na 6. Danima industrijske baštine grada Siska.
Saznaj više
 
Rektorica podržava Odluku
Četvrtak, 27.09.2018.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija podržava Odluku Vlade RH, kojom je usvojeno tzv. programsko financiranje za naredne četiri godine, ocijenivši to dobrim smjerom za razvoj upravljanja visokog školstva, baziran na poticanju znanstvenog rada i ostvarenju rezultata.
Saznaj više
 
Tjedan brucoša u Sveučilišnoj
Četvrtak, 27.09.2018.
Idućeg će tjedna, od 1. do 5. listopada 2018. u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka bit će održan ''Tjedan brucoša''. Saznaj sve o Sveučilišnoj knjižnici (SVKRI) i njenim uslugama tijekom cijeloga tjedna, upoznaj se s Knjižnicom od 14 do 15 sati, a od 15 do 17 sati plati povoljniju članarino po cijeni od samo 25 kuna!
Saznaj više
 
Završna predstavljanja
Četvrtak, 27.09.2018.
U petak, 28. rujna 2018. s početkom u 17 sati u prostorima Delta Laba bit će održano završno predstavljanje volonterskih radova polaznika dvotjedne Ljetne škole inovativne interpretacije industrijske baštine, koji su istraživali inovativne interpretacije broda ''Galeb'' i palače Šećerane te zatvaranje Ljetne škole.
Saznaj više
 
O strateškom odlučivanju
Srijeda, 26.09.2018.
U okviru Tjedna Centra za e-učenje SRCE-a u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike održan je okrugli stol o temi "Strateško odlučivanje u visokom obrazovanju - implementacija otvorenog učenja i učenja na daljinu", na kojem je sudjelovala rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija.
Saznaj više
 
Održana 18. sjednica Senata
Utorak, 25.09.2018.
Na 18. redovnoj sjednici Senata, na osobni zahtjev, dužnosti prorektora za organizaciju i upravljanje infrastrukturom razriješen je prof. dr. sc. Goran Turkalj. Prorektoricom za informatizaciju i organizaciju imenovana je prof. dr. sc. Senka Maćešić s Tehničkog fakulteta.
Saznaj više
 
Career paths in teaching
Utorak, 25.09.2018.
Na Sveučilištu u Rijeci 24. i 25. rujna 2018. održava se 3. sastanak radne skupine Career paths in teaching Europske udruge sveučilišta. U radnoj skupini sudjeluju predstavnici 8 europskih sveučilišta i Europske udruge sveučilišta. Kao predstavnik Sveučilišta u Rijeci u radnoj skupini sudjeluje doc. dr. sc. Marko Turk.
Saznaj više
 
Najavljena Rijeka tehnologije
Ponedjeljak, 24.09.2018.
U prostoru RI INFO-a danas je najavljena manifestacija ''Rijeka tehnologije'', koja će, u sklopu obilježavanja 45. obljetnice Sveučilišta u Rijeci, biti održana od srijede do petka, 26. do 28. rujna 2018. Cilj je događanja popularizacija i promocija znanosti i obrazovanja u prirodnim i tehničkim znanostima među građanima.
Saznaj više
 
Pravo europskih integracija
Ponedjeljak, 24.09.2018.
Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci raspisao je natječaj za poslijediplomski specijalistički studij Pravo europskih integracija. Predsjedanje HR EU-om u prvoj polovici 2020. zahtijevat će angažman stručnjaka specijaliziranih u ovom području. Studij traje 2 semestra, a natječaj je otvoren do kraja rujna.
Saznaj više
 
7. DiaTransplant u Opatiji
Petak, 21.09.2018.
Od 11. do 14. listopada 2018. u Opatiji će biti održan 7. hrvatski simpozij o nadomještanju bubrežne funkcije s međunarodnih sudjelovanjem DiaTransplant 2018. Medicinski fakultet jedan od organizatora, a Sveučilište u Rijeci i Akademija medicinskih znanosti Hrvatske pokrovitelji.
Saznaj više
 
Predavanje - prof. dr. sc. Romiță Iucu
Petak, 21.09.2018.
Prorektor Sveučilišta u Bukureštu prof. dr. sc. Romiță Iucu s Fakulteta za psihologiju i obrazovne znanosti održat će predavanje pod naslovom: The new Professionalization of the Academic Career in the context of the European Education Area u utorak, 25. rujna 2018. s početkom u 15 sati u Akvariju Studentskog centra.
Saznaj više
 
Najavljena riječka Noć istraživača
Četvrtak, 20.09.2018.
U prostorijama Odjela za biotehnologiju na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno riječko izdanje ovogodišnje Europske noći istraživača, koja će biti održana u petak, 28. rujna 2018. od 17 do 22 sata u Tower Centru Rijeka. Posjetitelji će moći obići 12 istraživačkih punktova! 
Saznaj više
 
Završnica riječkih Nevidljivih sila
Četvrtak, 20.09.2018.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci poziva zainteresirane da se u četvrtak, 27. rujna u 18.30 sati u Malom salonu (Korzo 24) priključite ugodnom druženju u čast žena koje su oblikovale naš grad – riječkih Nevidljivih sila! Na završnici ove građanske akcije bit će najavljena nova stipendija Delta Women Award.
Saznaj više
 
Projekt LO.PA.Z. Plus
Četvrtak, 20.09.2018.
Započinju edukacije za nezaposlene u sklopu projekta LO.PA.Z. PLUS,  odobrenog iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2 milijuna kn. Korisnik je Riječka razvojna agencija Porin, a jedan od partnera Sveučilište u Rijeci. Ugovorne obveze Sveučilišta provodit će Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra.
Saznaj više
 
Uspjeh tima prof. Bojana Polića
Utorak, 18.09.2018.
Prestižni časopis Nature Immunology objavio je rezultate istraživanja grupa znanstvenika sa Zavoda za histologiju i embriologiju  Medicinskog fakulteta, koju predvodi prof. dr. sc. Bojan Polić. Uspjeli su razjasniti dosad neutvrđen način na koji vrsta limfocita poznata kao NK stanica postaje reaktivna prema tumorima i virusima.
Saznaj više
 
Kako predstaviti Galeb i Šećeranu
Petak, 14.09.2018.
Od 16. do 29. rujna 2018. u Rijeci će biti održana Ljetna škola inovativne interpretacije industrijske baštine, koju organiziraju Centar za industrijsku baštinu i Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci u suradnji s organizacijom European Heritage Volunteers i platformom Culture Hub Croatia. 
Saznaj više
 
Najavljena Noć istraživača 2018.
Petak, 14.09.2018.
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljena Europska noć istraživača koja će, kao i u brojnim gradovima diljem Europe, u petak, 28. rujna 2018. biti održana u Tower Centru u Rijeci te u još tri hrvatska grada. Među 18 partnera projekta nalazi se i Sveučilište u Rijeci.
Saznaj više
 
Studentski dan sporta 20. rujna
Petak, 14.09.2018.
Studentski dan sporta u organizaciji Riječkog športskog sveučilišnog saveza bit će održan u četvrtak, 20. rujna 2018. organizira Studentski dan sporta. Sudjeluj na turniru u košarci, opusti se uz vježbanje ili se okušaj u bacanju frizbija, povlačenju konopa, borbi balonima... Prijavi se, dođi i pokaži da si najbolji!
Saznaj više
 
Škola ''Adamić'' u prostorima SVKRI
Srijeda, 12.09.2018.
''Važna funkcija Sveučilišta, uz razvoj znanosti i nastave, jest doprinos zajednici u kojoj djeluje. Jedan od stupova zajednice čine mladi talenti, a ova škola izvor je takvih talenata, naših budućih studenata'' izjavio je prorektor Alen Ružić danas na otvorenju novih prostorija Srednje škole Andrije Ljudevita Adamića.
Saznaj više
 
Natječaj za Nagrade Zaklade
Srijeda, 12.09.2018.
Podsjećamo, Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je natječaj za dodjelu ''Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci'' za 2017. kalendarsku godinu 2017. Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava prijava i zemaljskom poštom, a rok za podnošenje prijava je 30. rujna 2018.
Saznaj više
 
Rektorica Prijić Samaržija u Oslu
Utorak, 11.09.2018.
Rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija sudjelovala je na seminaru ''Minority and Migrant Rights in Europe in the era of Populism: Boosting Benefits and Addressing Challenges'' kao pozvani govornik s temom ''Migration and International Istitution'' u organizaciji instituta The Peace Research Institute Oslo.
Saznaj više
 
26. Konferencija ESPP-a
Ponedjeljak, 10.09.2018.
Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci danas je otvorena 26. Konferencija Europskog društva za filozofiju i psihologiju (European Society for Philosophy and Psyhology (ESPP). U ime rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije, skup je pozdravio prorektor za znanost prof. dr. sc. Alen Ružić.
Saznaj više
 
Obrazovanje za nastavnike
Četvrtak, 06.09.2018.
Centar za obrazovanje nastavnika Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci raspisao je Natječaj za upis na program DPPO-a (Dopunskog pedagoško – psihološkog obrazovanja za nastavnike. Program traju jednu godinu (dva semestra), a nosi 60 ECTS bodova. Prijave se zaprimaju do 20. rujna.
Saznaj više
 
Natječaj "UNIRI PROJEKTI"
Ponedjeljak, 03.09.2018.
altSveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu sredstava potpore znanstvenim istraživanjima na Sveučilištu u Rijeci za 2018. godinu - projekti iskusnih znanstvenika i umjetnika.
Prijave se podnose putem online obrasca na za to predviđenom mjestu na SharePoint Portalu od 7. rujna do 7. listopada ove godine.
Saznaj više
 
Održane 16. Igre prijateljstva
Ponedjeljak, 03.09.2018.
U petak, 31. kolovoza 2018. na Trsatskoj je gradini održano svečano otvaranje 16. po redu Igara prijateljstva. Igre je otvorio predsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije g. Erik Fabijanić, a otvorenju je nazočila i rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.
Saznaj više
 
Baltazar na Gradini ove nedjelje
Petak, 31.08.2018.
Na riječkome Korzu, ispred Radija Rijeke, jutros je je održana konferencija za medije na kojoj je najavljena manifestacija ''Baltazar na Gradini'', koja se događa u sklopu ''Ljeta na Gradini''. Program počinje ove nedjelje, 2. rujna u 15 sati, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan! Dođite i upoznajte profesora Baltazara!
Saznaj više
 
Predstavljeni IHC i Torpedo
Petak, 31.08.2018.
Danas, u petak, 31. kolovoza 2018. u jutarnjim je satima u konferencijskoj dvorani Riječke razvojne agencije Porin održano predstavljanje dva nova plovila: ''IHC'' i ''Torpedo'' studentskog sveučilišnog projekta Adria Hydrofoil. Nakon predstavljanja riječki studentski tim kreće na prestižno natjecanje u St. Tropez.
Saznaj više
 
Online kvizovi i logički zadatci
Petak, 31.08.2018.
U okviru Erasmus+ projekta ''Games for Learning Algorithnic Thinking – GLAT'', koji koordinira Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci, u utorak i srijedu, 28. i 29. kolovoza 2018. održana je radionica pod nazivom ''Online kvizovi i logički zadatci''. Sudjelovalo je dvadesetak učitelja iz osnovnih škola s riječkog područja. 
Saznaj više
 
Mobilna aplikacija Visit Krk
Četvrtak, 30.08.2018.
U sklopu projekta ''Kulturno nasljeđe otoka Krka'', nakon izrade mrežne stranice visitkrk.hr, Centar za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci izradio je i mobilnu aplikaciju kojom se kulturna baština otoka Krka, kroz pedesetak lokaliteta, predstavlja, istražuje i promovira putem pametnih telefona.
Saznaj više
 
Objavljena konačna rang-lista
Ponedjeljak, 27.08.2018.
Studentice i studenti! Studenski centar Rijeka objavio je konačnu rang-listu za ostvarivanje prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje u smještajnim objektima Studentskog centra Rijeka i slobodnim kapacitetima učeničkih domova u 2018./2019. akademskoj godini. Pogledajte rezultate!
Saznaj više
 
Okušaj se u školi glume!
Petak, 24.08.2018.
TRY theatre – kazalište za mlade na engleskom i škola glume - ove godine po prvi put otvara svoja vrata studentima! Nakon godina rada sa osnovnoškolcima i srednjoškolcima, žele vidjeti i studente pod svjetlima pozornice u TRY produkciji! Prijave za audicije otvorene su do 31. kolovoza! Zato požurite!
Saznaj više
 
Postani Junior Developer!
Četvrtak, 23.08.2018.
Do 23. rujna traju upisi u besplatan intenzivan program osposobljavanja za programiranje i poslovne vještine u sklopu projekta ''Bootcamp IT osposobljavanje za Junior Developera'', koji provode Centar tehničke kulture Rijeka i STEPRI znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Pogledaj video o FAKSiranju!
Utorak, 21.08.2018.
Kako bi budućim studentima pružila informacije o prijelazu u sustav visokog obrazovanja, vrstama visokih učilišta i studijskih programa te važnosti izbora kvalitetnih studijskih programa, Televizija Student je za Agenciju za znanost i visoko obrazovanje izradila je promotivni video pod nazivom ''FAKSiranje''. 
Saznaj više
 
Kreacijama su nam oplemenili grad!
Petak, 17.08.2018.
Oko 600 sudionica i sudionika Skupa europskih studenata arhitekture (European Architecture Students' Assembly), provelo je tijekom dvotjednog boravka u Rijeci 40 konstrukterskih i teoretskih radionica fokusiranih na prostor Rječine, Delte i njihove veze s gradom. Rezultati radionica ostaju lokalnoj zajednici.
Saznaj više
 
Postani specijalist hrane i pića!
Četvrtak, 16.08.2018.
Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u tijeku su prijave na program cjeloživotnog obrazovanja – stručnog usavršavanja koje traju jednu akademsku godinu, a kojim se stječe stručni naziv ''Specijalist hrane i pića''. Prijave se šalju poštom na adresu Fakulteta, a otvorene su do 31. kolovoza 2018. 
Saznaj više
 
Prijavi se u Kamp za brucoše!
Utorak, 14.08.2018.
U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i ove će godine biti održan RiBroo – Kamp za Brucoše i to od 27. do 30. rujna 2018. u hotelu u Uvali ''Scott''. Cijena kampa je 300 kuna, plativo u 2 rate. Upoznaj svoje vršnjake i starije kolege i kroz druženje edukativno-zabavni program saznaj sve o studiranju u Rijeci! 
Saznaj više
 
Pronađi stan uz pomoć SCRI-a!
Ponedjeljak, 13.08.2018.
U želji da pomogne studentima koji na natječaju za smještaj za akad. god. 2018. / 2019. nisu ostvarili pravo na subvencionirani smještaj ili ne žele boraviti u smještajnim kapacitetima studentskih naselja, Studentski centar Rijeka na Facebooku objavljuje ponudu i potražnju za smještajem u privatnim sobama i stanovima. 
Saznaj više
 
Upiši doktorski studij u Iki!
Petak, 10.08.2018.
Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci u tijeku su prijave na natječaje za upis 2 doktorska studija: Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu te Menadžment održivog razvoja. Prijave se podnose poštom ili predaju osobno, a natječaji su otvoreni do 30. rujna.
Saznaj više
 
Upiši studij na UNIRI!
Četvrtak, 09.08.2018.
Na Sveučilištu u Rijeci od ukupne kvote od 3.660 mjesta ostalo je ukupno 1.029 slobodnih mjesta za jesenski upisni rok za upise u prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih, preddiplomskih stručnih i integriranih sveučilišnih studija u 2018./2019. akademskoj godini. Rok za prijave je 19. rujna.
Saznaj više
 
Zlato Japankama i Korejancima
Srijeda, 08.08.2018.
Od 30. srpnja do 5. kolovoza u dvorani Centra Zamet održano je Svjetsko sveučilišno rukometno prvenstvo. Natjecanje je u Rijeku dovelo 345 sportašica i sportaša okupljenih u 19 timova i 13 država svijeta, a odigrane su 54 utakmice. U ženskoj konkurenciji zlato je osvojila ekipa iz Japana, a u muškoj iz Koreje. 
Saznaj više
 
Studenstki izbori u rujnu
Ponedjeljak, 06.08.2018.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija donijela je, na prijedlog Izbornog povjerenstva, Odluku kojom se kao datum ponavljanja izbora za studentske predstavnike u Studenski zbor Sveučilišta i zborove sastavnica određuje srijeda, 19. rujna 2018. u razdoblju od 8 do 20 sati. 
Saznaj više
 
Natječaj za Nagrade Zaklade
Ponedjeljak, 06.08.2018.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je natječaj za dodjelu ''Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci'' za 2017. godinu. Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava prijava i zemaljskom poštom, a rok za podnošenje prijava je 30. rujna (zaključana prijava i datum poštanskog žiga).
Saznaj više
 
Najava Svjetskog sveučilišnog rukometnog prvenstva
Petak, 27.07.2018.
altNa konferenciji za medije održanoj 27. srpnja 2018. u Salonu Grada Rijeke, ovaj su veliki sportski događaj javnosti približili predstavnici suorganizatora: u ime Sveučilišta u Rijeci rektorica, prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, ispred Grada Rijeke, gradonačelnik mr. sc. Vojko Obersnel, za Primorsko-goransku županiju Goran Petrc, pročelnik Ureda PGŽ te ispred organizacije WUCHandball 2018, operativna direktorica prvenstva Ivana Aničić.
Saznaj više
 
Suradnja u području pametne specijalizacije
Četvrtak, 26.07.2018.
altU Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas su rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija i župan primorsko-goranski Zlatko Komadina potpisali Sporazum o suradnji u području pametne specijalizacije, čime je stvoren institucionalni okvir za provedbu aktivnosti u okviru preporučenog modela EU. Događaju su nazočili pročelnici županijskih odjela, ravnatelji županijskih institucija, članovi Senata Sveučilišta, pomoćnici i savjetnici rektorice, te voditelji sveučilišnih centara.
Saznaj više
 
Očekivati neočekivano
Ponedjeljak, 23.07.2018.
altRIJEKA - „The Future is Now – znanost za bolju budućnost“ druga je konferencija članova Međunarodnog znanstvenog savjeta (MZS) Sveučilišta u Rijeci, koja se održala 23. srpnja 2018. u Vijećnici Grada Rijeke, a okupila je ugledne hrvatske znanstvenike sa svjetskih sveučilišta. Na početku Konferencije dupkom ispunjenoj dvorani obratili su se rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija te gradonačelnik mr. sc. Vojko Obersnel.
Saznaj više
 
The Future is Now - znanost za bolju budućnost
Četvrtak, 19.07.2018.
alt„The Future is Now – znanost za bolju budućnost“ druga je konferencija članova Međunarodnog znanstvenog savjeta (MZS) Sveučilišta u Rijeci, koja će biti održana u ponedjeljak, 23. srpnja 2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke s početkom u 10:30. Na konferenciji će sudjelovati prof. dr. sc. Ivan Đikić, prof. dr. sc. Danica Kragić Jensfelt i prof. Vedran Mimica, dipl. ing. arch.
Saznaj više
 
Osigurana sredstva za e-infrastrukturu
Četvrtak, 19.07.2018.
alt18. srpnja 2018. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt „Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)", referentnog broja KK.01.1.1.08.0001, u okviru „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020."
Saznaj više
 
Ponavljanje studentskih izbora u 2018. godini
Srijeda, 18.07.2018.
altRektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija donijela je Odluku o utvrđivanju dana ponavljanja izbora za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta i studentske zborove sastavnica Sveučilišta. Ponovljeni studentski izbori održat će se u srijedu, 19. rujna 2018. godine od 8 do 20 sati.

Saznaj više
 
Održana 17. sjednica Senata
Utorak, 17.07.2018.
altNa 17. redovnoj sjednici Senata počasno zvanje professor emeritus Sveučilišta u Rijeci dodijeljeno je dr. sc. Bruni Grbcu, redovitom profesoru u trajnom zvanju, u mirovini, Ekonomski fakultet, a dr. sc. Tomislavu Mrakovčiću s Tehničkog fakulteta u Rijeci te dr. sc. Damiru Muhviću s Medicinskog fakulteta u Rijeci potvrđen je izbor u trajno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora.
Saznaj više
 
Otvoren javni poziv
Četvrtak, 12.07.2018.
Zaklada FIPRO u suradnji s Primorsko-goranskom županijom objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava iz projekta ''Komercijalizacija inovacija'' na koji zainteresirani mogu prijaviti projekte do 1. listopada 2018. Prijaviti se mogu inovativni poduzetnički projekti s područja Primorsko-goranske županije.
Saznaj više
 
Znanost, a ne predrasude
Srijeda, 11.07.2018.
''Iako smo bili uvjereni da je znanost odavno izborila svoju stabilnu poziciju, svjedočimo tome da se znanost proglašava ideologijom, kao bilo koja. Danas s ovog mjesta želimo poručiti da znanost nema alternative'', izjavila je rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, otvarajući prvu Konferenciju članova Međunarodnog znanstvenog savjeta.
Saznaj više
 
Dan Građevinskog fakulteta
Utorak, 10.07.2018.
U petak, 6. srpnja održana je proslava Dana Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Prorektor za organizaciju i upravljanje infrastrukturom prof. dr. sc. Goran Turkalj pozdravio skup, a dekanica izv. prof. dr. sc. Ivana Štimac Grandić podnijela je izvješće o radu Fakulteta u protekloj akademskoj godini.
Saznaj više
 
Ljetna škola za političke filozofe
Ponedjeljak, 09.07.2018.
Na Filozofskom fakultetu u organizaciji Odsjeka za filozofiju, Centra za napredne studije jugoistočne Europe i Hrvatskog društva za analitičku filozofiju od 25. do 29. lipnja održana je Ljetna škola za političke filozofe ''Jednakost i građanstvo''. Po zvučnosti filozofskih imena i kontinuitetu prometnula se u najjaču takvu školu u regiji.
Saznaj više
 
Škola engleskog za romsku djecu
Četvrtak, 05.07.2018.
U Osnovnoj školi ''Škurinje'' do petka, 6. srpnja održava se Ljetna škola engleskog jezika za djecu romske nacionalnosti. Volonteri Sveučilišta u Rijeci rade s romskom djecom prema planu i programu učenja engleskoga jezika za najmlađe, kroz 4 dana na razini 1. razreda osnovne škole. U American Corneru održana je čitanje slikovnica i igrokaz. 
Saznaj više
 
6. Ljetna škola na Cresu
Srijeda, 04.07.2018.
U ponedjeljak, 2. srpnja održano je otvaranje 6.međunarodne ljetne škole nastale u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Pomona College (Claremont, California), University of Groningen (Netherlands), Montclair State University (Montclair, New Jersey) te University of the South in Sewanee (Tennessee). 
Saznaj više
 
Pomoć u potrazi smještaja
Srijeda, 04.07.2018.
U želji da pomogne studentima koji na natječaju za smještaj za akademsku godinu 2018. / 2019. neće ostvariti pravo na subvencionirani smještaj ili ne žele boraviti u smještajnim kapacitetima studentskih naselja, Studentski centar Rijeka na Facebooku objavljuje ponudu i potražnju za smještajem u privatnim sobama i stanovima. 
Saznaj više
 
O izazovima populizma
Utorak, 03.07.2018.
Sveučilište u Rijeci i Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) pozivaju zainteresirane na okrugli stol pod nazivom ''Izazovi populizma u suvremenoj Europi'', koji će biti održan u četvrtak, 5. srpnja 2018. s početkom u 18 sati u café-baru ''Akvarij''. Sudjeluju: Marijana Grbeša, Berto Šalaj, Nebojša Zelić i Boris Pavelić.
Saznaj više
 
Znanost, a ne predrasude
Ponedjeljak, 02.07.2018.
U petak, 6. srpnja, u jutarnjem i poslijepodnevnom dijelu, bit će održana 1. Konferencija Međunarodnog znanstvenog savjeta (MZS) Sveučilišta u Rijeci pod nazivom ''Science First – Znanost, a ne predrasude''. Konferencija će se održati u prostoru café-bara ''Akvarij'' na Kampusu.
Saznaj više
 
Promocija knjige Tibora Pognja
Petak, 29.06.2018.
Na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci danas, 29. lipnja 2018. održana je promocija monografije Series of Bessel and Kummer-Type Functions autora prof. dr. sc. Tibora Pognja, matematičara, najproduktivnijeg znanstvenika Pomorskog fakulteta, izdana u Springerovoj seriji Lecture Notes in mathematics 2207.
Saznaj više
 
Prijam rumunjskog veleposlanika
Petak, 29.06.2018.
Danas, 29. lipnja 2018. održan je nastupni posjet veleposlanika Rumunjske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Constantina Mihaila Grigoriea Sveučilištu u Rijeci. Nj. E. u pratnji konzula Aurela Georgescua i počasnog konzula Dragutina Kamenskog ugostila je na Rektoratu rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija sa suradnicima. 
Saznaj više
 
Pet godina RH u Europskoj uniji
Četvrtak, 28.06.2018.
''Hrvatska je pred ulazak u Europsku uniju imala oko 1 milijun neriješenih slučajeva na sudovima. Danas ima oko 400 tisuća. To svakako nije riješen problem, ali je napredak vidljiv'' izjavio je danas na obilježavanju 5 godina Hrvatske u Europskoj uniji na Pravnom fakultetu državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa RH dr. sc. Kristijan Turkalj.
Saznaj više
 
Na krilima samostalnosti
Četvrtak, 28.06.2018.
S posljednjim danima školske godine završio je i projekt Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci pod nazivom  ''Na krilima samostalnosti - radionice za osnaživanje mladih u postupku izlaska iz alternativne skrbi''. Projekt su osmislili i vodili Ines Šoštarić, studentica Učiteljskog fakulteta i Kruno Topolski, student Ekonomskog fakulteta.
Saznaj više
 
Velik uspjeh MEDRI tima
Srijeda, 27.06.2018.
U uglednom časopisu Immunity, trenutno najcitiranijem časopisu u području imunologije, prihvaćen je znanstveni rad pod naslovom Virus-induced interferon-gamma causes insulin resistance in skeletal muscle and derails glycemic control in obesity doktoranda Marka Šestana i grupe znanstvenika s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 
Saznaj više
 
Osnovano Vijeće emeritusa
Srijeda, 27.06.2018.
Na jučerašnjoj sjednici Senat Sveučilišta u Rijeci donio je odluku o osnivanju Vijeća professora emeritusa Sveučilišta u Rijeci. Danas, 27. lipnja 2018. na Rektoratu je održana prva, konstituirajuća sjednica ovoga Vijeća. Za predsjednika je izabran prof. emerit. dr. sc. Pavao Komadina, a za zamjenika prof. emerit. dr. sc. Vidoje Vujić.
Saznaj više
 
Održana 16. sjednica Senata
Utorak, 26.06.2018.
altDanas, 26. lipnja 2018. održana je 16. redovna sjednica Senata. Na današnjoj sjednici donesena je odluka o dodjeli počasnog doktorata (gradus doctoris honoris causa) Igoru Mandiću, hrvatskom književniku, kritičaru i fenomenologu kulture, zbog posebnog doprinosa od trajnog značaja razvoju kulturalnih studija u Republici Hrvatskoj.
Saznaj više
 
Prijam delegacije grada Daliana
Četvrtak, 21.06.2018.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas je održan prijam delegacije kineskoga grada Daliana, grada prijatelja Rijeke, koju predvodi gđa Wen Xueqiong, zamjenica gradonačelnika Daliana, a koja se nalazi u službenom posjetu Rijeci. Delegaciju je primila rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija sa suradnicima.
Saznaj više
 
Izložba fotografija UNIRI fotogrupe
Četvrtak, 21.06.2018.
Fotogrupa Sveučilišta u Rijeci ''Baltazar'' poziva zainteresirane na otvorenje izložbe fotografija, koje će biti održano u srijedu, 27. lipnja 2018. u 12 sati u prostoru Narodne čitaonice, Korzo 24. Izložba će biti otvorena do subote, 7. srpnja 2018. Izlažu: Jelena Babić, Vladimir Buneta, Martina Ivanišević, Dinko Jurjević i Vanja Korica. 
Saznaj više
 
SCRI će ugostiti velik broj gostiju
Četvrtak, 21.06.2018.
Pred Studentskim centrom Rijeka radno je ljetno tijekom kojega će ugostiti velik broj gostiju. Jednu od najvećih grupa činit će polaznici The Rijeka Annual International Youth Summit for Creativity and Peace, a koji će u periodu od 9. do 16. srpnja 2018. u Studentsko naselje ''Ivan Goran Kovačić'' dovesti preko 250 gostiju. 
Saznaj više
 
Predstavljanje monografije
Četvrtak, 21.06.2018.
Na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u petak, 29. lipnja 2018. bit će održano predstavljanje monografije Series of Bessel and Kummer-Type Functions autora dr. sc. Tibora Pognja, profesora Pomorskog fakulteta u Sveučilišta Rijeci i još dvoje koautora: dr. sc. Árpáda Baricza  i dr. sc. Dragane Jankov Maširević.
Saznaj više
 
Uspjeh prof. dr. Josipa Brnića
Petak, 15.06.2018.
Prof. dr. sc. Josipu Brniću s Tehničkog fakulteta dodijeljeno je počasno zvanje Visiting Professor na Shenyang University of Technology. Tijekom boravka u Kini prof. dr. sc. Josip Brnić s održao je nekoliko pozvanih predavanja na Beijing Institute of Technology, Shenyang University of Technology, Henan Polytechnic University te Shanghai University.
Saznaj više
 
Potpisan Ugovor o suradnji
Srijeda, 13.06.2018.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 13. lipnja potpisan je Ugovor o suradnji između Sveučilišta u Rijeci, Akademije primijenjenih umjetnosti i HNK Ivana pl. Zajca Rijeka. Ugovore su potpisali rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, dekanica izv. prof. mr. art. Letricija Linardić i intendant dr. sc. Marin Blažević. 
Saznaj više
 
Znanstveni kolokvij
Srijeda, 13.06.2018.
Znanstveni kolokvij Sveučilišta u Rijeci pod nazivom ''Razvoj zavoda za hidrotehniku i geotehniku kroz EU projekte'' održan je 12. lipnja 2018. na Građevinskom fakultetu u sklopu znanstvenog skupa, na kojem je predstavljen razvoj Zavoda za hidrotehniku i geotehniku kroz EU projekte i monografija napisana u sklopu cijele aktivnosti. 
Saznaj više
 
Hrana: Politike i inovacije
Petak, 08.06.2018.
U prostorima DeltaLaba (zgrada bivšeg Ivexa na Delti) danas je održano otvorenje i 1. radni dan dvodnevne konferencije Fashion Week – proljeće 2018. s temom ''Hrana: Politike i inovacije''. Izlaganja su održale zastupnica u EU parlamentu Biljana Borzan i pomoćnica ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića dr. sc. Jelena Đugum.
Saznaj više
 
O doktorskim studijima u Europi
Petak, 08.06.2018.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija plenarna je predavačica na godišnjoj skupštini Radne skupine za doktorsku edukaciju Europske udruge sveučilišta (European University Association Council for Doctoral Education – EUA CDE) koja se održava  7. i 8. lipnja u Ljubljani.
Saznaj više
 
Otvorena izložba FOOTB-ALL MIX
Četvrtak, 07.06.2018.
U Zapadnom trgovačkom centru – ZTC-u danas je održano otvorenje izložbe dizajna originalnih plakata pod nazivom FOOTB-ALL MIX, po jednoga iz svake od 32 zemlje koje će sudjelovati na nadolazećem Svjetskom nogometnom prvenstvu – Rusija 2018. Izložba se otvara danas u sve 32 zemlje.
Saznaj više
 
In memoriam Daša Drndić
Srijeda, 06.06.2018.
Profesorica na Filozofskom fakultetu i nagrađivana hrvatska književnica dr. sc.Daša Drndić preminula je jučer u Rijeci nakon duge i teške bolesti. Na Odsjeku za anglistiku radila je od 1999. do umirovljenja 2011. Predavala je modernu britansku književnost i kreativno pisanje i bila inspiracija generacijama studenata. 
Saznaj više
 
O obrazovanju odraslih
Srijeda, 06.06.2018.
U organizaciji BGL-ALC Networka i Ustanove za obrazovanje odraslih Dante u Opatiji će od četvrtka do nedjelje, 7. do 10 lipnja 2018. biti održana jubilarna 10. međunarodna znanstvena konferencija Education 2030 & Adult Learning: Global Perspectives and Local Communities - Bridges or Gaps? Agendas, praxis and research.
Saznaj više
 
HEPMP projekt - radni posjet
Utorak, 05.06.2018.
altOd subote do utorka, 26. do 29. svibnja 2018. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u koordinaciji prof. dr. sc. Željka Župana organiziran je radni posjet za nositelje projekta (pretežno anesteziologe i intenziviste) Strengthening Capacities for Higher Education of Pain Medicine in Western Balkan Countries – HEPMP.
Saznaj više
 
Bolje vas našli na Kampusu
Utorak, 05.06.2018.
U petak, 8 lipnja na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održan program ''Bolje vas našli''. Kampus, kao jedno od 27 susjedstava (Rijeka EPK 2020.), jedinstven je primjer sinergije znanosti i kulture grada. Camp(with)us poziv je da zajedno istražujemo, učimo i gradimo model građanstva .
Saznaj više
 
Judith Butler u HNK Rijeka
Utorak, 05.06.2018.
U ponedjeljak, 18. lipnja 2018. u 18 sati u HNK Ivana pl. Zajca javno predavanje pod nazivom ''Interpretiranje nenasilja'' održat će prof. dr. sc. Judith Butler, američka filozofkinja i teoretičarka roda. Predavanje otvara Ljetnu školu ''Kritika nasilja danas: kako misliti i boriti se protiv nasilja?'
Saznaj više
 
Rektorica u Rimu na konferenciji
Ponedjeljak, 04.06.2018.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci kao predstavnica Rektorskog zbora Republike Hrvatske sudjelovala je ja na 4. Berlinskom procesu u Rimu. Riječ je o četvrtoj zajedničkoj konferenciji znanosti - Procesa za Zapadni Balkan, koja se održala od 30. svibnja do 1. lipnja u Rimu s temom ''Konvergencija, kohezija i suradnja u jugoistočnoj Europi''.
Saznaj više
 
Novi Erasmus natječaji
Srijeda, 30.05.2018.
S 1. lipnja 2018. Sveučilište u Rijeci objavljuje nove natječaje programa Erasmus - za mobilnost studenata (studijski boravak i stručnu praksu) u ljetnom semestru 2018./2019., obzirom da je ostalo neutrošenih sredstava nakon prvog kruga natječaja. Rok za ponošenje prijava je 17. rujna 2018. 
Saznaj više
 
Daj i Ti svoj glas za Stanicu 50
Utorak, 29.05.2018.
Do 30. lipnja 2018. možeš dati svoj glas kako bi naše Sveučilište dobilo Coca-Colinu ''Stanicu 50'', mjesto na kojem će mladi imati prigodu slušati predavanja, sudjelovati u radionicama i različitim raspravama, učiti ili raditi na razvojnim projektima... Glasuj na mrežnim stranicama www.stanica50.hr
Saznaj više
 
UNIRI predsjeda AARC-om
Utorak, 29.05.2018.
Sveučilište u Rijeci, odnosno rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija preuzela je u subotu, 26. svibnja 2018. na svečanoj primopredaji jednogodišnje predsjedavanje Rektorskom konferencijom sveučilišta iz alpsko-jadranske regije (Alps-Adriatic Rectors' Conference – AARC). 
Saznaj više
 
O brodu ''Galebu'' i palači ''Šećerane''
Ponedjeljak, 28.05.2018.
''Galeb je vrhunska turistička roba za koju vjerujemo da ćemo ju vrlo uspješno prodavati, a već privlači i pozornost svjetskih medija'', izjavio je na okruglom stolu održanom u petak pročelnik gradskog Ureda za kulturu Ivan Šarar i dodao kako će Galeb biti smješten uz Molo longo, pored dviju obnovljenih dizalica.
Saznaj više
 
Društveno angažirani plakat
Ponedjeljak, 28.05.2018.
Na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u petak, 25. svibnja 2018. održan je Međunarodni umjetnički skup ''Društveno angažirani plakat''. Predstavljeni su radovi trojice autora-dizajnera: Tomata Košira (Slovenija), Bojana Hadžihalilovića (Bosna i Hercegovina) i Borisa Ljubičića (Hrvatska).
Saznaj više
 
O industrijskom nasljeđu
Petak, 25.05.2018.
Na Građevinskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas, 25. svibnja 2018. otvorena je 8. međunarodna konferencija o industrijskoj baštini posvećena temi ''Obnova industrijskog nasljeđa''. Ovom konferencijom riječka udruga Pro Torpedo obilježava 15 godina rada.
Saznaj više
 
Predstavnjen 3D model Fess Slices
Četvrtak, 24.05.2018.
Na Medicinskom Fakultetu Sveučilišta u Rijeci danas, 24. svibnja 2018. održana je primopredaja 3D modela za učenje anatomije sinusa Fess slices. Donaciju je u ime Sveučilišta u Rijeci predao prorektor za znanost prof. dr. sc. Alen Ružić dekanu Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Tomislavu Rukavini.
Saznaj više
 
Posjet iranskog veleposlanika
Srijeda, 23.05.2018.
''Naša je povijest 20 puta starija od američke povijesti, a iranski narod nikada nije činio loše drugim nacijama. Trump je dobio mandat da vodi SAD, ali nije gazda svijeta, nego samo svojeg golf terena i nebodera'', kazao je danas na Kampusu Nj. E. Mohammad Reza Sadegh, veleposlanik Islamske Republike Irana u RH.
Saznaj više
 
Održana 15. sjednica Senata
Srijeda, 23.05.2018.
Na 15. redovnoj sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci, održanoj jučer, 22. svibnja 2018., potvrđen je izbor izv. prof. dr. sc. Ivane Štimac-Grandić za članicu Senata, a pokrenut je i postupak za dodjelu počasnog doktorata Sveučilišta u Rijeci (gradus doctoris honoris causa) književniku i kritičaru Igoru Mandiću.
Saznaj više
 
Akademska priznanja
Petak, 18.05.2018.
Danas je održan 2. dio svečanosti za Dies Academicus – Dan Sveučilišta u Rijeci – dodjela akademskih priznanja. Rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija dodijelila je potvrdnice redovitim profesorima izabranima u trajna zvanja na sjednicama Senata održanima tijekom 2017. godine, kao i nagrade za nastavnu izvrsnost.
Saznaj više
 
Održan Dies Academicus
Četvrtak, 17.05.2018.
Svečanom sjednicom Senata danas je obilježen Dan Sveučilišta – Dies Academicus. Podnijeta su izvješća rektorice i predsjednice Studentskog zbora, promovirana 4 professora emeritusa, dodijeljene Rektorove nagrade, a akademiku Danielu Rukavini dodijeljen počasni doktorat. 
Saznaj više
 
Kineska delegacija na Akademiji
Srijeda, 16.05.2018.
Akademiju primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci posjetilo je jučer visoko izaslanstvo Kineske federacije književnih i umjetničkih krugova -  China Federation of Literary and Art Circles (CFLAC) u pratnji Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva Rijeka Nj. E. prof. emerit. dr. sc. Ante Simonića i prof. dr. sc. Rite Simonić.
Saznaj više
 
Studenti drže ključeve Grada
Ponedjeljak, 14.05.2018.
''U samo dva slučaja predajemo ključeve Grada: za Riječki karneval i za Student Day Festival, a na koncerte vas, vjerujem, ne treba posebno pozivati'', istaknuo je danas gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel te predao ključeve grada Rijeke predsjednici Studentskog zbora Pegi Pavletić.
Saznaj više
 
86. promocija doktora znanosti
Petak, 11.05.2018.
Na Građevinskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas, u petak, 11. svibnja 2018. godine održana je 86. svečana promocija doktorica i doktora znanosti. Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija promovirala je 34 doktorandice i 27 doktoranada, njih ukupno 61.
Saznaj više
 
UNIRI na utrci Wings for Life
Utorak, 08.05.2018.
U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci tim UNIRI sudjelovao je na humanitarnoj utrci Wings for Life, održanoj u Zadru u nedjelju, 6. svibnja. Startnu crtu prešlo je 297 sudionika s riječkog Sveučilišta, a uplaćeno je 510 startnina, što znači da je u humanitarne svrhe doniran ukupni iznos od 61.200 kuna.
Saznaj više
 
Prijavi se i odaberi Puža ili Zeca!
Utorak, 08.05.2018.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Gradom Kastvom i Riječkim športskim sveučilišnim savezom, organizira trail utrku Akademski zec na kastavskim šetnicama (ove godine na 2 staze: Puž 5,3 km i Zec 9,28 km) u subotu, 26. svibnja 2018. s početkom u 10 sati. Prijave su otvorene do 20. svibnja.
Saznaj više
 
20 godina Filozofskog
Ponedjeljak, 07.05.2018.
Povodom 20 godina postojanja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, od 7. do 11. svibnja 2018. bit će održan Tjedan Filozofskog fakulteta. Bogat program bit će prožet predavanjima, radionicama, studentskim aktivnostima. Svečana sjednica Fakultetskog vijeća bit će održana 10. svibnja.
Saznaj više
 
Dani otvorenih dana EU projekata
Ponedjeljak, 07.05.2018.
Sveučilište u Rijeci uključuje se u inicijativu Dani otvorenih vrata EU projekata koja će biti održana od 6. do 13. svibnja 2018. diljem Hrvatske. Manifestacija se organizira u sklopu tradicionalnog obilježavanja Europskoga tjedna, a Dani otvorenih vrata EU projekata u Rijeci bit će održani u srijedu i petak, 9. i 11. svibnja.
Saznaj više
 
Raspisani studentski izbori
Petak, 04.05.2018.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija raspisuje studentske izbore za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Rijeci. Izbori će biti održani u utorak, 5. lipnja 2018. od 8 do 20 sati.
Saznaj više
 
Promocija Odsjeka za politehniku
Petak, 04.05.2018.
Na Odsjeku za politehniku na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas, 4. svibnja 2018. održana je prva samostalna promocija četvoro laureata. Svečanost je predvodila prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Sanja Barić, a laureate promovirala pročelnica Odsjeka doc. dr. sc. Lidija Runko Luttenberger.
Saznaj više
 
Posjet srtučne misije CERN-a
Petak, 04.05.2018.
Delegacija Sveučilišta u Rijeci - prof. dr. Saša Zelenika, predsjednik Savjeta za znanost i predstojnik Centra za mikro- i nanoznanosti i tehnologije te prof. dr. Mladen Petravić, pročelnik Odjela za fiziku, susrela se sa Stručnom misijom najvećeg istraživačkog laboratorija na svijetu - CERN-a.
Saznaj više
 
Palača Moise uskoro u funkciji
Četvrtak, 03.05.2018.
Predstavnici Sveučilišta u Rijeci, predvođeni prof. dr. sc. Perom Lučinom, voditeljem projekta ''Palača Moise'' sa strane Sveučilišta, boravili su danas u gradu Cresu, na redovnom mjesečnom radnom sastanku s predstavnicima Grada Cresa, Ministarstva kulture, SAFU-a, konzervatora i izvođača radova. 
Saznaj više
 
Rektorica u posjetu Seoulu
Četvrtak, 03.05.2018.
Rektorica Sveučiliišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija boravila je Seoulu u sklopu radnog posjeta kao predstavnica obrazovne skupine. Rektorica je jedna od uglednih gostiju koji su na poziv Korejske zaklade te na temelju preporuke Veleposlanstva Republike Koreje, boravili u Seoulu.
Saznaj više
 
ECTS stručnjak za Erasmus+ s UNIRI
Petak, 27.04.2018.
Agencija za mobilnost i programe EU 24. je travnja 2018. donijela Odluku o odabiru ECTS-stručnjaka u programu Erasmus+ na razini Republike Hrvatske te je izabrala doc. dr. sc. Gorana Karanovića, Erasmus i ECTS koordinatora na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Proglašenje 33 stručne baze
Četvrtak, 26.04.2018.
U opatijskom hotelu Ambasador održava se 24. međunarodni kongres ''Turizam i hotelska industrija 2018. - Trendovi i izazovi''. Tom su prigodom eminentnim hotelskim kućama diljem Hrvatske, riječ je o njih 33, dodijeljeni statusi stručnih baza Sveučilišta u Rijeci, a prorektor Alen Ružić uručio im je certifikate.
Saznaj više
 
Najavljen Student Day Festival
Četvrtak, 26.04.2018.
Najveća studentska zabava u regiji osmu godinu zaredom zabavit će i rasplesati studente i sve one koji se nađu u petak i subotu,18. i 19. svibnja u Rijeci. Nikad moćniji glazbeni program na dva floora, cool kulturni i edukativni program i sportski izazovi samo su dio onoga što posjetitelje čeka na Student Day Festivalu 2018.
Saznaj više
 
Subotnje jutro uz fiziku
Utorak, 24.04.2018.
U subotu, 21. travnja, 40 učenika iz srednjih škola Primorsko-goranske i Istarske županije sudjelovao je u programu ''Subotnje jutro uz fiziku'' - programu popularizacije fizike kroz laboratorijska istraživanja namijenjena srednjoškolcima. Program je održan u sklopu Festivala znanosti na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Obrazovanje za demokraciju
Utorak, 24.04.2018.
Na Kampusu je jučer održana konferencija ''Obrazovanje za demokraciju: aktivni građani od učionice do zajednice'', kojom su započeli su Norveški dani u Rijeci. Konferencija je organizirana s ciljem predstavljanja konteksta odgoja i obrazovanja za ljudska prava i aktivno građanstvo u Norveškoj i Hrvatskoj. 
Saznaj više
 
Bogat program Norveških dana
Ponedjeljak, 23.04.2018.
Od 23. do 27. travnja 2018. po prvi će puta biti održana manifestacija Norveški dani u Rijeci. Manifestaciju su najavili gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel, veleposlanica Kraljevine Norveške u Hrvatskoj Nj. E. Astrid Versto te prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Održana 13. sjednica Senata
Srijeda, 18.04.2018.
altNa danas održanoj 13. sjednici Senata potvrđen je izbor dekanice Građevinskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Ivane Štimac Grandić te dekanice Filozofskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Ines Srdoč-Konestra. Potvrđeni su i izbori novih članova Senata, prof. dr. sc. Anđelke Radojčić-Badovinac te mr. sig. Dinka Jurjevića, dipl. ing.
Saznaj više
 
Mir je samo jedan, sukoba je mnogo
Srijeda, 18.04.2018.
Sveučilište u Rijeci 16. i 17. travnja 2018. organizirao je na Kampusu međunarodnu konferenciju ''Mir i sukobi – sadašnji i budući izazovi'', na kojoj su sudjelovali brojni ugledni stručnjaci, diplomati i aktivisti iz Hrvatske i inozemstva. Konferencija je bila usredotočena na stanje ''zamrznutih sukoba'' i pitanja pomirenja.
Saznaj više
 
Noć knjige u Sveučilišnoj
Srijeda, 18.04.2018.
Ovogodišnji program Noći knjige u Sveučilišnoj knjižnici obilježit će gostovanje riječke književnice Diane Rosandić Živković koja će u razgovoru s moderatoricom dr. sc. Anitom Rončević predstaviti svoj književni rad i posljednji roman ''Tetovirana''. Ulomke iz romana čitat će glumac Ranko Lipovščak.
Saznaj više
 
Radionica o sinergiji ESI fondova
Utorak, 17.04.2018.
Posredstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (MRRFEU) u Opatiji i Rijeci, održana je 16. i 17. travnja Radionica o sinergiji ESI fondova s naglaskom na OP Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. i Programa unije za Nacionalne kontakt točke. Nacionalne kontakt točke su osobe koje su u pojedinim tijelima državne uprave zadužene za Programe unije.
Saznaj više
 
Nova knjiga prof. dr. sc. Brnića
Petak, 13.04.2018.
altNa Tehničkom fakultetu u Rijeci 13. travnja 2018. godine predstavljena je knjiga autora prof. dr. sc. Josipa Brnića „Analiza inženjerskih konstrukcija i ponašanja materijala“. Na predstavljanju su sudjelovale rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija te dekanica Tehničkog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Jasna Prpić-Oršić, dok su knjigu predstavili recenzenti, ugledni znanstvenici iz Hrvatske i inozemstva.
Saznaj više
 
Jubilej Odjela za informatiku
Petak, 13.04.2018.
altOdjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci obilježio je svoj prvi jubilej i prema riječima pročelnice Odjela izv. prof. dr. sc. Patrizie Poščić na prigodnoj svečanosti najmanja su sastavnica po broju ljudi, ali rezultata se ne bi posramile ni mnogo veće sastavnice. Za istaknuti je da je informatička predavaonica 028 tom prigodom nazvana imenom prof. dr. sc. Pavla Dragojlovića, začetnika informatike na Sveučilištu.
Saznaj više
 
Financiranje studentskih projekata
Četvrtak, 12.04.2018.
altSvečanim potpisivanjem ugovora o pravima i obvezama korištenja financijskih sredstava 12. je travnja u Auli magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci osigurano financiranje studentskih projekata tijekom 2018. godine. Uz rektoricu prof. dr. sc. Snježanu Prijić-Samaržija i predsjednicu Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Pegi Pavletić ugovore su supotpisali voditelji projekata.
Saznaj više
 
Novi združeni studij "Turizam"
Četvrtak, 12.04.2018.
altRiječki Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i  Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu sklopili su 12. travnja 2018. Konzorcijski ugovor o provedbi združenog diplomskog sveučilišnog (master) studija „Turizam“. Ugovor su u nazočnosti prorektorice za studije i studente prof. dr. sc. Sanje Barić potpisali prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i prof. dr. sc. Kemal Kozarić, dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.
Saznaj više
 
"Mir i sukobi: sadašnji i budući izazovi"
Četvrtak, 12.04.2018.
alt"Mir i sukobi: sadašnji i budući izazovi" naziv je konferencije koja će, u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, Instituta za istraživanje mira iz Osla, Međunarodnog centra za etiku u znanostima iz Tübingena, Centra za mirovne studije iz Zagreba i udruge CeKaDe iz Rijeke, biti održana 16. - 17. travnja 2018. u prostoru Akvarija na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Učenje uz pomoć igara
Utorak, 10.04.2018.
altU okviru Erasmus+ projekta „Games for Learning Algorithnic Thinking – GLAT“ kojeg koordinira Sveučilište u Rijeci, Odjel za informatiku, održana je radionica za učitelje razredne nastave s temom „Učenje uz pomoć igara i aktivnosti bez uporabe računala“ („Game based learning and unplugged activities“). Radionica na kojoj su sudjelovala 24 učitelja iz 13 osnovnih škola s riječkog područja održana je 5. i 6. travnja 2018. godine.

 

Saznaj više
 
Uspjeh Tehničkog fakulteta
Utorak, 10.04.2018.
altNa nedavno održanom sastanku Međunarodne komisije Srednjoeuropskog programa razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) u Beču zaključen je natječaj za CEEPUS mreže za akademsku godinu 2018./2019. te su tom prilikom pozitivno ocijenjenim mrežama dodijeljene kvote za mobilnost. Od 100 prijavljenih CEEPUS mreža prvo mjesto zauzela mreža čiji je nositelj Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci. 
Saznaj više
 
Prvi jubilej Odjela za fiziku
Ponedjeljak, 09.04.2018.
altSvečanom sjednicom Vijeća Odjel za fiziku Sveučilišta u Rijeci proslavio je svoj prvi jubilej, no treba naglasiti da počeci obrazovanja nastavnika fizike u Rijeci sežu u 1960. godinu kada je na Višoj stručnoj pedagoškoj školi osnovan Odjel za prirodne znanosti. Odjel danas ima 35 djelatnika od čega njih 20 u znanstveno-nastavnom zvanju, prema riječima pročelnika prof. dr. sc. Mladena Petravića Odjel sve ove godine kadrovski jača.
Saznaj više
 
Kreće 16. Festival znanosti
Ponedjeljak, 09.04.2018.
altNaglašena tema 16. po redu Festivala znanosti su „Otkrića“ . Festival znanosti održava se u više od 20 gradova Hrvatske. U Rijeci Festival znanosti ima više od 150 događanja, koja će se održavati na 23 lokacije, a svojim bogatim programom obuhvatit će sve uzraste.
Saznaj više
 
Krešimiru Paveliću veliko priznanje
Petak, 06.04.2018.
Krešimir PavelićProf. dr. sc. Krešimir Pavelić s Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, na sjednici održanoj u ožujku 2018. godine, primljen je u članstvo Europske akademije za znanost i umjetnost sa sjedištem u Salzburgu. To je još jedno veliko priznanje prof. dr. sc. Paveliću za njegov izniman doprinos u području znanosti. Misija European Academy for Sciences and Arts je poticanje interdisciplinarne suradnje respektabilnih znanstvenika svih područja, vodećih umjetnika i liječnika.
Saznaj više
 
Pavlu Komadini nagrada za životno djelo
Petak, 06.04.2018.
Pavao KomadinaProfesor emeritus Pavao Komadina ovogodišnji je dobitnik nagrade Primorsko-goranske županije za životno djelo i to za doprinos u razvoju pomorskog obrazovanja, znanosti i pomorskog gospodarstva. Priznanja i zasluge prof. dr. sc. Komadine gotovo je nemoguće nabrojati. Životopis na 17 stranica štivo je koje svjedoči o dugoj i plodnoj karijeri. Cijeli njegov radni vijek vezan je uz more i pomorstvo, počeo je kao kadet na brodu, bio časnik, pa zapovjednik.
Saznaj više
 
Društveno korisno učenje
Subota, 31.03.2018.
altU petak, 30. ožujka u American Corneru Gradske knjižnice Rijeka na Trsatu održan je okrugli stol u organizaciji Sveučilišta i GK Rijeka pod nazivom Relevance of Civic and Community Engagement – a Local and Global Viewpoint kao dio programa sedmodnevnog boravka delegacije studenata s njujorškog sveučilišta predvođenima prof. dr. sc. Christine A. Lai u Rijeci.
Saznaj više
 
Cijepljenje-kontroverze
Petak, 30.03.2018.
U dvorani izložbe ''Glagoljica'' u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka jučer, 29. ožujka 2018. održan je okrugli stol s temom ''Cijepljenje-kontroverze''. Sudionici okruglog stola bili su: prof. dr. sc. Pero Lučin, prof. dr. sc. Vladimir Mićović i prof. dr. sc. Elvio Baccarini. Moderirala je Elvira Marinković Škomrlj.
Saznaj više
 
Obavijest o isplati subvencija
Petak, 30.03.2018.
altObavještavamo studentice i studente da su temeljem njihovih zamolbi isplaćene subvencije za troškove smještaja studentima slabijeg socioekonomskog statusa u Studentskom naselju ''Trsat'' za zimski semestar. Isplate, u tri kategorije, su izvršene jučer, 29. ožujka 2018., sukladno ranijoj najavi. 
Saznaj više
 
Američki studenti u Rijeci
Ponedjeljak, 26.03.2018.
Prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Sanja Barić ugostila je danas na Rektoratu izv. prof. dr. sc. Christine A. Lai, koja predvodi skupinu studenata s Državnog sveučilišta New York, koja boravi u tjednom volonterskom posjetu, odnosno radu na projektu Civic and Community Engagement in Rijeka.
Saznaj više
 
Posjet slovenske delegacije
Petak, 23.03.2018.
Na Kampusu, u ''Akvariju'' Studentskog centra, danas, 23. ožujka 2018. održano je svečano potpisivanje Ugovora o osnivanju Lektorata slovenskoga jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Potpisivanje Ugovora bila je jedna od aktivnosti radnog posjeta velike delegacije sa Sveučilišta u Ljubljani.
Saznaj više
 
Predstavljena ''Politehnika''
Petak, 23.03.2018.
Na Odsjeku za politehniku Sveučilišta u Rijeci 22. ožujka održano je predstavljanje prvoga broja časopisa za tehnički odgoj i obrazovanje ''Politehnika''. Časopis su predstavili urednici: doc. dr. Marko Maliković i doc. dr. Damir Purković i pročelnica Odjela doc. dr. Lidija Runko Luttenberger.
Saznaj više
 
Život i rad Radmile Matejčić
Petak, 23.03.2018.
U Sveučilišnoj knjižnici Rijeka (Dolac 1) u dvorani izložbe ''Glagoljica'' u srijedu, 28. ožujka 2018. s početkom u 18 sati mr. sc. Daina Glavočić održat će predavanje ''Život i rad Radmile Matejčić'', u sklopu projekta "Colloquia Fluminensia - razgovori s baštinom u Sveučilišnoj knjižnici. Ulaz je slobodan.
Saznaj više
 
Na krilima samostalnosti
Petak, 23.03.2018.
Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci započeo je s jedinstvenim projektom naziva ''Na krilima samostalnosti - radionice za osnaživanje mladih u postupku izlaska iz sustava alternativne skrbi''. Projekt se provodi s grupom srednjoškolaca u Centru za pružanje usluga u zajednici Izvor iz Selca.
Saznaj više
 
Natječaj za studentski sport
Četvrtak, 22.03.2018.
Na Rektoratu je jučer, 21. ožujka održano svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za financiranje sportskih aktivnosti između Sveučilišta u Rijeci, Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Riječkog športskog sveučilišnog saveza. U petak, 23. ožujka otvara se Natječaj za studentski sport.
Saznaj više
 
Održana 12. sjednica Senata
Srijeda, 21.03.2018.
altNa 12. redovnoj sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci, održanoj jučer, 20. ožujka, prof. dr. sc. Miljenku Kapoviću, redovitom profesoru u trajnom zvanju, u mirovini, Medicinski fakultet, usvajanjem izvješća Stručnog povjerenstva za ocjenu prijedloga dodijeljeno je počasno zvanje professor emeritus Sveučilišta u Rijeci. 
Saznaj više
 
Peta godišnjica CAS-a
Utorak, 20.03.2018.
U Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci jučer, održano je prigodno obilježavanje pete godišnjice postojanja Centra za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci. Pozdravni govor održala je rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, ujedno jedna od direktorica CAS-a. 
Saznaj više
 
Posjet irske delegacije
Petak, 16.03.2018.
Nj. E. g. Sean O'Fearghail, predsjednik Donjeg doma parlamenta Republike Irske, veleposlanica Republike Irske u Republici Hrvatskoj Nj. E. gđa Olive Hempenstall i Nj. E. g. Ivan Mašina, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Irskoj posjetili su danas, 16. ožujka 2018. Sveučilište u Rijeci.
Saznaj više
 
Natječaj za rektorove nagrade
Četvrtak, 15.03.2018.
Sveučilište u Rijeci raspisalo je četiri natječaja za dodjelu Rektorovih nagrada u akademskoj godini 2017./2018: Rektorova nagrada za studenta volontera, Rektorova nagrada za studentski aktivizam, Rektorova nagrada za studentski stručni ili znanstveni ili umjetnički rad, Rektorova nagrada za sport. 
Saznaj više
 
10 godina Odjela za matematiku
Četvrtak, 15.03.2018.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, jučer, 14. ožujka 2018. održano je obilježavanje 10. obljetnice Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci. Na prigodnoj svečanosti predstavljena je monografija ''Odjel za matematiku od 2007. do 2017.'' te su urečene zahvalnice, kao i priznanja najboljim studentima.
Saznaj više
 
Promocija Odjela za biotehnologiju
Srijeda, 14.03.2018.
Danas, 14. ožujka na Kampusu je održana svečana promocija prvostupnika i magistara Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Svečanost je predvodila prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Sanja Barić, a laureate promovirala pročelnica Odjela prof. dr. sc. Anđelka Radojčić Badovinac.
Saznaj više
 
Otvoren poziv na dostavu prijava
Petak, 09.03.2018.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja usvojilo je Odluku o poticanju prijave na međunarodne kompetitivne projekte u okviru programa Obzor 2020. te raspisalo poziv na dostavu prijava za potporu. Cilj  je Odluke pružiti dodatnu podršku hrvatskim prijaviteljima - znanstvenicima ili poduzetnicima - na pozive u okviru Programa Obzor 2020. 
Saznaj više
 
Nastupni posjet konzula Petrovića
Petak, 09.03.2018.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci u srijedu, 7. ožujka održan je nastupni posjet generalnog konzula Republike Srbije u Rijeci g. Gorana Petrovića. G. Petrović došao je u pratnji g. Vladimira Marjanovića, konzula. Uvažene goste primila je rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.
Saznaj više
 
Čestitka rektorice za Dan žena
Četvrtak, 08.03.2018.
Drage kolegice, djelatnice i studentice Sveučilišta u Rijeci! Od srca vam u ime Sveučilišta i svoje osobno čestitam 8. ožujka, Međunarodni dan žena. Ovaj značajan datum treba nam svake godine biti podsjetnik da žene nisu oduvijek imale sva prava koja danas u zapadnom svijetu podrazumijevamo. 
Saznaj više
 
Dobro došli na UNIRI!
Srijeda, 07.03.2018.
Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci je danas, 7. ožujka 2018. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi Građevinskog fakulteta organizirao informativni dan za dolazne studentice i studente, koji su u okviru programa Erasmus došli na studijski boravak. UNIRI je do sada ugostilo preko 800 Erasmus studenta.
Saznaj više
 
Odgovorno upravljanje
Petak, 02.03.2018.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i pomoćnik rektorice prof. dr. sc. Zoran Sušanj sudjelovali su na konferenciji "Upravljanje ljudskim potencijalima na visokim učilištima", održanoj danas, 2. ožujka 2018. u Zagrebu u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje.
Saznaj više
 
Dva grada, more mogućnosti
Četvrtak, 01.03.2018.
Delegacija Sveučilišta u Rijeci predvođena rektoricom prof. dr. sc. Snježanom Prijić Samaržijom prisustvovala je sastanku pod nazivom ''Trst – Europska prijestolnica znanosti 2020. i Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020.: Dva grada, dva događanja, more mogućnosti'', održanom u Trstu.
Saznaj više
 
Prvo predavanje fotogrupe
Četvrtak, 01.03.2018.
Novoosnovana Fotogrupa Sveučilišta u Rijeci ''Baltazar'' poziva zainteresirane djelatnike i studente na prvo predavanje, koje će biti održano u srijedu, 7. ožujka s početkom u 16 sati u ''Akvariju'' SCRI-a. Teme su: ''Osnove fotografije'' - predavač Dinko Jurjević i ''Kompozicija'' – predavačica Jelana Babić.
Saznaj više
 
Humanitarna akcija
Četvrtak, 01.03.2018.
U organizaciji Podružnice ''Rektorat Sveučilišta u Rijeci'' Nezavisnog sindikata znanosti i visokoga obrazovanja i Studentskog centra  jučer je djeci i mladima iz Dječjega doma ''Ivana Brlić Mažuranić'' dostavljena donacija. I ovoga je puta naša sredina pokazala svoju humanost i osjetljivost za probleme drugih.
Saznaj više
 
Novi Erasmus natječaji
Četvrtak, 01.03.2018.
Sveučilište u Rijeci 1. ožujka 2018. objavljuje nove ERASMUS natječaje za mobilnost studenata i osoblja. Objavljeni su Natječaj za studijski boravak studenata i Natječaj za mobilnost osoblja, a već je u tijeku Natječaj za stručnu praksu studenata. Glavna prezentacija bit će održana 14. ožujka na Građevinskom fakultetu.
Saznaj više
 
Projekt TAEC na Filozofskom
Srijeda, 28.02.2018.
Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci nositelj je projekta Transnational Alignment of English Competences for University Lecturers – TAEC, kojem je cilj omogućiti transnacionalnu usporedbu kompetencija engleskoga jezika kod visokoškolskih nastavnika.
Saznaj više
 
Razgovori s baštinom u SVKRI
Srijeda, 28.02.2018.
Sveučilišna knjižnica Rijeka započinje s cjelogodišnjim ciklusom predavanja u sklopu projekta "Colloquia Fluminensia - razgovori s baštinom". Prvo ovogodišnje predavanje "Dva riječka ilirca - dr. Vatroslav Vinko Medanić i Žiga pl. Farkaš" održat će prof. dr. sc. Irvin Lukežić danas, 28. veljače u 18 sati.
Saznaj više
 
Kineski jezik na FMTU-u
Petak, 23.02.2018.
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i ove godine održava programe cjeloživotnoga obrazovanja na kineskom jeziku. U tijeku su upisi nove generacije polaznika programa: Kineski jezik u turizmu za početnike te Poslovno komuniciranje na kineskom za početnike. 
Saznaj više
 
Ugovor o suradnji s Domom mladih
Petak, 23.02.2018.
Na Učiteljskom fakultetu jučer je održano potpisivanje Ugovora o suradnji između Učiteljskog fakulteta i Doma mladih Rijeka. Ugovor su potpisali dekanica izv. prof. dr. sc. Lidija Vujičić i ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin, prof. Ugovorom se uspostavlja stručna suradnja u djelatnosti visokog obrazovanja.
Saznaj više
 
Dan otvorenih vrata ''Glagoljice''
Srijeda, 21.02.2018.
U Sveučilišnoj knjižnici Rijeka u četvrtak, 22. veljače 2018. od 17 do 19 sati bit će održan Dan otvorenih vrata izložbe ''Glagoljica'', povodom obilježavanja dana tiskanja prve hrvatske tiskane knjige Misala po zakonu rimskog dvora (22. veljače 1483.) i 50. obljetnice izložbe Glagoljica. Ulaz je slobodan.
Saznaj više
 
Održana 11. sjedica Senata
Srijeda, 21.02.2018.
Na 11. sjednici Senata pokrenut je postupak za dodjelu počasnog zvanja professor emeritus Sveučilišta u Rijeci dr. sc. Miljenku Kapoviću s Medicinskog fakulteta. U trajno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je izbor dr. sc. Renate Gržić i dr. sc. Roberta Domitrovića s Medicinskog fakulteta.
Saznaj više
 
Počinje ''Rijeka psihologije''
Ponedjeljak, 19.02.2018.
Od 19. do 25. veljače 2018., tijekom cijeloga tjedna, održavat će se brojne aktivnosti ovogodišnje, sedme po redu, ''Rijeke psihologije, manifestacije kojom će biti obilježen 11. Tjedan psihologije u Hrvatskoj. Ovogodišnji, do sada najbogatiji program s čak 84 raznovrsne aktivnosti, donosi brojna korisna saznanja.
Saznaj više
 
Obrazovanje, znanost, humanost
Petak, 16.02.2018.
U Vijećnici Grada Rijeke danas, 16. veljače održan je okrugli stol o temi ''Obrazovanje, znanost, humanost''. Današnji okrugli stol otvorio je seriju okruglih stolova - jednu u nizu aktivnosti obilježavanja 45. obljetnice Sveučilišta u Rijeci i 385. obljetnice visokog obrazovanja u Rijeci, a održavat će se kroz 2018. godinu.
Saznaj više
 
Potpisani ugovori o financiranju
Četvrtak, 15.02.2018.
Sveučilište je danas potpisalo s poduzećima E-glas i Hidromodeling prve ugovore o financiranju poduzetničkih projekata iz sredstava Fonda za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom. Time Sveučilište želi potaknuti poduzetništvo temeljeno na znanju, kao i zapošljavanje studenata.
Saznaj više
 
O izazovima u poučavanju
Srijeda, 14.02.2018.
Još jedna u nizu aktivnosti u sklopu cjelodnevnog radnog posjeta ministrice Divjak Sveučilištu u Rijeci bila je panel-rasprava ''Studenti , učenje, poučavanje – Stanje i perspektive osposobljavanja i usavršavanja visokoškolskih nastavnika za rad u nastavi, održana u cafè baru ''Akvarij''.
Saznaj više
 
MZO i UNIRI vode otvoreni dijalog
Srijeda, 14.02.2018.
U sklopu posjeta ministrice Divjak, održan je sastanak delegacije iz MZO-a i uprave Sveučilišta sa studentima, a u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta. Nakon sastanka sa studentima održana je konferencija za medije na kojoj su ministrica i rektorica iznijele zaključke sa sjednice Senata.
Saznaj više
 
Ministrica Divjak na Sveučilištu
Utorak, 13.02.2018.
Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak boravila je danas u svojem prvom posjetu Sveučilištu u Rijeci. Rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija ugostila je ministricu Divjak i delegaciju iz MZO-a na Rektoratu Sveučilišta, nakon čega je održana izvanredna sjednica Senata. 
Saznaj više
 
Posjet bračnoga para Meuniera
Utorak, 13.02.2018.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak, 12. veljače održan je nastupni posjet francuskih veleposlanika bračnoga para Njihovih Ekselencija Philippea i Corinne Meunier u pratnji g. Guillaumea Colina, ravnatelja Francuskog instituta u Hrvatskoj i savjetnika za suradnju i kulturnu djelatnost. 
Saznaj više
 
Projektor - Toga, lanac i suveniri
Petak, 09.02.2018.
Sveučilište raspisuje ''Projektor'' – Natječaj za idejna rješenja ''Toga, lanac i suveniri – 45 godina Sveučilišta u Rijeci''. Natječaj se raspisuje u dvije kategorije: idejna rješenja a) toge i b) lanca te idejna rješenja suvenira Sveučilišta u Rijeci. Raspisan je nagradni fond, a prva nagrada iznosi 3.000 kuna.
Saznaj više
 
O riječkoj baštini u Granadi
Četvrtak, 01.02.2018.
Ivana Golob Mihić i Kristina Pandža iz Centra za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci sudjelovale su 23. i 24. siječnja 2018. u Granadi u Španjolskoj na sastanku projekta Interreg Europe Actions, koji se bavi zaštitom i očuvanjem prirodne i kulturne baštine te njihovim uključivanjem u održive turističke strategije.
Saznaj više
 
Nastupni posjet veleposlanice
Četvrtak, 01.02.2018.
Veleposlanica Irske u RH Nj. E. Olive Hempenstall posjetila je jučer Sveučilište u Rijeci. Nastupni posjet Nj. E. održan je na Rektoratu, gdje ju je primila rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija. Jedna o tema razgovora bili su gradovi Galway i Rijeka, kao Europske prijestolnice kulture 2020. 
Saznaj više
 
Potpisivanje Sporazuma
Četvrtak, 01.02.2018.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci jučer, 31. siječnja 2018. održano je svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Rijeci i Instituta za antropologiju. Sporazum su potpisali rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i ravnatelj Instituta doc. dr. sc. Saša Missoni.
Saznaj više
 
Prezentacija projekta ''Galeb''
Petak, 26.01.2018.
Drage studentice i studenti! Želite se baviti ilustracijom, dizajnom, pisanjem i uređivanjem publikacija ili pak organizacijom radionica, sve u sklopu velikog europskog projekta? Dođite u ''Akvarij'' u ponedjeljak, 29. siječnja 2018. u 17 sati na prezentaciju i razgovor o sudjelovanju u izvedbi projekta ''Galeb''.
Saznaj više
 
Produljen Natječaj SZSUR-a
Petak, 26.01.2018.
Drage studentice i studenti! Imate ideju, a nemate ju kako ostvariti? Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci produljila je rok za prijavu na Natječaj za financiranje studentskih programa u 2018. godini. Prijavite se! Rok za prijavu je ponedjeljak, 12. veljače 2018. do 23:59:59 sati.
Saznaj više
 
Maškarani party u SCRI-u
Petak, 26.01.2018.
U Restoranu ''Kampus'' Studentskog centra Sveučilišta u Rijeci (Ulica Radmile Matejčić 5, Kampus) u četvrtak, 1. veljače 2018. s početkom u 19 sati bit će održan ''Maškarani party'' s glazbom uživo za studente i djelatnike Sveučilišta u Rijeci. Pridite i maškarajte se! Ako dođete maskirani, čeka vas besplatno piće. 
Saznaj više
 
Humanitarni rođendan
Četvrtak, 25.01.2018.
U subotu, 3. veljače 2018. u Palachu Radio Sova slavi svoj osmi rođendan. Ovogodišnji će program imati humanitarni karakter – bit će prikupljana sredstva za pomoć Patriciji Glasnović, nepokretnoj djevojci, kojoj je potrebna rehabilitacija. Ulaz je besplatan, a donacije će biti prikupljane u ''škrabicu''. 
Saznaj više
 
Noć muzeja na Akademiji
Četvrtak, 25.01.2018.
U petak, 26. siječnja 2018. Akademija primijenjenih umjetnosti pridružuje se manifestaciji ''Noć muzeja 2018.'' Bit će postavljena izložba studentskih radova, zamišljena kao pregled rada studenata i reprezentativno događanje koje prezentira mogućnosti i dostignuća  budućih mladih umjetnika.
Saznaj više
 
Održana 9. sjednica Senata
Srijeda, 24.01.2018.
Na 9. sjednici Senata, održanoj 23. siječnja, dodijeljena su počasna zvanja professor emeritus Sveučilišta u Rijeci dr. sc. Branku Rafajcu, redovitom profesoru u trajnom zvanju, u mirovini, Filozofski fakultet te dr. sc. Božidaru Križanu, redovitom profesoru u trajnom zvanju, u mirovini, Tehnički fakultet.
Saznaj više
 
Noć muzeja u Sveučilišnoj
Ponedjeljak, 22.01.2018.
Sveučilišna knjižnica Rijeka poziva zainteresirane da se priključe tradicionalnoj manifestaciji Hrvatskog muzejskog društva "Noć muzeja". Program će biti održan u prostoru stalne kulturno-povijesne izložbe ''Glagoljica'' u petak, 26. siječnja 2018. od 18 sati do 1 sat iza ponoći. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan.
Saznaj više
 
Konferencija na EFZG-u
Petak, 19.01.2018.
Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u petak, 2. ožujka 2018. bit će održana konferencija pod nazivom ''Upravljanje ljudskim potencijalima na visokim učilištima'' na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta ''Modernizacija visokih učilišta putem unaprjeđenja upravljanja ljudskim potencijalima''.
Saznaj više
 
Priznanje Sveučilištu u Rijeci
Utorak, 16.01.2018.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas je održano predstavljanje Priznanja Sveučilištu u Rijeci za promociju i afirmaciju makedonskog jezika, književnosti i kulture, a koje je dodijelilo Sveučilište svetog Ćirila i Metoda iz Skopja, povodom obilježavanja 50. godišnjice Seminara za makedonski jezik, književnost i kulturu.
Saznaj više
 
Treće mjesto Maji Skočanić
Utorak, 09.01.2018.
Maja Skočanić, voditeljica projekata u Centru za EU projekte Sveučilišta u Rijeci, osvojila je treće mjesto na natječaju za nagradu za najboljeg mladog voditelja projekta do 35 godina u okviru „Young Crew Croatia Project Management Awards 2017“ izvrsno predstavivši projekt, Sveučilište u Rijeci i svoj rad.
Saznaj više
 
Blagdanski prijam na Rektoratu
Srijeda, 20.12.2017.
Jučer, 19. prosinca na Rektoratu je održano tradicionalno blagdansko primanje. Rektorica Snježana Prijić-Samaržija uručila je zahvalnice nagrađenim znanstvenicima, umjetnicima i studentima, koji su tijekom 2016. godine svojim uspjesima doprinijeli ugledu Sveučilišta u Rijeci. 
Saznaj više
 
Održana 8. sjednica Senata
Srijeda, 20.12.2017.
Na jučerašnjoj 8. sjednici Senata pokrenut je postupak izbora u zvanje professor emeritus Sveučilišta u Rijeci dr. sc. Božidaru Križanu, redovitom profesoru u trajnom zvanju u mirovini s Tehničkog fakulteta. Potvrđen je izbor dr. sc. Davora Vašičeka u zvanje redovitog profesora na razdoblje od 5 godina.
Saznaj više
 
Promocija knjige na Rektoratu
Srijeda, 20.12.2017.
U organizaciji Sveučilišta u Rijeci, Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Školske knjige d. d. u petak, 15. prosinca 2017. na Rektoratu je održano predstavljanje udžbenika ''Regulacija igara na sreću u Europskoj uniji'' autorica prof. dr. sc. Hane Horak, doc. dr. sc. Kosjenke Dumančić i doc. dr. sc. Ane Pošćić.
Saznaj više
 
Održan info-dan na STEPRI-u
Srijeda, 20.12.2017.
Centar za EU projekte Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU organizirao je u petak, 15. prosinca 2017. na STEPRI znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci informativni dan pod nazivom "Društveno-ekonomske i kulturne transformacije" u programu Obzor 2020.
Saznaj više
 
Promocija Odjela za informatiku
Ponedjeljak, 18.12.2017.
U zgradi sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je promocija sveučilišnih prvostupnika i magistara informatike. Promociju je predvodila prorektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Sanja Barić, a laureate promovirala pročelnica Odjela za informatiku izv. prof. dr. sc. Patrizia Poščić.
Saznaj više
 
Novi saziv Savjeta Sveučilišta
Subota, 16.12.2017.
alt11. prosinca 2017. održana je 16. sjednica Savjeta Sveučilišta u Rijeci na kojoj je konstituiran njegov novi saziv. Za predsjednika jednoglasno je izabran g. Mladen Pejković, izvršni direktor Atlantic Grupe d.d., dok je zamjenicom predsjednika potvrđena prof. dr. sc. Silvana Vranić s Filozofskog fakulteta u Rijeci.
Saznaj više
 
Centrifuga doc.dr. N. Bradshawu
Četvrtak, 14.12.2017.
Ataše za kulturu Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke g. Arne Hartig uručio je danas doc. dr. sc. Nicholasu Bradshawu s Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci donaciju – centrifugu, uređaj vrijedan oko 20.000 eura. Donaciju je izvršila Zaklada ''Alexander von Humboldt''.
Saznaj više
 
Održana dodjela Nagrade Zaklade
Srijeda, 13.12.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci u petka, 8. prosinca 2017. održana je dodjela 13. po redu godišnje Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za 2016. kalendarsku godinu 2016. istaknutim znanstvenicima i umjetnicima, a među njima i nagrada za životno djelo prof. dr. sc. Jasni Krstović s Učiteljskog fakulteta.
Saznaj više
 
Poziv za objavu radova
Utorak, 12.12.2017.
Odsjek za pedagogiju Filozofskog fakulteta priprema objavljivanje Zbornika ''Suvremeni trendovi i izazovi nastavničke profesije'' i poziva pedagoge, psihologe, socijalne pedagoge, sociologe... čiji je rad povezan s nastavničkom ili učiteljskom profesijom da svojim radovima doprinesu objavljivanju Zbornika.
Saznaj više
 
Okrugli stol o ljudskim pravima
Utorak, 12.12.2017.
Jučer je održan okrugli stol pod nazivom ''Stanje ljudskih prava u Republici Hrvatskoj: Uloga akademske zajednice'', u organizaciji Udruge za razvoj visokoga školstva ''Universitas'' i Sveučilišta u Rijeci. Okrugli stol održan je povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, koji se obilježava 10. prosinca.
Saznaj više
 
Predstavljanje knjige - MEDRI
Četvrtak, 07.12.2017.
Hrvatska liječnička komora i Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci pozivaju zainteresirane na predstavljanje knjige ''Vukovarska bolnica – svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka'' prof. dr. sc. Ive Lučića, koje će biti održano u ponedjeljak, 11. prosinca u 17 sati na Medicinskom fakultetu.
Saznaj više
 
Info-dan Centra za EU projekte
Srijeda, 06.12.2017.
Centar za EU projekte Sveučilišta u Rijeci i Agencija za mobilnost i programe EU pozivaju zainteresirane na Informativni dan "Društveno-ekonomske i kulturne transformacije" u programu Obzor 2020., koji će biti održan u petak, 15. prosinca 2017. u STEPRI znanstveno-tehnologijskom parku.
Saznaj više
 
Info-radionica HRZZ-a
Srijeda, 06.12.2017.
U četvrtak, 14. prosinca u 12.30 sati na STEPRI znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci predstavnici Hrvatske zaklade za znanost održat će info-radionicu o natječaju ''Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti''. Za prijavu za sudjelovanje potrebno je ispuniti obrazac.
Saznaj više
 
Okrugli stol o ljudskim pravima
Srijeda, 06.12.2017.
Udruga za razvoj visokoga školstva ''Universitas'' u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci poziva zainteresirane na okrugli stol s temom ''Stanje ljudskih prava u Republici Hrvatskoj – Uloga akademske zajednice'', koji će, povodom Dana ljudskih prava, biti održan u ponedjeljak, 11. prosinca u 17 sati u Vijećnici Grada Rijeke.
Saznaj više
 
Tršćanska delegacija
Utorak, 05.12.2017.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak, 4. prosinca 2017. održan je susret uprave Sveučilišta u Trstu na čelu s rektorom prof. Mauriziom Fermegliom s upravom Sveučilišta u Rijeci, pod nazivom ''Znanost i kultura – Trst i Rijeka 2020.'', s obzirom da je 2020. Trsti biti Europske prijestolnica znanosti, a Rijeka kulture.
Saznaj više
 
Sporazum UNIRI-Rimac automobili
Petak, 01.12.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas je održano svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Rijeci i poduzeća Rimac automobili. Sporazum su potpisali rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i voditelj Odjela za ljudske resurse Rimac automobila g. Aco Momčilović. 
Saznaj više
 
Studentski zbor financira projekte
Petak, 01.12.2017.
U četvrtak, 30. studenog 2017.. na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održano je svečano potpisivanje ugovora o financiranju studentskih projektnih aktivnosti. Provedbom natječajea Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci pod nazivom ''Održivost'' odabrano je 12 projekata koji će biti financirani u iznosu od preko 100 tisuća kuna.
Saznaj više
 
Riječki isusovac Marchesetti
Srijeda, 29.11.2017.
Sveučilišna knjižnica Rijeka poziva zainteresirane na predavanje pod nazivom ''Riječki isusovac Marchesetti'', koje će prof. dr. sc. Mirjana Polić Bobić s Odsjeka za Romanistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održati u četvrtak, 30. studenog s početkom u 18 sati u dvorani izložbe ''Glagoljica''.
Saznaj više
 
Trideset godina Erasmusa
Utorak, 28.11.2017.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija sudjelovala je u ponedjeljak, 27. studenog 2017. na svečanoj konferenciji povodom proslave 30 godina programa Erasmus, jednog od najuspješnijih programa Europske unije i najvećeg programa akademske mobilnosti u svijetu. 
Saznaj više
 
Održan Job Fair na RITEH-u
Utorak, 28.11.2017.
Na Tehničkom fakultetu 24. studenog održan je Sajam poslova, koji je objedinio prezentacije gospodarskih subjekata namijenjene studentima i prezentacije studija, laboratorija i ostalih mogućnosti Fakulteta namijenjenih učenicima srednjih škola. Uz studente, sudjelovalo je oko 300 učenka srednjih škola te čak 21 poduzeće.
Saznaj više
 
Predstavljanje AZ Trećeg horizonta
Petak, 24.11.2017.
Predstavnici iz središnjice Nezavisnog sindikata znanosti i visokoga obrazovanja održat će u srijedu, 29. studenog 2017. prezentacije o zatvorenom mirovinskom fondu ''AZ Treći horizont'' na Sveučilištu u Rijeci, na Filozofskom fakultetu i Pomorskom fakultetu. Pozvani su članovi, ali i nečlanovi Sindikata.
Saznaj više
 
Predsjednica u Sveučilišnoj
Četvrtak, 23.11.2017.
Predsjednica Republike Hrvatske gđa Kolinda Grabar Kitarović, uz pratnju supruga g. Jakova Kitarovića, prisustvovala je 22. studenog svečanom otvorenju Izložbe knjiga iz isusovačke zbirke, održanom u Sveučilišnoj knjižnici povodom obilježavanja 390. obljetnice osnutka Isusovačkog kolegija u Rijeci. 
Saznaj više
 
Održana radionica u Akvariju
Četvrtak, 23.11.2017.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci od 19. do 21. studenog 2017. održan je seminar pod nazivom ''Novi modeli upravljanja kulturnim resursima'', u sklopu programa ''Učionica'', namijenjen profesionalcima u kulturi. Seminar su organizirali Zaklada ''Kultura nova'' i projekt ''Rijeka 2020 - EPK'', uz partnerstvo Sveučilišta.
Saznaj više
 
Sporazum RITEH-a i MEYER WERFT-a
Četvrtak, 23.11.2017.
Na Tehničkom fakultetu u Sveučilišta u Rijeci u utorak, 21. studenog 2017. potpisan je Sporazum o suradnji na znanstvenim, istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima između Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i brodogradilišta MEYER WERFT GmbH & Co. KG iz Papenburga u Njemačkoj.
Saznaj više
 
Pohvala riječkom Sveučilištu
Četvrtak, 23.11.2017.
Sudjelovanje na simpoziju posvećenom personaliziranoj medicini koji su organizirali riječki odjel HAZU-a, Jean Monnet centar izvrsnosti i Sveučilište u Rijeci, prof. dr. sc. Ivanu  Đikiću bila je prigoda za susret i razgovor s rektoricom Sveučilišta prof. dr. sc. Snježanom Prijić Samaržija, nakon kojeg je istaknuo:
Saznaj više
 
Održana radionica o EU fondovima
Srijeda, 22.11.2017.
U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) u Opatiji i Rijeci održana je 20. i 21. studenog 2017. druga u nizu radionica za novinare pod službenim nazivom ''Radionica o EU fondovima za medije''. Yonas d. o. o. partner je u organizaciji Radionice.
Saznaj više
 
Održana 7. sjednica Senata
Srijeda, 22.11.2017.
U utorak, 21. studenog 2017.na Rektoratu je održana 7. redovna sjednica Senata, na kojoj je za novog člana iz redova znanstveno-nastavnih sastavnica Sveučilišta u Rijeci izabran prof. dr. sc. Mladen Petravić, pročelnik Odjela za fiziku. Imanovan je i Znanstveni odbor za obilježavanje 45. obljetnice Sveučilišta.
Saznaj više
 
Predstavnici WB-a na Sveučilištu
Srijeda, 22.11.2017.
U prostorima STEPRI znanstveno-tehnologijskog parka na Kampusu održan je sastanak predstavnika Sveučilišta u Rijeci i predstavnika Svjetske banke. Strategija partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom netom je završena te Svjetska banka započinje proces konzultacija za pripremu nove strategije.
Saznaj više
 
Preminuo akademik Milan Moguš
Ponedjeljak, 20.11.2017.
U 91. godini života jučer, 19. studenog 2017. u Zagrebu preminuo je akademik Milan Moguš. Njemu je 1995. bio dodijeljen prvi počasni doktorat Sveučilišta u Rijeci. Akademik Moguš javnosti će najviše ostati zapamćen po poznatom Babić-Finka-Moguševom Hrvatskom pravopisu.  
Saznaj više
 
Vijeće za suradnju s NR Kinom
Četvrtak, 16.11.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci jučer, 15. studenog 2107. održana je konstituirajuća sjednica Intersektorskog vijeća Sveučilišta u Rijeci za suradnju s Narodnom Republikom Kinom. Za predsjednika Vijeća izabran je prof. emerit. dr. sc. Ante Simonić, predsjednik Hrvatsko-kineskog društva prijeteljstva Rijeka.
Saznaj više
 
Donirajte umjetnička djela
Srijeda, 15.11.2017.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci i tvrtka Metis d.d. organizatori su tradicionalne donatorske aukcije slika, čije će peto izdanje biti održano u srijedu, 6. prosinca u 19 sati u konobi Tarsa na Strmici na Trsatu. U prethodne četiri godine prikupljeno je više od 350 tisuća kuna za institucije socijalne i zdravstvene namjene.
Saznaj više
 
Posjet britanskog veleposlanika
Petak, 10.11.2017.
Nj. E. Andrew Dalgleish, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH, u sklopu svojega posjeta Rijeci, boravio je i na riječkom Sveučilištu. Održan je nastupni prijam na Rektoratu, a potom je na Kampusu održao predavanje studentima o britansko-hrvatskim odnosima te razgledao superračunalo ''Buru''. 
Saznaj više
 
Posjet francuske delegacije
Petak, 10.11.2017.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija ugostila je u četvrtak, 9. studenog na Rektoratu francusku delegaciju koju je predvodio ravnatelj Francuskog instituta u Hrvatskoj i savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost u Francuskom veleposlanstvu u Zagrebu g. Guillaume Colin.
Saznaj više
 
Godišnje Nagrade Zaklade
Petak, 10.11.2017.
Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci na svojoj je 75. sjednici donio odluku o dodjeli Nagrada Zaklade Sveučilišta za 2016. godinu. Nagrada za životno djelo dodijeljena je prof. dr. sc. Jasni Krstović s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Svečana dodjela Nagrada bit će održana 8. prosinca na Rektoratu.
Saznaj više
 
Posjet mađarskog veleposlanika
Srijeda, 08.11.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 8. studenog 2017. održan je nastupni posjet mađarskog veleposlanika Nj. E. Jozsefa Magyara. Pratnju veleposlanika činili su njegova zamjenica gđa Anita Gyorei i ravnatelj Mađarskog instituta Zagreb g. Denes Sokcsevits.
Saznaj više
 
Potpisano 27 ugovora
Utorak, 07.11.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 7. studenog 2017. potpisano je 27 ugovora o financiranju znanstvenih projekata. Projekti se provode na tri sastavnice: treću godinu zaredom na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija te po prvi puta na Ekonomskom i Pomorskom fakultetu. 
Saznaj više
 
Zaključno predstavljanje
Petak, 03.11.2017.
Danas, 3. studenog 2017. u Cafe-baru ''Akvarij'' Studentskog centra Rijeka na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održano je zaključno predstavljanje projekta ''Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci - 1. faza (TRIS)'', uz nazočnost ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije gđe Gabrijele Žalac.
Saznaj više
 
Smotra glumačkih akademija
Četvrtak, 02.11.2017.
Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci organizira četvrto izdanje Smotre glumačkih akademija, međunarodnu manifestaciju koja ove godine okuplja studente sa sveučilišta u Zagrebu, Grazu, Hamburgu i Mississippiju, uz domaćine, studente riječke Akademije primijenjenih umjetnosti.
Saznaj više
 
Radionica za članove Senata
Utorak, 31.10.2017.
U ''Akvariju'' Studentskog centra na Kampusu Sveučilišta u Rijeci jučer, 30.listopada 2017. održana je cjelodnevna radionica za članove Senata te pomoćnike i savjetnike rektorice. Do kraja godine bit će utvrđeni strateški prioriteti i akcijski plan za ovu akad. godinu te za cjelokupno mandatno razdoblje ove uprave.
Saznaj više
 
Treća nagrada projektu RITEH-a
Petak, 27.10.2017.
Projekt Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci ''Razvoj mehatroničkog uređaja za rehabilitaciju pacijenata sa smanjenom funkcionalnošću gornjih ekstremiteta'',prijavljen na natječaj Zagrebačke banke ''Moj ZABA Start'', odabran je kao dobitnik treće nagrade i 80.000 kuna u kategoriji ''Kultura i znanost''.
Saznaj više
 
Otvoreni Dani Učiteljskog
Petak, 27.10.2017.
Na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održana je svečanost otvaranja prvih Dana Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, koji slavi jedanaest godina svojeg samostalnog djelovanja. Dekanica Fakulteta izv. prof. dr. sc. Lidija Vujičić i rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snjažana Prijić Samaržija održale su pozdravne govore.
Saznaj više
 
Započeo Erasmus projekt GLAT
Četvrtak, 26.10.2017.
Games for Learning Algorithmic Thinking projekt je sufinanciran Erasmus+ programom. Cilj je projekta poticanje uključivanja kodiranja i algoritamskog razmišljanja u poučavanje različitih predmeta u nižim razredima osnovne škole na zabavan i atraktivan način. Uvodni sastanak održan je na Odjelu za informatiku 19. listopada.
Saznaj više
 
Rektorica u Geisenheimu
Četvrtak, 26.10.2017.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija posjetila je Sveučilište u Geisenheimu i održala sastanak s Borisom Rheinom, ministrom za obrazovanje, istraživanje i umjetnost Savezne pokrajine Hessen u Njemačkoj i dr. Ralfom Norbertom Barteltom, članom Parlamenta Hessena.
Saznaj više
 
UNIRI na listi najboljih
Četvrtak, 26.10.2017.
Sveučilište u Rijeci jedno je od pet hrvatskih sveučilišta koje se našlo na listi regije Istočna Europa i Centralna Azija. Na 37. mjestu je Sveučilište u Zagrebu, na 86. mjestu Sveučilište u Rijeci te od 201. do 250 . mjesta Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Dubrovniku i Sveučilište u Zadru.
Saznaj više
 
Dani Učiteljskog fakulteta
Četvrtak, 26.10.2017.
Dekanica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Lidija Vujičić i Organizacijski odbor pozivaju zainteresirane da se pridruže obilježavanju Dana Učiteljskog fakulteta, koje će biti održano u petak i subotu, 27. i 28. listopada 2017. u prostorijama Fakulteta na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Održana tribina o mirenju
Utorak, 24.10.2017.
U gradskoj Vijećnici jučer je održana tribina pod nazivom ''Mirenje kao saveznik u rješavanju sporova i konflikata''. Na tribini je, među ostalima stručnjacima, sudjelovala prof. dr. sc. Sanja Barić, predstojnica Katedre za ustavno pravo Pravnog fakulteta i prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Prorektor Alen Ružić u Estoniji
Ponedjeljak, 23.10.2017.
Prorektor za znanost Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Alen Ružić sudjelovao je na radionici pod nazivom Universities in regional innovation ecosystems: coherent policies for Europe beyond 2020, održanoj 17. listopada 2017. u gradu Tartuu u Estoniji. Radionica je okupila vodeće stručnjake i dužnosnike unutar područja.
Saznaj više
 
Mladi glumci gradu Rijeci
Ponedjeljak, 23.10.2017.
U petak, 20. listopada u Antikvarijatu Ex libris održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena manifestacija ''Mladi glumci gradu Rijeci'', koja će biti održana od 25. do 31. listopada 2017. Riječ je o festivalu koji su pokrenuli studenti diplomskog i preddiplomskog studija ''Gluma i mediji''.
Saznaj više
 
Predstavljena platforma InCites
Petak, 20.10.2017.
Danas je u Sali Senata na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana prezentacija pod nazivom ''Prema 2020. godini - povećanje vidljivosti riječkog sveučilišta''. Predstavnici tvrtke Clarivate Analytics kroz prezentaciju su prikazati alat InCites koji služi za evaluaciju istraživačkog rada, a temelji se na podacima o citiranosti.
Saznaj više
 
Rektorica na UB Forumu na Visu
Petak, 20.10.2017.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija sudjelovala je na Konferenciji pod nazivom ''Dualno obrazovanje, praksa, poduzetništvo i zapošljivost u fokusu'' University-Business Foruma, održanog 19. i 20. listopada 2017. u VERN' Island School akademsko-poslovnom centru na otoku Visu.
Saznaj više
 
Održan 6. Sajam stipendija
Petak, 20.10.2017.
U organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja u četvrtak, 19. listopada 2017. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održano je 6. riječko izdanje Sajma stipendija i visokoga obrazovanja. Na ovogodišnjem je Sajmu predstavljeno više od 14.000 dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu te preko 40 izlagača iz 12 zemalja.
Saznaj više
 
300 godina pravoslavlja
Četvrtak, 19.10.2017.
Na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas, 19. listopada 2017. održan je znanstveni skup pod nazivom ''Pravoslavlje u Rijeci i na sjevernom Jadranu u ranom novom vijeku''. Skup je održan kao prvo događanje dvotjednog obilježavanja 300. obljetnice pravoslavlja na ovim prostorima. 
Saznaj više
 
Drugo izdanje Realizatora
Srijeda, 18.10.2017.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci otvorila je prijave za drugu ediciju sveučilišnog case study natjecanja Realizator 2017. Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima riječki studentice i studenti dobit će mogućnost stečeno znanje prenijeti u praksu te razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada.
Saznaj više
 
Zlato u crkvi Uznesenja BDM
Srijeda, 18.10.2017.
Katedra za umjetnost ranog novog vijeka i Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci pozivaju zainteresirane na predavanje ''Umjetničko blago župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci: Zlato'', koje će biti održano u utorak, 24. listopada 2017. u 19 sati.
Saznaj više
 
Humanitarni koncert
Srijeda, 18.10.2017.
Studentski zbor Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci poziva sve profesore, studente i djelatnike Sveučilišta  5. humanitarni koncert ''Gradimo bolju budućnost.'', koji će biti održan u petak, 20. listopada 2017. s početkom u 19.30 sati u atriju Građevinskog fakulteta na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Tribina u sklopu Tjedna mirenja
Srijeda, 18.10.2017.
U sklopu Tjedna mirenja u ponedjeljak, 23. listopada 2017. u 17 sati u Vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, bit će održana tribina pod nazivom ''Mirenje kao saveznik u rješavanju sporova i konflikata''. Na tribini će, među ostalima stručnjacima, sudjelovati prof. dr. sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente. 
Saznaj više
 
Održana 6. sjednica Senata
Utorak, 17.10.2017.
altNa današnjoj sjednici Senata potvrđeni su izbori novih članova Senata iz redova triju znanstveno-nastavnih sastavnica te iz redova studenata Sveučilišta u Rijeci. Prof. dr. sc. Mariu Pečariću potvrđen je izbor u trajno zvanje redovitog profesora, a prof. dr. sc. Stipanu Jonjiću omogućen je nastavak rada iza 65. godine.
Saznaj više
 
Predavanje prof. Nenada Miščevića
Utorak, 17.10.2017.
Centar za jezična istraživanja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci poziva zainteresirane na predavanje pod nazivom ''Rođenje pragmatike'', koje će u petak, 20. listopada 2017. s početkom u 14 sati u predavaonici br. 105 Filozofskog fakulteta održati prof. dr. sc. Nenad Miščević sa Sveučilišta u Mariboru.
Saznaj više
 
Od 19. do 22. 10. četvrti STIFF
Utorak, 17.10.2017.
Od 19. do 22. listopada u riječkom će se Art-kinu moći zaviriti u budućnost filma. Počinje četvrti Međunarodni studentski filmski festival STIFF koji će tijekom četiri dana omogućiti uvid u presjek 38 studentskih, uglavnom kratkometražnih,  filmova iz 21 zemlje, od Brazila do Indonezije.
Saznaj više
 
Predstavljanje programa
Utorak, 17.10.2017.
Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Zagreb i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci pozivaju zainteresirane na predstavljanje programa cjeloživotnog učenja ''Biopsihosocijalni pristup djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom kroz Model SUVAG-a.
Saznaj više
 
Sajam stipendija na Kampusu
Petak, 13.10.2017.
U četvrtak, 19. listopada 2017. od 10 do 16 sati u zgradi sveučilišnih odjela, Ulica Radmile Matejčić 2, na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održan 13. Sajam stipendija i visokoga obrazovanja. Zemlja partner ove je godine Austrija. Posjetite bogat program i informirajte se o brojnim mogućnostima stipendiranja!
Saznaj više
 
3D Experience STEM Lab
Srijeda, 11.10.2017.
Na Tehničkom fakultetu, povodom potpisivanja Sporazuma o osnivanju 3D Experience STEM Laba između Fakulteta te tvrtki AITAC i CADCAM Grupe, održana je prezentacija CAD mogućnosti 3D experience platforme namijenjene studentima strojarstva, brodogradnje, elektrotehnike i računarstva.
Saznaj više
 
FMTU - Tečaj kineskog jezika
Srijeda, 11.10.2017.
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Sveučilišta u Rijeci održava programe cjeloživotnoga obrazovanja na kineskom jeziku. Do 20. listopada otvorene su prijave na programe ''Kineski jezik u turizmu za početnike'' i ''Poslovno komuniciranje na kineskom za početnike''.
Saznaj više
 
Zbornik Dijalozi s baštinom
Utorak, 10.10.2017.
Na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas je održano predstavljanje zbornika urednika izv. prof. dr. sc. Marijana Bradanovića pod nazivom ''Dijalozi s baštinom 2011.-2017. – Prvih šest godina'', u organizaciji Katedre za istraživanje i zaštitu kulturnih dobara Odsjeka za povijest umjetnosti.
Saznaj više
 
Dodjela odličja UNISPORT lige
Petak, 06.10.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas je održana svečanost dodjele odličja i zahvalnica studentima sportašima koji su na državnom studentskom prvenstvu ''Unisport Finals 2017'' ostvarili sjajne rezultate. Odličja su uručili rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i predsjednik RŠSS-a Haris Pavletić.
Saznaj više
 
Konferencija o biološkom satu
Petak, 06.10.2017.
Danas je u jutarnjim satima na Odjelu za biotehnologiju na Kampusu Sveučilišta u Rijeci započela 5. Međunarodna konferencija o eksperimentalnoj biologiji i medicini s temom ''Biološki satovi: mehanizmi i primjene''. Upravo u ovom području dodijeljena je Nobelova nagrada za 2017. godinu.
Saznaj više
 
Dobrodošlica za Erasmus studente
Srijeda, 04.10.2017.
Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci je danas, 4. listopada u zgradi Građevinskog fakulteta organizirao informativni dan za dolazne Erasmus studente. Ove će akad. godine na Sveučilištu u Rijeci boravit će oko 250 Erasmus studenata. Studente je pozdravila rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.
Saznaj više
 
Rektorska konferencija
Srijeda, 04.10.2017.
Prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Sanja Barić i prorektor za znanost izv. prof. dr. sc. Alen Ružić Sveučilišta u Rijeci sudjelovali su u subotu, 30. rujna 2017. na Rektorskoj konfereciji Alpe-Adria (Alps-Adria Rectors Conference), na drugom Godišnjem sastanku Znanstvenog savjeta, održanom na Sveučilištu u Trstu. 
Saznaj više
 
Nova dekanica Pravnog fakulteta
Utorak, 03.10.2017.
Pravnim fakultetom Sveučilišta u Rijeci od 1. listopada, prvoga dana akad. god. 2017./2018., upravlja novoizabrana dekanica prof. dr. sc. Vesna Crnić Grotić. Nova je dekanica u dva mandata bila prodekanica za nastavu, a vodila je i hrvatski pravni tim na Međunarodnom sudu u Haagu.
Saznaj više
 
Prof. Simoniću prestižna nagrada
Ponedjeljak, 02.10.2017.
Prof. dr. sc. Ante Simonić, professor emeritus Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, raniji zamjenik premijera Republike Hrvatske, raniji veleposlanik RH u Narodnoj Republici Kini i predsjednik Društva hrvatsko-kineskog prijateljstva prvi je Hrvat dobitnik prestižne Nagrade prijateljstva kineske Vlade.
Saznaj više
 
Edukacija o rukovođenju
Petak, 29.09.2017.
altTijekom protekloga tjedna, od 25. do 29. rujna 2017. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održan je prvi dio akreditiranoga programa cjeloživotnog obrazovanja pod nazivom ''Rukovođenje i strateško upravljanje u visokome obrazovanju" (Governance and Strategic Management ​in Higher Education), dio HEISEE inicijative.
Saznaj više
 
Šesta generacija istraživača
Petak, 29.09.2017.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u Centru za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci (Center for Advanced Studies – South Eastern Europe – CAS SEE) jučer je održana inauguracija šeste generacije gostujućih istraživačica, koji će tijekom sljedećih pet mjeseci boraviti na Sveučilištu u Rijeci.
Saznaj više
 
Superračunala za razvoj inovacija
Četvrtak, 28.09.2017.
U petak, 29. rujna 2017. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održana radionica Interreg Inno HPC projekta Centra za napredno računanje i modeliranje Sveučilišta u Rijeci. Cilj radionice je učiniti superračunalnu infrastrukturu dostupnijom malim i srednjim poduzećima, kako bi se ubrzao razvoj i inovacije.
Saznaj više
 
Tjedan brucoša u Sveučilišnoj
Četvrtak, 28.09.2017.
Sveučilišna knjižnica Rijeka od 2. do 6. listopada organizira ''Tjedan brucoša''. Brucoši će moći saznati sve o Knjižnici, održavat će se orijentacijski obilasci Knjižnice pod stručnim vodstvom, a unutar ''Happy Houra'' svakoga dana od 15 do 17 sati brucoše očekuje povoljnija godišnja članarina po cijeni od samo 25 kuna.
Saznaj više
 
Održan konzorcij u Novome Sadu
Utorak, 26.09.2017.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić–Samaržija u periodu od 20. do 22. rujna 2017. sudjelovala je na četvrtom Međunarodnom konzorciju institucija visokog obrazovanja u okviru suradnje Narodne Republike Kine i 16 zemalja centralne i istočne Europe. 
Saznaj više
 
Održana 5. sjednica Senata
Utorak, 19.09.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 19. rujna 2017. održana je 5. redovita sjednica Senata. Za člana Savjeta Sveučilišta u Rijeci iz redova sveučilišnih nastavnika iz znanstvenog područja tehničkih znanosti izabran je prof. dr. sc. Marko Čanđija s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Prijam kod rektorice
Utorak, 19.09.2017.
Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija primila je na Rektoratu skupinu profesora i znanstvenika uključenih u znanstveno-istraživački projekt "Bilateralno jačanje institucija u cilju postizanja vodećih uloga u području autentičnosti pčelinjih proizvoda".
Saznaj više
 
Kamp za brucoše RIBROO
Petak, 15.09.2017.
Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci produžio je rok za prijave za sudjelovanje studenata u Kampu za brucoše RIBROO do 21. rujna 2017. Kamp će, kroz tri dana kombinacije zabave i radionica te upoznavanja nove sredine, biti održan od četvrtka 28. rujna do nedjelje 1. listopada u Uvali Scott u Kraljevici.
Saznaj više
 
CERIecon Playpark Rijeka
Petak, 15.09.2017.
Nedavno ste saznali da su Grad Rijeka – Odjel za poduzetništvo i STEPRI pokrenuli CERIecon Playpark Rijeka, međunarodno umreženi centar u kojem se razvijaju inovativne poslovne ideje? Prijavite se na besplatne radionice do 20. rujna! Radionice će biti održane u ponedjeljak i utorak, 25. i 26. rujna.
Saznaj više
 
Međunarodni skup - LOFAR teleskop
Petak, 15.09.2017.
U organizaciji Instituta ''Ruđer Bošković'' i Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci tijekom idućega će tjedna, od 18. do 22. rujna 2017. na Kampusu biti održan godišnji znanstveni sastanak – međunarodni skup ''Low Frequency Aray – Magnetism Key Science Project'' (LOFAR Magnetisam KSP).
Saznaj više
 
Poduzetnik početnik
Ponedjeljak, 11.09.2017.
U organizaciji STEPRI Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci u srijedu, 20. rujna 2017. bit će održan seminar pod nazivom ''Poduzetnik početnik''. Seminar će pokušati dati odgovor na pitanje ''Znamo li sve što je potrebno za pokretanje poduzetničkog pothvata?'' Predavačica: Jana Marčelja Blažević.
Saznaj više
 
Prijam na Rektoratu
Petak, 08.09.2017.
U četvrtak, 7. rujna 2017. rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija na Rektoratu je primila nadbiskupa mons. dr. Ivana Devčića, vlč. Matiju Matičića, novoga rektora katedrale sv. Vida te Kseniju Rukavina Kovačević, predstojnicu Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije.
Saznaj više
 
Baltazar prošetao Gradinom
Četvrtak, 07.09.2017.
Ovogodišnje 12. Ljeto na Gradini zaključeno je popularnom manifestacijom ''Baltazar na Gradini'', koja je inspirirana likom iz istoimenog animiranog filma u kojem je upravo Rijeka poslužila kao inspiracija za stvaranje Baltazargrada. Manifestacija je organizirana u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci.
Saznaj više
 
Otvorena izložba u SKC-u
Srijeda, 06.09.2017.
U Galeriji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci otvorena je zajednička izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Svaki se umjetnik bavio njemu bliskom tematikom. Izložba je otvorena do 8. rujna od 18 do 21 sat.
Saznaj više
 
Potpore razvoju inovacija
Utorak, 05.09.2017.
Primorsko-goranska županija objavila je danas Natječaj za izbor osoba s područja Primorsko-goranske županije, čiji će razvoj inovacija biti sufinanciran bespovratnim poticajnim sredstvima u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 29. rujna 2017. Posebno će biti nagrađene 3 inovacije mladih inovatora.
Saznaj više
 
Baltazar na Trsatskoj gradini
Ponedjeljak, 04.09.2017.
Danas, 4. rujna 2017. u podne je na riječkome Korzu održana konferencija za medije na kojoj je najavljena manifestacija ''Baltazar na Gradini''. Manifestacija se održava u sklopu ''Ljeta na Gradini'' u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, a ove će godine biti održana sutra, u utorak, 5. rujna 2017. s početkom u 18 sati.
Saznaj više
 
Zeleno, kreativno i zdravo
Četvrtak, 03.08.2017.
altIrene Woelle, poznata slovenska dizajnerica i autorica brojnih projekata kreativnog urbanog ozelenjivanja Ljubljane, bila je u kratkom radnom posjetu Rektoratu Sveučilišta u Rijeci. Obišla je zgradu i okućnicu, kako bi prikupila informacije za uključivanje ove vrijedne mikrolokacije u ekološke projekte na kojima surađuje.
Saznaj više
 
Natječaj za ravnatelja Zaklade
Utorak, 01.08.2017.
Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci na 73. sjednici donio je odluku o raspisivanju natječaja za imenovanje ravnatelja (m/ž) Zaklade Sveučilišta u Rijeci u mandatnom razdoblju od 2017. do 2021. godine. Prijave se šalju isključivo poštom na adresu Zaklade, a natječaj je otvoren od 28. srpnja do 15. rujna 2017.
Saznaj više
 
Kamp za brucoše RIBROO
Ponedjeljak, 31.07.2017.
Ovogodišnje izdanje Kampa za brucoše „RIBROO“ održati će se u  Uvali Scott (Kraljevica) od 29. rujna do 1. listopada 2017. godine. Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci će po peti puta organizirati ovaj jedinstveni događaj koji je prava manifestacija kohezije studenata svih sastavnica Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Prijam na Rektoratu
Četvrtak, 20.07.2017.
altRektorica je primila skupinu profesora uključenih u interdisciplinarni projekt "Analiza i predikcija mikrobiološke kakvoće mora u priobalju", koji je rezultirao objavom rezultata istraživanja u prestižnom znanstvenom časopisu Water Research, uz ciljanu primjenu rezultata istraživanja na korist lokalne zajednice.
Saznaj više
 
Intervju s rektoricom
Četvrtak, 20.07.2017.
U srpanjskome broju magazina ''Zeleno i plavo'' kojeg izdaje Primorsko-goranska županija izašao je intervju s rektoricom Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježanom Prijić-Samaržija. Tekst ''Biti rektorom nije tek protokolarna funkcija'' (koji možete pronaći na str. 7-11) potpisuje glavni urednik magazina Dragan Ogurlić.
Saznaj više
 
Održana 4. sjednica Senata
Utorak, 18.07.2017.
altNa današnjoj sjednici potvrđeni su izbori novih članova Senata iz redova znanstveno-nastavnih sastavnica i to: prof. dr. sc. Dore Smolčić Jurdana s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, prof. dr. sc. Tomislava Rukavine s Medicinskog fakulteta u Rijeci te prof. dr. sc. Vesne Crnić-Grotić s Pravnog fakulteta.
Saznaj više
 
Prof. dr. Šustiću još jedan mandat
Petak, 14.07.2017.
Fakultetsko vijeće Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci na sjednici održanoj 13. srpnja izabralo je za predstojeći trogodišnji mandat dosadašnjeg dekana prof. dr. sc. Alana Šustića, koji je bio i jedini kandidat za tu funkciju. Dekan planira modernizirati diplomske studije, ali i otvoriti neke nove
Saznaj više
 
Prijam u Münchenu
Četvrtak, 13.07.2017.
Sveučilište u Rijeci sudjelovalo je 3. srpnja 2017., povodom Dana državnosti Republike Hrvatske i 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke, na svečanom prijmu Petra Uzorinca, generalnog konzula Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj.
Saznaj više
 
Transfuzijska medicina
Petak, 30.06.2017.
Jučer, 29. lipnja 2017. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, a povodom 30. obljetnice osnutka Zavoda za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Rijeka, održana je znanstvena tribina pod nazivom ''Značaj transfuzijske medicine u kliničkoj praksi''. U ime rektorice Skup je pozdravio prorektor za znanost izv. prof. dr. sc. Alen Ružić.
Saznaj više
 
Svjetski centar izvrsnosti
Četvrtak, 29.06.2017.
Hrvatska grupa za klizišta koja se sastoji od znanstvenika s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta UNIZG i Građevinskog fakulteta UNIRI proglašena je Svjetskim centrom izvrsnosti za umanjenje opasnosti od klizišta, a prof. dr. sc. Željko Arbanas potpredsjednikom Međunarodnog konzorcija za klizišta.
Saznaj više
 
Kultura, baština i zavičaj
Četvrtak, 29.06.2017.
Udruga studenata kroatistike Idiom u suradnji s prof. dr. sc. Irvinom Lukežićem, s Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizira međunarodnu konferenciju posvećenu temama iz kulture, baštine i zavičaja te poziva sve zainteresirane da se prijave.
Saznaj više
 
Održana 3. sjednica Senata
Utorak, 27.06.2017.
Danas je održana 3. sjednica Senata pod predsjedanjem rektorice Snježane Prijić-Samaržija. Prof. dr. sc. Estela Banov i prof. dr. sc. Ivone Uhač izabrane su u trajno, a izv. prof. dr. sc. Daniela Kovačević Pavličić i izv. prof. dr. sc. Goran Palčevski u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora na 5 godina.
Saznaj više
 
O studentskoj prehrani
Ponedjeljak, 26.06.2017.
Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci poziva studentice i studente da ispune anketu o zadovoljstvu studentskom prehranom u objektima Studentskog centra Rijeka. Anketa ispituje raznolikost ponude, cijenu i veličinu porcija, kao i čistoću restorana, a rezultati će biti predstavljeni Upravi SC-a. 
Saznaj više
 
Rok za prijave 3. srpnja
Ponedjeljak, 26.06.2017.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci podsjeća da je Natječaj za dodjelu ''Nagrade Zaklade'' otvoren do 3. srpnja 2017. Zaklada poziva zainteresirane da prilože prijave potencijalnih kandidata. Za dodatne informacije možete se obratiti na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , a više o Natječaju pronaći ovdje.
Saznaj više
 
Jonjiću Nagrada za životno djelo
Petak, 16.06.2017.
Na Svečanoj akademiji održanoj u srijedu, 14. lipnja 2017. u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, povodom dana sv. Vida, zaštitnika Rijeke, dodijeljena su javna priznanja Grada Rijeke. Nagrada za životno djelo uručena je prof. dr. sc. Stipanu Jonjiću, profesoru s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Posjet američke veleposlanice
Srijeda, 14.06.2017.
Veleposlanica Sjedinjenih američkih država u Republici Hrvatskoj Nj. E. gđa Julieta Valls Noyes posjetila je danas Sveučilište u Rijeci. Nj. E. sastala se s rektoricom prof. dr. sc. Snježanom Prijić-Samaržijom te prisustvovala završnoj prezentaciji BootCampIT-a na STEPRI-u.
Saznaj više
 
Tribina u Sušačkoj gimnaziji
Srijeda, 14.06.2017.
Jučer je u Prvoj hrvatskoj sušačkoj gimnaziji održana tribina o riječkim fizičarkama Vesni Švarcar i Nadi Stipčić-Šolić, posljednja u nizu tribina Zaklade Sveučilišta u Rijeci pod nazivom ''Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad''. Na tribini je bilo riječi i o ženama i znanosti u širem kontekstu.
Saznaj više
 
Fond za poticanje poduzetništva
Utorak, 13.06.2017.
Danas je na Kampusu predstavljen Javni poziv za dodjelu sredstava iz Fonda za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom, koji je Sveučilište u Rijeci objavilo na svojim mrežnim stranicama. Fond su predstavili rektorica Prijić-Samaržija i upravitelj Fonda Boris Golob.
Saznaj više
 
Prijam na Rektoratu
Petak, 09.06.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas je održan prijam delegacije iz Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, a koju je predvodio voditelj Odjela za kulturu g. Arne Hartig. Delegaciju je ugostila rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija sa suradnicima.
Saznaj više
 
Ljetna škola The New Left
Petak, 09.06.2017.
U nedjelju, 11. lipnja 2017. u 18 sati u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci bit će održano otvorenje ljetne škole pod nazivom The New Left, koju organizira Centar za napredne studije jugoistočne Europe (CAS SEE). Program započinje okruglim stolom What's Left? How to Think Left?, a trajat će do subote, 17. lipnja. 
Saznaj više
 
Održan okrugli stol
Srijeda, 07.06.2017.
Na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas je održan okrugli stol pod nazivom ''Kako osigurati transparentnost u unaprjeđenju kvalitete visokoga obrazovanja?'' u organizaciji Filozofskoga fakulteta i Udruge za razvoj visokoga školstva ''Universitas''.
Saznaj više
 
Održana 2. sjednica Senata
Utorak, 06.06.2017.
altSenat je održao drugu, izvanrednu sjednicu na kojoj je prorektorica prof. dr. sc. Sanja Barić faktografski prikazala sadržaj Nacrta Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, nakon čega je provedena opširna rasprava po svim predloženim izmjenama. 
Saznaj više
 
Prijam slovenske veleposlanice
Petak, 02.06.2017.
altVeleposlanica Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Nj. E. dr. sc. Smiljana Knez u pratnji mag. Jakoba Štunfa, opunomoćenog ministra i ekonomskog savjetnika Veleposlanstva, boravila je danas u prvom posjetu Sveučilištu u Rijeci. Na Rektoratu ju je primila rektorica Snježana Prijić Samaržija.
Saznaj više
 
Predstavljen projekt Ri:verzija
Petak, 02.06.2017.
Jučer, 1. lipnja 2017. na Trgu sv. Barbare u starome gradu u Rijeci održano je završno predstavljanje projekta Ri:verzija, radionice koja je u sklopu Culture Weeka ovogodišnjega Student Day Festivala održana od 30. svibnja do 1. lipnja, a tema je bila prikaz Rijeke kao grada. Predstavljena je i linija lounge otoka Urban Furniture.
Saznaj više
 
Novi Erasmus natječaji
Četvrtak, 01.06.2017.
Sveučilište u Rijeci objavljuje 1. lipnja 2017. drugi krug ERASMUS Natječaja za mobilnost studenata (stručna praksa i studijski boravak) u ljetnom semestru akademske godine 2017./2018., s obzirom da su nakon zaključenja prvoga kruga Natječaja ostala određena neutrošena sredstva.
Saznaj više
 
Festival vRIsak od 31. 5. do 10. 6.
Srijeda, 31.05.2017.
Jubilarni, 10. međunarodni festival književnosti vRIsak, ove će godine u Rijeci biti održan od 31. svibnja do 10. lipnja, a glavna zvijezda riječkog književnog okupljanja jedan je od najvažnijih suvremenih svjetskih pisaca, velikan talijanske književnosti Claudio Magris, uz ostele brojne ugledne goste.
Saznaj više
 
Najavljen Student Day Festival
Petak, 26.05.2017.
U Salonu Grada Rijeke danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno ovogodišnje izdanje Studet Day Festivala, koji će biti će biti održan od 29. svibnja do 3. lipnja. Glazbeni će se program događati na dvije pozornice, a novost su znanstvena predavanja. Program je za posjetitelje besplatan!
Saznaj više
 
Posjet kineske delegacije
Petak, 26.05.2017.
U petak, 26. svibnja na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održan je prijam kineske delegacije iz Državne agencije za suradnju sa stranim ekspertima, Sektora kulture i obrazovanja vlade Narodne Republike Kine (State Administration of Foreign Experts, PRC – Department of Cultural and Educational Experts).
Saznaj više
 
Održana 1. sjednica Senata
Utorak, 23.05.2017.
altDanas, 23. svibnja 2017. na Rektoratu je održana sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci, prva kojom je predsjedavala novoizabrana rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija. Jednoglasno su potvrđeni novi prorektori, predstavljeni javnosti na konferenciji za medije, održanoj nakon sjednice.
Saznaj više
 
Predstavljen prorektorski tim
Utorak, 23.05.2017.
Na Rektoratu je održana konferencija za medije na kojoj je rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija predstavila svoj novi prorektorski tim. Na sjednici Senata, prvoj kojom je predsjedala nova rektorica, održanoj danas prije konferencije, članovi Senata potvrdili su izbore novih prorektora.
Saznaj više
 
Social Ontology Symposium
Petak, 19.05.2017.
U organizaciji Centra za napredne studije jugoistočne Europe (CAS SEE) Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak i utorak, 22. i 23. svibnja 2017. na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održan simpozij o društvenoj ontologiji Contemporary Philosophical Issues: Social Ontology Symposium.
Saznaj više
 
Održana svečana inauguracija
Četvrtak, 18.05.2017.
altDanas je na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi Građevinskog fakulteta održana svečana inauguracija novoizabrane rektorice Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržija, koja je službeno preuzela dužnost 27. travnja 2017. Rektor Lučin predao je rektorske insignije (rektorski lanac) novoj rektorici.
Saznaj više
 
15. Dani knjižnica u Lovranu
Utorak, 16.05.2017.
Sekcija za visokoškolske i specijalne knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva, Sveučilišna knjižnica Rijeka i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organiziraju 15. Dane specijalnih i visokoškolskih knjižnica, koji će biti održani od 17. do 20. svibnja 2017. u Hotelu Excelsior u Lovranu.
Saznaj više
 
Predavanje o jačanju mobilnosti
Utorak, 16.05.2017.
altNacionalni CEEPUS ured i Ured za međunarodnu suradnju UNIRI pozivaju zainteresirane na predavanje ''Jačanje mobilnosti u programu CEEPUS i ostalim bilateralnim programima akademske mobilnosti'', koje će biti održano u petak, 19. svibnja 2017. s početkom u 9.30 sati u Akvariju.
Saznaj više
 
U Akvariju održan EU info dan
Petak, 12.05.2017.
U Caffe baru ''Akvarij'' na Kampusu, u organizaciji Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Primorsko-goranske županije u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci održan je EU info dan u okviru Europskog tjedna i Dana otvorenih vrata EU projekata. Predstavljeni su provedeni projekti.
Saznaj više
 
4. Akademski zec 28. svibnja
Četvrtak, 11.05.2017.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Riječkim športskim sveučilišnim savezom (RŠSS) i Gradom Kastvom, četvrtu godinu za redom organizirautrku Akademski zec na kastavskim šetnicama u nedjelju, 28. svibnja s početkom u 10 sati te poziva zainteresirane da se prijave do 21. svibnja.
Saznaj više
 
19. Riječki dani bioetike
Četvrtak, 11.05.2017.
Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci poziva zainteresirane na skup 19. Riječki dani bioetike, koji će biti održan u petak, 12. svibnja 2017. U 10 će sati biti uručena godišnja međunarodna nagrada ''Fritz Jahr'' za istraživanje i promicanje europske bioetike prof. dr. Joseu Robertu Goldimu.
Saznaj više
 
Objavljen rad dr. sc. Marina Karuze
Četvrtak, 11.05.2017.
U prestižnom časopisu Nature Physics objavljen je rad o istraživanju na CERN-u djelatnika Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci doc. dr. sc. Marina Karuze. Radi se o jednom od časopisa izdavača Nature, čija izdanja imaju najveći odjek u svim područjima znanosti, od biotehnologije do fotonike.
Saznaj više
 
Akcija Zaklade: Nevidljive sile
Četvrtak, 11.05.2017.
Građanskom akcijom ''Nevidljive sile: žene koje su oblikovale naš grad'', Zaklada Sveučilišta u Rijeci želi upoznati zajednicu sa znamenitim ženama koje su svojim radom i postignućima kroz arhitekturu, kulturu, javno djelovanje i znanost dale doprinos izgradnji fizičkog i konceptualnog prostora Rijeke.
Saznaj više
 
Posjet delegacije pokrajine Hessen
Srijeda, 10.05.2017.
Predsjednik Vlade Njemačke savezne pokrajine Hessen g. Volker Bouffier, u sklopu podjeta Rijeci i Opatiji, posjetio je danas Kampus Sveučilišta u Rijeci. G. Bouffier došao je u pratnji velike delegacije gospodarstvenika i zastupnika Kršćanske demokratske unije u parlamentu pokrajine Hessen.
Saznaj više
 
Riječki studenti najbrojniji na WFL
Utorak, 09.05.2017.
Na utrci Wings For Life World Run, održanoj 7. svibnja u Zadru, sudjelovali su studenti svih fakulteta i odjela Sveučilišta u Rijeci. Za izlječenje oštećenja vratne kralježnice trčalo je čak 396 riječkih studenata, čime su postigli titulu 10. najvećeg tima na svijetu i najvećeg studentskog tima u povijesti ove utrke.
Saznaj više
 
Najavljen Student Day Festival
Petak, 05.05.2017.
U Caffe baru ''Akvarij'' na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen Student Day Festival 2017. Ovu već tradicionalnu manifestaciju organizira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci u suradnji s RIKUP-om. Predstavljen je program koji je za sve posjetitelje besplatan.
Saznaj više
 
Promocija Odjela za biotehnologiju
Petak, 05.05.2017.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas, 5. svibnja 2017. održana je svečana promocija prvostupnika i magistara Odjela za biotehnologiju. Svečanost je predvodila rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, a laureate promovirala pročelnica Odjela prof. dr. sc. Anđelka Radojčić Badovinac.
Saznaj više
 
FocusON - Karijera na dlanu!
Četvrtak, 04.05.2017.
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci i njegovi Centar za karijere i Studentski zbor po prvi puta organiziraju zajedničku konferenciju za studente pod nazivom FocusON - Karijera na dlanu! Konferencija će bit održana u petak, 5. svibnja 2017. s početkom u 10.30 sati u dvorani aneksa Fakulteta.
Saznaj više
 
Natječaj za Nagradu Zaklade
Četvrtak, 04.05.2017.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je 3. svibnja 2017. Natječaj za dodjelu Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za 2016. kalendarsku godinu. Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava prijava i zemaljskom poštom, a rok za podnošenje prijava je 3. srpnja 2017.
Saznaj više
 
Održana tribina ''Universitasa''
Srijeda, 03.05.2017.
Na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je tribina pod nazivom ''Želim slušati ljude: Kakvo Sveučilište trebamo?'', koju je organizirana Udruga za razvoj visokoga školstva ''Universitas''. Gošća tribine bila je prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, nova rektorica Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Nova rektorica na dužnosti
Petak, 28.04.2017.
Prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, izabrana na izbornoj sjednici Senata održanoj 28. veljače, s jučerašnjim je radnim danom, 27. travnja 2017. službeno stupila na dužnost rektorice Sveučilišta u Rijeci. Njenim stupanjem na dužnost završava drugi dužnosnički mandat dosadašnjem rektoru prof. dr. sc. Peri Lučinu. 
Saznaj više
 
Edukacijom do zaposlenja
Petak, 28.04.2017.
JCI - Junior Chamber International - Međunarodna komora mladih Rijeka poziva zainteresirane da se prijave na edukativni projekt pod nazivom ''Edukacijom do zaposlenja'', koji će biti održan u subotu, 6. svibnja 2017. s početkom u 10 sati na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Tribina ''Želim slušati ljude''
Četvrtak, 27.04.2017.
Udruga za razvoj visokoga školstva ''Universitas'' poziva zainteresirane na tribinu pod nazivom ''Želim slušati ljude: Kakvo Sveučilište trebamo?'', koja će biti održana u srijedu, 3. svibnja s početkom u 13 sati na Filozofskom fakultetu. Gošća tribine je nova rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.
Saznaj više
 
O pravnom okviru u nogometu
Srijeda, 26.04.2017.
U četvrtak, 27. travnja Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci organizira 3. riječki dan sportskog prava s temom ''O pravnom okviru u nogometu''. Skup se održava pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za sport Republike Hrvatske, odnosno državne tajnice za sport Janice Kostelić.
Saznaj više
 
Kavica s novom rektoricom
Srijeda, 26.04.2017.
U sklopu 15. Festivala znanosti, u ''Akvariju'' Restorana ''Kampus'' Studentskog centra Rijeka na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održano je događanje pod nazivom ''Vrijeme je za kavicu s… novoizabranom rektoricom prof. dr. sc. Snježanom Prijić Samaržijom''. Razgovor je moderirala dr. sc. Bojana Ćulum.
Saznaj više
 
Predsjednica RH posjetila Kampus
Srijeda, 26.04.2017.
Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović posjetila je jučer Kampus Sveučilišta u Rijeci i prisustvovala predstavljanju projekta ''Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci- 1. faza''. Nakon predstavljanja u ''Akvariju'' Predsjednica je obišla nove studentske paviljone.
Saznaj više
 
Otvoren Park skulptura
Srijeda, 26.04.2017.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, ispred Akademije primijenjenih umjetnosti otvoren je Park skulptura. Park su otvorili ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić, rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin i dekanica Akademije izv. prof. art. Letricija Linardić.
Saznaj više
 
Raspisana 2 natječaja Zaklade
Utorak, 25.04.2017.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci dana 19. travnja 2017. raspisala je 2 natječaja: Natječaj za sufinanciranje izdavačke djelatnosti i Natječaj za sufinanciranje studentskih aktivnosti. Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava i zemaljskom poštom do 19. svibnja 2017.
Saznaj više
 
Otvoren 15. Festival znanosti
Ponedjeljak, 24.04.2017.
U Vijećnici Grada Rijeke održano je otvorenje ovogodišnjeg Festivala znanosti, koji se u Rijeci održava 15. puta, u organizaciji Udruge ''Zlatni rez''. Ovogodišnji program obuhvaća 29 lokacija, preko 150 događanja, sudjeluje preko 50 institucija te čak 20 dječjih vrtića kroz program ''Vrtići za vrtiće''.
Saznaj više
 
U 2 dana obilježen Dies Academicus
Petak, 21.04.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci obilježen je Dies Academicus 44. Dan Sveučilišta u Rijeci. U četvrtak, 20. travnja održana je svečana sjednica Senata i proglašena tri nova professora emeritusa, a u petak, 21. travnja održana je dodjela potvrdnica, zahvalnica i nagrada te proglašen student generacije.
Saznaj više
 
Komemoracija za prof. Deželjina
Utorak, 18.04.2017.
Danas, 18. travnja 2017. s početkom u 11 sati u Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci održana je komemoracija za prof. emerit. dr. sc. Josipa Deželjina, ranijeg rektora Sveučilišta u Rijeci. Prof. Deželjin preminuo je 8. travnja u 97. godini života u Zagrebu. Sprovod će biti danas u 17 sati na otoku Rabu.
Saznaj više
 
15. Festival znanosti - Vrijeme
Utorak, 18.04.2017.
I ove godine Festival znanosti u Rijeci u organizaciji Sveučilišta u Rijeci otvara vrata svim zainteresiranim posjetiteljima pružajući im brojne zanimljive manifestacije od 24. do 29. travnja 2017. godine. Festival se održava po 15. put, paralelno u 22 hrvatska grada. Tema ovogodišnjeg Festivala je vrijeme.
Saznaj više
 
Preminuo prof. Josip Deželjin
Ponedjeljak, 10.04.2017.
Raniji rektor Sveučilišta u Rijeci prof. emerit. dr. sc. Josip Deželjin preminuo je u subotu u Zagrebu u 97. godini života. U dugoj znanstvenoj karijeri obnašao je niz funkcija, među kojima je i dekanska funkcija riječkog Ekonomskog fakulteta. Ispraćaj će biti održan u Zagrebu, komemoracija u Rijeci, a pogreb na Rabu.
Saznaj više
 
Prijam za nagrađene
Ponedjeljak, 10.04.2017.
U Zlatnoj sali na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 10. travnja 2017. održan je prijam na nagrađene znanstvenike, umjetnike i studente, odnosno dodjela Zahvalnica Sveučilišta u Rijeci, koji su tijekom 2016. godine dobili priznanje ili nagradu za svoj rad. Zahvalnice je dodijelio rektor prof. dr. sc. Pero Lučin.
Saznaj više
 
P&G - selekcijski postupak
Petak, 07.04.2017.
Procter & Gamble, svjetski  lider u segmentu "Consumer packed goods"  poznat  po svojim brandovima poput Ariela, Pampersa, Gillettea, Old Spicea itd., održat će na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci selekcijski postupak za Internship i Traineeship. Prijave su obvezne, a rok za prijavu je ponedjeljak, 10. travnja 2017.
Saznaj više
 
Otkriven novi virusni protein
Četvrtak, 06.04.2017.
Znanstvenici s Medicinskog fakulteta Rijeka, nakon istraživanja od gotovo 5 godina, u suradnji sa znanstvenicima iz Kanade i Australije, otkrili su novi virusni protein koji zavarava imunološki odgovor domaćina - primjer koevolucije imunoloških mehanizama sisavaca i virusa.
Saznaj više
 
Otisak prsta kastafske belice
Četvrtak, 06.04.2017.
Odjel za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci i Grad Kastav potpisali su jučer, 5. travnja 2017. u Vijećnici Grada Kastva Sporazum o suradnji na projektu karakterizacije kastafske belice, kako bi se to vino što bolje plasiralo na tržištu. Sporazum su potpisali rektor prof. dr. sc. Pero Lučin i gradonačelnik Kastva Ivica Lukanović.
Saznaj više
 
Promocija doktora znanosti
Petak, 31.03.2017.
Na Građevinskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas, 31. ožujka 2017. održana je 85. svečana promocija doktorica i doktora znanosti Sveučilišta u Rijeci. Rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Pero Lučin promovirao je u taj, najviši akademski stupanj, 26 doktorica i 23 doktora znanosti, njih ukupno 49.
Saznaj više
 
Okončani Dani FZSRI-a
Četvrtak, 23.03.2017.
Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća i dodjelom nagrade ''Viktor Finderle'' najboljim studentima, koja će biti održana danas, u četvrtak, 23. ožujka u 14 sati, završava obilježavanje 3. Dana Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, u sklopu kojih je održana i svečana promocija diplomanata.
Saznaj više
 
Nagrada za životno djelo
Srijeda, 22.03.2017.
Odbor za javna priznanja Grada Rijeke izvjestio je kolegij gradonačelnika da će Nagrada za životno djelo u 2017. godini biti dodijeljena prof. dr. sc. Stipanu Jonjiću, profesoru s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i pročelniku Centra za proteomiku. Sveučilište u Rijeci čestita prof. Jonjiću!
Saznaj više
 
Financijska pismenost
Utorak, 21.03.2017.
Hrvatska gospodarska komora i  Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci pozivaju zainteresirane na konferenciju ''Financijska pismenost i visokoškolske ustanove'', koja će biti održana u srijedu, 29. ožujka s početkom u 10.30 h u zgradi aneksa Ekonomskog fakulteta.
Saznaj više
 
Prijedlog liste subvencija
Petak, 17.03.2017.
Poštovane studentice i studenti! Sveučilište u Rijeci objavilo je listu na kojoj se nalaze studenti Sveučilišta u Rijeci koji ostvaruju pravo na subvenciju troškova smještaja u studentskom naselju "Trsat". Molimo provjerite kategoriju u kojoj se nalazite i potvrdite odgovara li vam dodijeljena kategorija na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Saznaj više
 
Inauguracija CAS-ovih istraživača
Petak, 10.03.2017.
U četvrtak, 16. ožujka 2017. u Akvariju na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održana inauguracija 5. i 6. generacije gostujućih istraživača Centra za napredne studije jugoistočne Europe (CAS SEE) Istraživači će tijekom sljedećih 10 mjeseci boraviti na Sveučilištu u Rijeci i prezentirati svoje istraživačke radove.
Saznaj više
 
Zaklada uručila 106 tisuća kuna
Petak, 10.03.2017.
U Vijećnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci 8. ožujka 2017. je održano svečano potpisivanje ugovora o donaciji sredstava, prikupljenih na tradicionalnoj 4. Donatorskoj aukciji slika Zaklade i tvrtke Metis d. d., održanoj 1. prosinca 2016., kada je prikupljen rekordan iznos od preko 100 tisuća kuna.
Saznaj više
 
Održana 103. sjednica Senata
Utorak, 07.03.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 7. ožujka 2017. godine održana je 103. redovita sjednica Senata. Članice i članovi Senata potvrdili su odluke o izborima u trajna zvanja redovitih profesorica: prof. dr. sc. Astrid Krmpotić i prof. dr. sc. Gordana Rubeša s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Novi studentski fond SIZIF
Petak, 03.03.2017.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci 1. ožujka 2017. pokrenuli su studentski znanstveni fond SIZIF, jedan od prvih u Hrvatskoj, čiji je cilj potaknuti i poduprijeti studente u znanstveno - istraživačkoj djelatnosti. Prijave će se zaprimati po stalno otvorenom javnom natječaju.
Saznaj više
 
Novi natječaji programa Erasmus
Četvrtak, 02.03.2017.
Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaje programa Erasmus za mobilnost studenata u svrhu studiranja te za mobilnost osoblja u svrhu održavanja nastave i stručnog usavršavanja na inozemnim partnerskim ustanovama u akademskoj godini 2017./2018. natječaj za mobilnost studenata otvoren je od 1. veljače.
Saznaj više
 
Info-dan za Erasmus studente
Srijeda, 01.03.2017.
Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci je organizirao je danas, 1. ožujka 2017. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi Građevinskog fakulteta informativni dan za dolazne Erasmus studente koji su šestu godinu u okviru programa Erasmus došli na studijski boravak na riječko Sveučilište. 
Saznaj više
 
Career Booster EFRI
Srijeda, 01.03.2017.
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci poziva studente i mlade da se prijave na sudjelovanje u projektu Career Booster i tako steknu znanja i vještine potrebne za izgradnju uspješne karijere. Program će biti održan od 6. do 8. ožujka. Sudjelovanje je besplatno, a prijave su otvorene do 5. ožujka 2017.
Saznaj više
 
Izabrana nova rektorica UNIRI
Utorak, 28.02.2017.
Prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, sadašnja prorektorica za studije i studente, izabrana je danas, 28. veljače 2017. za rektoricu Sveučilišta u Rijeci. Druga po redu žena na toj funkciji, a 14. na čelu Sveučilišta sa 14 je glasova dobila natpolovičnu većinu u drugome krugu glasovanja na izbornoj sjednici Senata.
Saznaj više
 
Reagiranje rektora Lučina
Petak, 24.02.2017.
Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin odbacuje insinuacije napisane danas, 24. veljače 2017. u Novom listu, vezano uz naslov ''Propast Rijekaprojekt inženjeringa: Šime Radulić: Korupcija na Sveučilištu uništila je sve što sam stvorio''. Rektor Lučin šalje dopis glavnom uredniku Novog lista.
Saznaj više
 
Predstavljena monografija
Četvrtak, 23.02.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održano je predstavljanje monografije ''San koji živi- Životni put i djelo akademika Daniela Rukavine'' urednice Elvire Marinković Škomrlj. Predstavljanje je održano jučer, 22. veljače 2017., povodom 80. rođendana akademika Daniela Rukavine.
Saznaj više
 
Rijeka psihologije 2017.
Četvrtak, 16.02.2017.
Od 20. do 26. veljače bit će održana šesta Rijeka psihologije, manifestacija koja donosi pregršt spoznaja iz psihologije. Kroz najbogatiji program do sada, psiholozi su pripremili čak 74 predavanja, radionica, tribina iokruglih stolova koji će biti održani na 47 lokacija u Rijeci i okolici.
Saznaj više
 
Otvorene prijave za 3. SPIRI
Srijeda, 15.02.2017.
Otvorene su prijave za 3. SPIRI – Regionalni susret studenata psihologije koji će se održati od 4. do 6. svibnja 2017. na Filozofskom fakultetu Rijeka  u organizaciji Udruge studenata psihologije PSIRIUS. Studenti se mogu prijaviti kao aktivni ili pasivni sudionici. Prijave su otvorene do 1. travnja 2017.
Saznaj više
 
Izvanredna konferencija
Utorak, 14.02.2017.
U Zlatnoj sali Rektorata Sveučilišta u Rijeci danas, 14. veljače 2017. godine održana je izvanredna konferencija za medije. Konferenciju je održao rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin sa svojim suradnicima - prorektoricama i prorektorima, povodom nedavnih medijskih napisa o Sveučilištu. 
Saznaj više
 
Rektorove nagrade
Četvrtak, 09.02.2017.
Sveučilište u Rijeci raspisalo je četiri natječaja za dodjelu Rektorovih nagrada u akademskoj godini 2016./2017.: Rektorova nagrada za studenta volontera, Rektorova nagrada za studentski aktivizam, Rektorova nagrada za studentski stručni / znanstveni / umjetnički rad, Rektorova nagrada za sport. 
Saznaj više
 
Info-dan ''Moja prva suradnja''
Srijeda, 08.02.2017.
Centar za EU projekte u suradnji s fondom ''Jedinstvo uz pomoć znanja'' organizira informativni dan zatvoreni natječaj ''Moja prva suradnja'' u sklopu programa ''Znanstvena suradnja'', koji će biti održan u petak, 10. veljače 2017. s početkom u 12 sati na Kampusu u STEPRI-znanstveno-tehnolgijskom parku.
Saznaj više
 
Programi na kineskom jeziku
Srijeda, 08.02.2017.
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i ove godine održava programe cjeloživotnog obrazovanja na kineskom jeziku. U tijeku su upisi nove generacije polaznika programa: ''Kineski jezik u turizmu za početnike'' te ''Poslovno komuniciranje na kineskom za početnike''.
Saznaj više
 
Prilagodba literature
Srijeda, 01.02.2017.
Tijekom 2016./2017. akademske godine prilagodba literature slijepim i slabovidnim studenticama i studentima riječkog Sveučilišta bit će osigurana u okviru projekta ''Prilagodba literature slijepim i slabovidnim studentima II" kojega Udruga Zamisli provodi u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci.
Saznaj više
 
Predstavljanje kandidata
Ponedjeljak, 30.01.2017.
U organizaciji Udruge za razvoj visokoga školstva ''Universitas'' u utorak, 31. siječnja 2017. s početkom u 13 sati u predavaonici 006 u prizemlju zgrade Filozofskog/Učiteljskog fakulteta bit će održana javna tribina – Predstavljanje kandidata za rektora Sveučilišta u Rijeci u mandatnom razdoblju od 2017. do 2021.
Saznaj više
 
Dodijeljena priznanja
Petak, 20.01.2017.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je dodjela priznanja studentima-sportašima te organizatorima Europskih sveučilišnih igara 2016. Priznanja su uručili rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin i zamjenik predsjednika Europskih sveučilišnih igara 2016. Haris Pavletić.
Saznaj više
 
Ukida se izvanredno stanje!
Srijeda, 18.01.2017.
Stožer za zaštitu i spašavanje proglašava UKIDANJE izvanrednog stanja opasnosti na Kampusu Sveučilišta u Rijeci za srijedu, 18. siječnja 2018. Zbog poboljšanja vremenskih uvjeta i opadanja brzine vjetra, uz pojačan oprez mogla bi se održati nastava na Kampusu. 

 

 
Nagrade Zaklade za 2015. godinu
Utorak, 17.01.2017.
Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 71. sjednici donio Odluku o dodjeli nagrada Zaklade za kalendarsku godinu 2015. Nagrađeno je devet znanstvenika/ica, umjetnika/ica i znanstvenih novaka/kinja te dodijeljena nagrada za životno djelo. 
Saznaj više
 
Izvanredno stanje na Kampusu!
Utorak, 17.01.2017.
Stožer za zaštitu i spašavanje zbog pogoršanje vremenskih uvjeta - jačanja vjetra (brzina od 10 bofora) proglašava izvanredno stanje opasnosti na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, sukladno Planu postupanja za slučaj izvanrednog stanja zbog olujnog ili orkanskog vjetra za utorak, 17. siječnja 2017.
Saznaj više
 
Otvoren natječaj SKC-a
Srijeda, 11.01.2017.
Otvoren je natječaj Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci za financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2017. godini. Na natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti UNIRI ili studentske udruge. Rok za podnošenje prijava, koje se podnose elektronskim putem, je 10. veljače 2017.
Saznaj više
 
Financiranje stud. programa
Ponedjeljak, 09.01.2017.
Studentski zbor raspisao je Natječaj za financiranje studentskih programa u 2017. godini. Financiraju se kategorije: zabava, međunarodna suradnja, studentski mediji, znanstveno-stručni programi, sport, programi studenata s invaliditetom i društveno korisni projekti. Natječaj traje do 31. siječnja.
Saznaj više
 
Odobrene inicijalne potpore
Petak, 30.12.2016.
Prema odluci rektora Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pere Lučina od 29. prosinca 2016. godine odobrene su inicijalne potpore za znanstvena istraživanja za 2016. godinu mladim istraživačima Sveučilišta u Rijeci u statusu docenta i/ili znanstvenog suradnika. Nakon provedneih 285 evaluacija, odobreno je 18 potpora. 
Saznaj više
 
Prorektoru Caru Državna nagrada
Petak, 23.12.2016.
Odbor za podjelu Državnih nagrada za znanost podijelio je profesoru Tehničkog fakulteta Rijeka i prorektoru za informatizaciju Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Zlatanu Caru godišnju Državnu nagradu za popularizaciju i promidžbu znanosti u području tehničkih znanosti.
Saznaj više
 
Održan nulti Fashion Week
Četvrtak, 22.12.2016.
Povodom predstavljanja koncepta linije ''Slatko & Slano'', a u sklopu programa ''Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020.'' u Palachu je održan je nulti Fashion Week - Winter 2016. Nositelj ovog programskog pravca je Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Javni poziv za nominacije
Srijeda, 21.12.2016.
Dokumentacijsko-istraživački centar za Europsku bioetiku ''Fritz Jahr'' Sveučilišta u Rijeci objavljuje javni poziv za nominacije za Međunarodnu godišnju nagradu za istraživanje i promociju Europske bioetike ''Fritz Jahr 2017''. (The 2nd Annual Fritz Jahr International Award for Research and Promotion of European Bioethics).
Saznaj više
 
Okončani Dani Medicine
Petak, 16.12.2016.
Brojnim događanjima poput: predstavljanja studija ne engleskom jeziku, koji počinje iduće godine, svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća, tradicionalnim polaganjem vijenaca na grob braće Branchetta, otkrivanja spomenika darivateljima tijela, okončani su Dani Medicinskog fakulteta. 
Saznaj više
 
Potpisivanje Sporazuma
Četvrtak, 15.12.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci, jučer, 14. prosinca održano je potpisivanje Sporazuma o suradnji između Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu i Sveučilišta u Rijeci. Potpisnici Sporazuma su ravnateljica Instituta prof. dr. sc. Branislava Baranović i rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Pero Lučin.
Saznaj više
 
Predstavljanje udžbenika
Utorak, 13.12.2016.
Na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci održano je predstavljanje udžbenika ''Strategije razvoja protuvirusnih lijekova'' autora Mladena Mintasa i Karla Witinne o kojoj je uvodnom slovu govorilapročelnica Odjela  prof. dr. sc. Anđelka Radojčić Badovinac.
Saznaj više
 
Posjet korejskog veleposlanika
Četvrtak, 08.12.2016.
U utorak, 6. prosinca na Sveučilištu u Rijeci održan je nastupni prijam veleposlanika Republike Koreje u RH. Nj. E. Park Won-sup i njegov zamjenik Donghwan Che primljeni su na Rektoratu, gdje je održan sastanak s rektorom Lučinom i suradnicima, nakon čega su razgledali Kampus.
Saznaj više
 
Potpisivanje ugovora
Ponedjeljak, 05.12.2016.
U petak, 25. studenoga 2016. potpisan je ugovor o izravnoj dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ''Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija e-izvori'' iz operativnog programa ''Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.'', u iznosu od preko 133 milijuna kuna.
Saznaj više
 
Otvoren Ured za doktorande
Utorak, 29.11.2016.
Projektni tim projekta ''Izgradnja sustava potpore za mlade istraživače'' obavještava zainteresirane da je Ured za doktorande otvoren i opremljen. Ured je smješten u prizemlju Restorana ''Kampus'', a ključevi se mogu preuzeti radnim danima od 6 do 22 sata na recepciji Studentskog centra.
Saznaj više
 
Potpisivanje sporazuma
Utorak, 29.11.2016.
Predstavnici Jonskog sveučilišta, predvođeni rektorom prof. dr. sc. Vassilisom Chrissikopoulosom te voditeljem grčkog tima IPA Adriatic projekta PACINNO, dr. sc. Phivosom Mylonasom, posjetili su Sveučilište u Rijeci s ciljem razmjene iskustava u području visokog obrazovanja, istraživanja i transfera tehnologije. 
Saznaj više
 
Posjet delegacije iz Argentine
Petak, 25.11.2016.
U sklopu posjeta Gradu Rijeci, delegacija argentinskoga grada Zaratea, predvođena zamjenicom gradonačelnika Patriciom Moyano, posjetila je danas Rektorat Sveučilišta u Rijeci. Kako u Zarateu planiraju osnovati sveučilište, s rektorom Lučinom razgovarali su organizaciji riječkog Sveučilišta.
Saznaj više
 
Rektor Lučin potpisao peticiju
Petak, 25.11.2016.
Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin potpisao je jutros peticiju protiv nasilja nad ženama. Potpisivanje je od 10 do 12 sati na Jadranskom trgu, povodom Međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, organizirala udruga '' Centar za participaciju žena u društvenom životu''.
Saznaj više
 
Potpisivanje sporazuma
Srijeda, 23.11.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci jučer je održano svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji između trgovačkog društva ''Rijeka 2020'', Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Sveučilišta u Rijeci u organizaciji i provedbi programa projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020.
Saznaj više
 
Održana 98. sjednica Senata
Srijeda, 23.11.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci, jučer, 22. studenog, održana je 98. sjednica Senata. Umirovljenim profesorima red. prof. art. Radi Šerbedžiji i prof. dr. sc. Pavlu Komadini dodijeljeno je počasno zvanje professor emeritus. Usvojen je i prijedlog odluke o osnivanju Centra za translacijska medicinska istraživanja.
Saznaj više
 
S Mirom Furlan o majkama i kćerima
Ponedjeljak, 21.11.2016.
Centar za ženske studije Filozofskog fakulteta Rijeka, Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci i HNK Ivana pl. Zajca Rijeka pozivaju zainteresirane na razgovor s Mirom Furlan ''O majkama i kćerima'', koji će biti održan u četvrtak, 24. studenog u ''Akvariju'' na Kampusu.
Saznaj više
 
Dan otvorenih vrata SOFRI
Ponedjeljak, 21.11.2016.
U srijedu, 23. studenoga 2016. u zgradi sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, bit će održan ''Dan otvorenih vrata Odjela za fiziku''. Program će se održavati  kroz aktivnosti poput radionice ''Kako mjerit svjetlost?'', interaktivne predstave za najmlađe ''Mišica u zemlji fizike'' i brojnih drugih.
Saznaj više
 
Poziv studentima: EBAN konferencija
Petak, 18.11.2016.
EBAN Winter University 2016, najveća europska konferencija poslovnih anđela, bit će održna 29. i 30. studenog u Koncertnoj dvorani ''Vatroslav Lisinski'', u organizaciji Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) i suorganizaciji Grada Zagreba. Prijave sa studentskim popustom traju još danas!
Saznaj više
 
Donirajte svoje slike!
Ponedjeljak, 14.11.2016.
Potičući povezivanje poslovnog svijeta i znanja, kroz filantropiju i kulturu doniranja, Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Metis d. d. 4. godinu za redom organiziraju humanitarnu aukciju slika te pozivaju umjetnike da doniraju svoja umjetnička djela. Humanitarna aukcija bit će održana 1. prosinca u konobi ''Tarsa''.
Saznaj više
 
Forum Mladi u poduzetništvu
Ponedjeljak, 14.11.2016.
Centar tehničke kulture Rijeka pokreće 5. generaciju projekta ''Mi znamo kako!'', koji priprema mlade za pokretanje vlastitog poduzeća i ulazak u poslovni svijet. Forum ''Mladi u poduzetništvu'' uvodna je aktivnost  u projekt, a bit će održan u četvrtak, 17. studenoga 2016 u prostorijama Centra.
Saznaj više
 
Predavanje prof. Ronya Orena
Petak, 11.11.2016.
Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci poziva zainteresirane na predavanje gosta predavača profesora Ronya Orena koje će biti održano u petak11. studenog 2016. u s početkom u 15 sati,  u kabinetu 106 na prvome katu na Akademije primijenjenih umjetnosti.
Saznaj više
 
Sastanak na Rektoratu
Četvrtak, 10.11.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak, 7. studenoga održan je sastanak predstavnica Sveučilišta u Lingnanu iz Hong Konga, Kina i predstavnica Sveučilišta u Rijeci. Tema sastanka bila je razvijanje suradnje između dvaju sveučilišta, osobito u domeni razmjene studenata.
Saznaj više
 
Kriminalističko istraživanje
Ponedjeljak, 07.11.2016.
Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij Kriminalističko istraživanje za stjecanje akademskog naziva: sveučilišni specijalist kriminalističkog istraživanja (univ. spec. crim.) u akademskoj godini 2016./2017.Rok za podnošenje prijava je 21. studenoga 2016.
Saznaj više
 
Predstavljanje UNIRI u Sarajevu
Ponedjeljak, 07.11.2016.
Sveučilište u Rijeci 4. i 5. studenoga 2016. sudjelovao je na 3. Međunarodnom sajmu visokog obrazovanja u Sarajevu. Zemlje partneri sajma bile su Slovenija i Hrvatska. Sveučilište je u održanoj prezentaciji predstavilo svoje sastavnice, studijske programe, projekte te studentske organizacije.
Saznaj više
 
Dani otvorenih vrata SVKRI
Petak, 04.11.2016.
Sveučilišna knjižnica Rijeka poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u programima, predavanjima i radionicama povodom Dana otvorenih vrata Sveučilišne knjižnice Rijeka, koji će biti održani tijekom cijeloga tjedna, od ponedjeljka po petka, 7. do 11. studenoga 2016. 
Saznaj više
 
Besplatni online tečaj za studente
Četvrtak, 03.11.2016.
Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Institutom za razvoj obrazovanja (IRO), za svoje studente organizira besplatni online pripremni tečaj (webinar) za polaganje testa TOEFL (Test of English as a Feoregin Language). Tečaj počinje 15. studenoga i trajat će do 1. prosinca, a održavat će se utorkom i četvrtkom od 19.30 do 21 sat.
Saznaj više
 
Produljen Zakladin natječaj
Srijeda, 02.11.2016.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci objavljuje produljenje roka do 10. studenog 2016. za podnošenje prijava na natječaj za dodjelu Nagrade Zaklade Sveučilišta za kalendarsku godinu 2015. Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava prijava i zemaljskom poštom.
Saznaj više
 
Projekt HRMinHEI - prvi sastanak
Srijeda, 02.11.2016.
U ponedjeljak, 24. listopada održan je prvi sastanak projekta Modernizacija visokih učilišta putem unapređenja funkcije upravljanja ljudskim potencijalima - Modernisation of Higher Education Institutions through enhancement of Human Resources Management function – HRMinHEI.
Saznaj više
 
Upisi na diplomski studij Gluma
Petak, 28.10.2016.
Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci raspisuje Natječaj za upis u prvu godinu diplomskog studija Gluma. Prijave za razredbeni postupak primat će se u srijedu i četvrtak, 2. i 3. studenog 2016 u radno vrijeme Studentske službe. Rang liste bit će objavljene u utorak, 8. studenog 2016.
Saznaj više
 
UNISPORT - Dodjela odličja
Petak, 28.10.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je svečana dodjela odličja Unisport lige za akad .god. 2015./2016. i zahvalnica osvajačima zlatnih medalja na državnom sveučilišnom prvenstvu - Unisport finals 2016. Odličja su uručili rektor prof. dr. sc. Pero Lučin i predsjednik RŠSS-a Haris Pavletić.
Saznaj više
 
Suradnja s Ljubljanom
Utorak, 18.10.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci, u srijedu, 12. listopada 2016. održan je sastanak predstavnika Sveučilišta u Ljubljani i predstavnika Sveučilišta u Rijeci. Tema sastanka bila je razvijanje strateškog partnerstva između dvaju sveučilišta, osobito u domeni razvoja doktorske škole na Sveučilištu u Rijeci.
Saznaj više
 
Prvo Case Study natjecanje
Ponedjeljak, 17.10.2016.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci organizira prvo riječko sveučilišno Case Study natjecanje ''Realizator 2016.''. U okviru inicijative ''Riječka ideja' riječki studenti dobivaju mogućnost, radeći na stvarnim poslovnim slučajevima, stečeno znanje prenijeti u praksu, kao i predstaviti se potencijalnim poslodavcima.
Saznaj više
 
Predstavljanje projekta
Petak, 14.10.2016.
Sveučilišna knjižnica Rijeka poziva zainteresirane na predstavljanje izdavačkog ''Pretisak izvornika 'Misla Hruackog' iz 1531. godine s transiteracijom i komentarima''. Predstavljanje će biti održano u srijedu, 19. listopada 2016. s poečtkom u 12 sati u dvorani izložbe Glagoljica, Dolac 1.
Saznaj više
 
Od 13. do 15. 10. treći STIFF
Utorak, 11.10.2016.
U organizaciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Međunarodni studentski filmski festival - STIFF će, pod motom Rethinking reality / Promišljajući stvarnost, treću godinu zaredom biti održan u Art-kinu Croatia u Rijeci, od 13. do 15. listopada 2016. Ulaz na sve projekcije je besplatan.
Saznaj više
 
Natječaj za nagradu Zaklade
Utorak, 11.10.2016.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je natječaj za dodjelu Nagrade Zaklade Sveučilišta u 5 kategorija za kalendarsku godinu 2015. Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava prijava i zemaljskom poštom, a rok za podnošenje prijava je 3. studenoga 2016. 
Saznaj više
 
Želite li naučiti kineski?
Utorak, 11.10.2016.
U tijeku su upisi 3. generacije polaznika programa: ''Kineski jezik u turizmu za početnike'' te ''Poslovno komuniciranje na kineskom za početnike'' pri Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Rok za dostavu prijava je 24. listopada 2016. Pohađanje programa je besplatno za sve polaznike.
Saznaj više
 
Info-dan za dolazne studente
Srijeda, 05.10.2016.
Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci održao je danas, 5. listopada 2016. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi Građevinskog fakulteta informativni dan za dolazne Erasmus studentice i studente, koji već šest godina, u okviru programa Erasmus dolaze na studijski boravak na Sveučilište u Rijeci.
Saznaj više
 
Kruno Topolski novi predsjednik
Srijeda, 05.10.2016.
U ponedjeljak, 26. rujna održana je konstituirajuća sjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Za predsjednika je, na mandat od dvije godine, izabran Kruno Topolski, student Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, a za zamjenika Šimun Rogoznica Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
O reproduktivnim pravima
Utorak, 04.10.2016.
U organizaciji Udruge za ljudska prava i građansku participaciju ''PaRiter'' i Centra za ženske studije Filozofskog  fakulteta Rijeka održan je okrugli stol s temom ''Kako akademska i aktivistička zajednica mogu utjecati na prepoznavanje i ostvarivanje reproduktivnih prava građanki''.
Saznaj više
 
Natječaj za sredstva potpore
Ponedjeljak, 03.10.2016.
Rektor Sveučilišta u Rijeci raspisao je Natječaj za dodjelu sredstava potpore znanstvenim istraživanjima na Sveučilištu u Rijeci za 2016. godinu, odnosno za inicijalne potpore mladim istraživačima u statusu docenta i/ili znanstvenih suradnika. Rok za podnošenje prijava je je 18. listopada do 24 sata.
Saznaj više
 
Besplatne radionice
Petak, 30.09.2016.
Centar tehničke kulture Rijeka poziva sve zainteresirane mlade ljude koji bi uz učenje, volontiranje ili rad željeli upoznati neku europsku zemlju da se prijave na besplatnu informativnu radionicu, koja će biti održana u srijedu, 5. listopada 2016. s početkom u 13 sati u prostorijama Centra (Školjić 6, 1. kat).
Saznaj više
 
10 godina Centra za proteomiku
Četvrtak, 29.09.2016.
Danas, 29. rujna 2016. na Medicinskom fakultetu Rijeka započinje dvodnevni znanstveni simpozij ''Viral pathogenesis and immunity'', kojim će Centar za proteomiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci obilježiti deset godina postojanja, pod vodstvom prof. dr. sc. Stipana Jonjića.
Saznaj više
 
Poptisani ugovori o financiranju
Srijeda, 28.09.2016.
Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Sveučilišta u Rijeci Svjetski dan turizma, koji se obilježava 27. rujna, obilježen je potpisivanjem ugovora o financiranju 8 znanstveno-istraživačkih projekata. Ugovore je potpisao rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin.
Saznaj više
 
Izjava Udruge ''Universitas''
Srijeda, 28.09.2016.
Udruga za razvoj visokoga školstva ''Universitas'' iz Rijeke izjavu za javnost vezanu uz događaje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u kojoj poziva dekana Previšića i rektora Borasa da pokažu odgovornost spram nastale situacije i riješe ju mirnim putem. Cjeloviti tekst Izjave pročitajte u nastavku. 
Saznaj više
 
Uskoro 12. Sajam stipendija
Utorak, 27.09.2016.
Institut za razvoj obrazovanja organizira 12. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će biti održan u utorak, 11. listopada 2016. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te u četvrtak, 13. listopada 2016. Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Njemačka.
Saznaj više
 
Nagrađen rad o ekološkoj gumi
Ponedjeljak, 26.09.2016.
Martina Dragičević, diplomandica Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci, dobila je nagradu za najbolji rad u posterskoj sekciji u vrlo jakoj konkurenciji od 25 europskih zemalja na znanstvenom skupu 3rd European Conference on Smart Inorganic Polymers, koji je održan u Portu od 12. do 14. rujna 2016.
Saznaj više
 
Prijave na RRI Tools trening
Četvrtak, 22.09.2016.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci poziva zainteresirane da se prijave na trening projekta Responsible Research and Innovation Tools (RRI Tools), koji će biti održan u utorak, 27. rujna 2016. od 10 do 15 sati u prostorijama STEPRI-a. Prijave su otvorene do nedjelje, 25. rujna 2016. do 14 sati.
Saznaj više
 
25. obljetnica osnutka HRM-a
Srijeda, 21.09.2016.
Na poziv zapovjednika kontraadmirala Predraga Stipanovića, dekan Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Serđo Kos i tajnik fakulteta Željko Ševerdija sudjelovali su na svečanom obilježavanju 25. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice, održanom 16. rujna u Šibeniku.
Saznaj više
 
Otvoreni paviljoni na Kampusu
Srijeda, 21.09.2016.
Jučer, 20. rujna 2016. održano je svečano otvorenje prvih studentskih paviljona na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Paviljoni sa 754 ležaja izgrađeni su sredstvima Europske unije, ukupne vrijednosti preko 178 milijuna kuna. Prvim studenticiama i studentima - stanarima Kampusa uručeni su ključevi njihovih soba.
Saznaj više
 
Civilno društvo i akademija
Petak, 16.09.2016.
U srijedu, 14. rujna 2016. u Vijećnici Grada Rijeke održan je okrugli stol ''Raskrižja: Civilno društvo i akademija" u organizaciji Centra za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci. Okrugli stol održan je kao dio programa ljetne škole "Promišljanja politika različitosti", koja traje do petka, 16. rujna.
Saznaj više
 
Otvorena izložba ''Izvan pogleda''
Srijeda, 14.09.2016.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u atriju Filozofskog fakulteta u ponedjeljak, 12. rujna  2016. otvorena je izložba fotografija pod nazivom ''Izvan pogleda – Siromaštvo, ruralnost, rod''. Izložba ostaje otvorena za vrijeme trajanje CAS-ove ljetne škole ''Promišljanja politika različitosti'', odnosno do16. rujna. 
Saznaj više
 
Održana 95. sjednica Senata
Srijeda, 14.09.2016.
Cijena studentskog smještaja u novim paviljonima na Kampusu iznosit će 532,50 kn po studentu, za 50% studenata. Ostalih 50% kapaciteta rezervirani su za studente slabijeg socioekonomskog statusa te će plaćati 6, 12 i 18 % manju cijenu od ove, zavisno o visini cenzusa mjesečnih primanja.
Saznaj više
 
Interes za Titanic ne jenjava
Utorak, 13.09.2016.
Članovi Švicarskog društva Titanik (Titanic-Verein Schweiz), u pratnji domaćina hrvatske udruge "Titanic 100", posjetili su u petak, 9. rujna Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci. Dekan fakulteta prof. dr. sc. Serđo Kos predstavio je gostima stalni postav izložbe ''Titanic – Carpathia… 100 godina kasnije''.
Saznaj više
 
Dekan Kos član Akademije
Petak, 09.09.2016.
Dekan Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Serđo Kos izabran je od strane nominacijskog odbora za redovnog člana Europske akademije znanosti i umjetnosti, razred VI – Tehničke znanosti. Prof. Kos bit će inauguriran na plenarnoj sjednici Akademije dana 4. ožujka 2017. u Salzburgu.
Saznaj više
 
6. Škola održivog razvoja
Petak, 09.09.2016.
Udruga za promicanje projektne kulture EU klub poziva sve zainteresirane mlade da se prijave za sudjelovanje u 6. Školi održivog razvoja. Edukacija će biti održana u subotu i nedjelju, 24. i 25. rujna 2016. u urbanom vrtu u Rijeci te na reciklarnom imanju Vukomerić kraj Zagreba. Rok za prijave je 15. rujna.
Saznaj više
 
Završna konferencija
Četvrtak, 08.09.2016.
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je završna konferencija projekta ''Unapređevanje postupka vrednovanja programa na Sveučilištu u Rijeci: pilot-projekt'' (UNAPRORI). Projekt vrijedan preko 2 mil. kuna trajao je 15 mjeseci, a sufinanciran je iz Europskog socijalog fonda.
Saznaj više
 
Baltazar na trsatskoj Gradini
Srijeda, 31.08.2016.
U sklopu Ljeta na Gradini u četvrtak, 1. rujna bit će održan ''Baltazar na Gradini''. Tim je povodom dan ranije održana konfernecija za medije na kojoj su, uz organizatore Vedrana Babića i Sabinu Frlan, sudjelovali i predstavnici Sveučilišta u Rijeci, koje je partner u ogranizaciji ove manifestacije.
Saznaj više
 
Održana 93. sjednica Senata
Srijeda, 27.07.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci u utorak, 26. srpnja 2016. održana  je 93. redovita sjednica Senata. U trajno zvanje redovite profesorice potvrđena je prof. dr. sc. Nada Pavia, a u razdoblje na 5 godina prof. dr. sc. Mislav Šimunić i prof. dr. sc. Daniela Gračan, svi s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.
Saznaj više
 
Završene Sveučilišne igre
Srijeda, 27.07.2016.
U ponedjeljak je na Korzu održano zatvaranje 3. Europskih sveučilišnih igara, koje su od 12. do 25. srpnja bile održane u Zagrebu i Rijeci. Na Igrama je sudjelovalo 5800 studenata sa 394 sveučilišta iz 42 države. Nakon 2 tjedna natjecanja u 24 različita sporta, podijeljeno je više od 2 tisuće medalja.
Saznaj više
 
Natječaj za jednu stipendiju
Srijeda, 20.07.2016.
Inicijativa Hrvatska može bolje raspisuje natječaj za dodjelu jedne stipendije studentu ili studentici, roditelju malog djeteta. u iznosu od 1.200,00 kn mjesečno tijekom 10 mjeseci akad. god. 2016./2017., počevši s listopadom 2016. Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti roditelji do navršene 27. godine života. 
Saznaj više
 
Albinu Redžiću ''Honor of Merit''
Utorak, 19.07.2016.
Profesoru tjelesne i zdravstvene kulture na Pomorskom fakultetu  Albinu Redžiću, mag. cin. dodijeljena je nagrada ''Honor of Merit'', koju za zasluge u području razvoja tjelesnog odgoja dodjeljuje međunarodna udruga za tjelesni odgoj Federation Internationale D´Education Physique.
Saznaj više
 
Nek Igre počnu! Otvorene ESI 2016
Četvrtak, 14.07.2016.
Na stadionu Mladost u Zagrebu predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković svečano je otvorio treće Europske sveučilišne igre, koje će tijekom naredna dva tjedna biti održane u Zagrebu i Rijeci. Preko 5000 sportaša i čak 885 sveučilišnih timova iz 41 države natjecat će se u 23 sportske discipline.
Saznaj više
 
Rektorska konferencija
Četvrtak, 14.07.2016.
U opatijskome hotelu ''4 opatijska cvijeta'' i na Građevinskom fakultetu na Kampusu održana je Rektorska konferencija ususret Europskim sveučilišnim igrama Zagreb-Rijeka 2016. Tema konferencije su dualne karijere studenata sportaša i unaprjeđenje sveučilišnog sporta, o čemu je usvojena i zajednička izjava.
Saznaj više
 
Otvoren novi natječaj CAS-a
Petak, 08.07.2016.
Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci (CAS SEE), nakon tri uspješna ciklusa gostovanja proteklih akademskih godina, otvara novi Natječaj za dodjeljivanje stipendija četvrtoj generaciji gostujućih istraživač(ic)a za jesen 2016. Natječaj je otvoren do 20. srpnja.
Saznaj više
 
Sve je spremo i Igre mogu početi
Četvrtak, 07.07.2016.
Za sedam dana započet će jedan od najvećih sportskih događanja u Hrvatskoj - Europske sveučilišne igre 2016. Povodom završnog predstavljanja početka Igara ispred Palače Modello, kod ESI sata za odbrojavanje, održana je konferencija za medije. Maskota Igara Hrki predstavio je kolače sa svojim likom.
Saznaj više
 
Politike različitosti u Europi
Srijeda, 06.07.2016.
U organizaciji Centra za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci (CAS SEE) i partnera od 12. do 18. rujna 2016. bit će održana organizira ljetna škola pod nazivom ''Promišljanje politika različitosti u Europi''. Prijave su otvorene i šalju se do 1. kolovoza 2016. na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
Saznaj više
 
ESI uskoro i na HRT-u
Petak, 01.07.2016.
Od 12. do 25. srpnja Zagreb i Rijeka bit će domaćini trećim Europskim sveučilišnim igrama, a važnim dijelom te lijepe sportske priče bit će i Hrvatska radiotelevizija. Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin gostovao je jučer na konferenciji za medije održanoj u HRT-ovom studiju Anton Marti.
Saznaj više
 
Održana 92. sjednica Senata
Utorak, 28.06.2016.
Na 92. redovitoj sjednici Senata izv. prof. art. Letricija Linardić, nedavno izabrana dekanica Akademije primijenjenih umjetnosti, potvrđena je kao nova članica Senata, a prof. dr. sc. Amiru Kapetanoviću s Filozofskog fakulteta potvrđeno je zvanje redovitog profesora na 5 godina.
Saznaj više
 
Taekwondo akademija
Utorak, 28.06.2016.
U Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci jučer je održana svečanost otvorenja Taekwondo akademije – Regionalnog trening centra Rijeka Svjetske taekwondo federacije, uz prisustvo predsjednika Federacije dr. Chongwona Choa. Predsjednik Akademije bit će prof. dr. sc. Dalibor Krpan.
Saznaj više
 
Razlikovni modul - Psihologija
Četvrtak, 23.06.2016.
Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci raspisuje Natječaj za upis Razlikovnog modula za stjecanje uvjeta za prijavu na natječaj za upis poslijediplomskog sveučilišnog (doktorskog) studija iz psihologije uljetnom semestru 2015./2016. akad. god. Natječaje je otvoren do 1. srpnja 2016.
Saznaj više
 
Zelena čistka na Kampusu
Srijeda, 15.06.2016.
U subotu, 18. lipnja 2016. s početkom u 9 sati na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održana Zelena čistka, akcija čišćenja Kampusa, ususret Europskim sveučilišnim igrama. Sveučilište poziva sve djelatnike, studente i ostale volontere da se odazovu akciji čišćenja. Okupljanje je na platou ispred ''Tenka''.
Saznaj više
 
Nagrada za životno djelo
Srijeda, 15.06.2016.
Prof. dr. sc. Ante Simonić, professor emeritus Sveučilišta u Rijeci, na jučer održanoj svečanoj sjednici Gradskoga vijeća,dobio je nagradu za životno djelo za izniman doprinos u području znanosti, obrazovanja, medicine, kulture, sporta i diplomacije te za njegov doprinos ugledu grada Rijeke. 
Saznaj više
 
Potpisivanje sporazuma
Utorak, 14.06.2016.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održano je svečano potpisivanje Sporazuma o sudjelovanju u izvođenju poslijediplomskog sveučilišnog studija (doktorskog studija) Fizika Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci s Institutom za fiziku, kao suradnom institucijom u izvođenju studija.
Saznaj više
 
CESlog certifikati na PFRI-u
Petak, 10.06.2016.
Na Pomorskom fakultetu u četvrtak, 2. lipnja tridesetoro mladih ljudi (po petroro od 2010. godine do danas) primilo je cESLog certifikat. To je certifikat drugog stupnja pod nazivom Candidate Senior European Logistician, a Pomorski fakultet je treći u Europskoj uniji koji takav certifikat izdaje studentima.
Saznaj više
 
UNESCO katedra na MEDRI-u
Ponedjeljak, 06.06.2016.
Danas, 6. lipnja 2016. svečano je proglašena UNESCO-va katedra za društvene i humanističke znanosti u medicini. Nakon dvogodišnje procedure koja je uključivala evaluaciju u Hrvatskoj i u sjedištu UNESCO-a u Parizu, ova je prestižna titula dodijeljena Katedri za društvene i humanističke znanosti u medicini Medicinskog fakulteta.
Saznaj više
 
Mornarsko veslanje
Ponedjeljak, 06.06.2016.
Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci u utorak, 7. lipnja 2016. godine organizira tradicionalnu, ove godine 18. Riječku regatu PF'16 u mornarskom veslanju. Prva utrka studenata počinje u 12 sati, dok se revijalne i međunarodne utrke mogu pogledati u poslijepodnevnim satima. Svečano otvorenje Regate je u 17:30 sati.
Saznaj više
 
Posjet delegacije EUSA
Petak, 03.06.2016.